lauantai 18. huhtikuuta 2015

Jämämateriaaleista tyynyiksi

Puutarha huutaa maa-aineksen kärrääjää puoleensa, mutta välillä on tehtävä talon sisälläkin erinäisiä projekteja. Yksi niistä on salin puusohvan lopulliseen kuosiinsa saattaminen. Sain tällä viikolla vihdoin ja viimein tilattua siihen alimmaisen patjan. Patjoja tarvitaan kaksi koska mistään ei löytynyt helpolla 25cm paksua vaahtomuovia. Joten laitamme sohvaan 15cm ja 10cm paksuiset patjat. Paksumpi on jo paikoillaan ja sain eilen ommeltua siihen suojakankaankin. Toinen patja on tarkoitus hankkia Ikeasta kunhan ehdin sinne saakka.
 Patjojen päälle tulee virkattu viltti ja sen päälle tietysti tyynyjä. Niitä varten kaivoin kaapista esiin kaikki pitsit, pienet liinat ja pellavat ja muuta tarvittavat materiaalit. Näyttää siltä, että muuta ei tarvitse ostaa kuin sisustyynyt, on noita pitsinpätkiä jostain kumasta kertynyt iso laatikolinen. Mikä on tietysti tällaisessa kohtaa ihan mukavaa kun pitää ommella useampi tyynynpäällinen.
Yhden tyynyn tein liinasta jonka olen saanut miehen mummolta joku aika sitten. Hän kuuli, että minulle kelpaa riekaleiset ja ikitahraiset vanhat liinat. Leikkasin liinasta ehjät ja puhtaat kirjailut pois ja ompelin ne yhteen päälliseen. Näkyy kuvassa taustalla. Muut tyynyt koristuvat pienillä virkatuilla liinoilla ja pitseillä joita olen ostellut kirppareilta aina kun on tullut kohtuuhintaisia vastaan.

Kolme päällistä on valmiina, loput saan tehtyä kunhan Ikean poistonurkasta joskus kauan sitten hankittu värjäämätön pellava on kuivunut. En ollut muistanut kutistaa sitä heti ostamisen jälkeen. Ja sitten tietysti pitä ostaa sisustyynyt. Ehkä se nyt vaan on lähdettävä Ikeaan mahdollisimman pian.

15 kommenttia:

 1. Laitahan sitten kuvaa myö!s lopputuloksesta. Ainesten perusteella näyttää tulevan loistokamaa! Ihailen ahkeruuttasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan kuvaa heti kun toinen patja on hankittu. Itsekin odotan jo innolla uutta päiväunipaikkaani.

   Poista
 2. Kyllä se vähän kuulostaa siltä, että kauppareissu tuosta tulee, on niin ikävää jättää projektia kesken juuri kun kaikki materiaalit ym. on esillä :-D Aivan ihana jämäkirjonnasta tehty tyyny, upea! Sohvasta tulee varmasti niiiin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustyynyt ostinkin jo tänään kun sain Prismasta -15%. En malttanut odotella Ikeaan asti ja eiköhän tyynyt ole aina samat joka valmistajalla, möykkyiset ennen aikojaan. Kirjontatyynystä tuli kiva, harmi ettei saanut liinasta enää toista tyynyä.

   Poista
 3. ihana tapa tallentaa käsitöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, salissa on ennestään toisella sohvalla tyynyjä joihin olen käyttänyt myös pitsejä ja liinoja. Ja makuuhuoneessamme on sängyllä tyynyt joiden päällisten kangas on todella vanhaa sairaalalakanaa ja pitsit mummoni peruja.

   Poista
 4. Haluaa kanssa nähdä valmiit tuotokset, saattaapi olla että ihastunutta kommentointia on sitten luvassa. Ainekset ainakin jo ihastuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aineksia voisi hiplata ihan muuten vaan, pitsit on ihania. Yksi tyyny on enää loppuun ompelematta, piti ehtiä puutarhaankin :)

   Poista
 5. Upeat kirjailut tuossa liinassa, kuvia odotetaan tuotoksista :)

  VastaaPoista
 6. Ihania pitsejä ja kirjailuja! Lopputuotoksia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tulee heti kun toinen patja on hankittu :)

   Poista
 7. Hurmaavia! Lisäkuvia odotellaan täälläkin!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)