perjantai 7. helmikuuta 2014

Söpö

Te jotka olette lukeneet blogiani alusta saakka, saatatte kentien muistaa tarinan Vanhasta Rouvasta. Jos haluat lukea tarinan, niin klikkaa tästä. Vanha Rouva viettää edelleen vanhainkotipäiviä autotallin nurkassa pölykerroksen alla ja on kohta jo muinaisjäännös. Hivenen Rouvan elämään toi muutosta kun sai talliin uuden naapurin, Söpön. Ja Söpön myötä minä taisin saada vaimosijan 3. Ankeaa on tämä naisen elo.
 Mies haaveili tästä traktorista useita vuosia, niin kauan kun täällä maalla on asuttu. Ja viime syksynä tuli kohdalle sopiva ehdokas, täysveristä Rouva-ainesta.
 Hevosvoimistaan ja muista ominaisuuksistaan en paljoa tiedä, minulle se on traktori josta kenties voi olla hyötyä talon ja pihan ylläpidossa. Mutta miestä on kuulkaas ihan kunnolla ketuttanut tämän talven lumitilanne, Söpön mukana kun tuli ihka-aito lumilinko. Kaksi vaivaista kertaa sen kanssa on päässyt tositoimiin. Ymmärrän että nyppii. Hytittömällä traktorilla on ihan varmasti tosi kiva ajella talvisäässä.
 Tämä perähärveli löytyi ihan omasta pihasta, puoliksi maahan hautautuneena aitan vierestä. Sieltä se kaivettiin esiin ja todettiin juuri tähän traktoriin tehdyksi. Kylän miehet epäilivät, että on vieläpä kyläsepän tekemä. Järeää rautaa se ainakin on ja tässä kohtaa voi sanoa, että olipa taas onni ettei hätäilty perähärveliä metalliromukuormaan.
Keväällä tällä kuulemma möyhennetään perunamaa ja muokataan muutakin puutarhaa jos on tarvis. Öö, siis lisää lisävarusteita pihaan, peltotyöt kun ei taida onnistua lumilingolla tai perälavalla. Onkohan seuraava remontti autotallin laajennus?


7 kommenttia:

 1. Ihana traktori! Tuollainen sopisi meillekin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hauska! Vaikka tietysti hivenen vaaraallinen ilman koppia. Mutta kun oli saatava vanha valmet :)

   Poista
 2. Voi että kun on söpö, mutta tuosta autotallista olen suoranaisesti kade! Mitä loistavaa verstastilaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuolla mitään mahdu tekemään, miehen koneet vie kaiken tilan :D Navetan ylisillä mahtuu touhuamaan, mutta vain sään mukaan eli ei talvella lainkaan. Periaatteessa osan tilasta voisi eristää sellaiseksi verstaaksi jossa tarkenisi tehtä hommia talviaikaankin, verstaassa ei tarvitse olla kuin peruslämpö.

   Poista
 3. Älä huoli, kyllä sitä lunta vielä sataa, jos ei tänä talvena niin tulevina! Toivottavasti voit jo paremmin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä maalaistalossa traktori pitää olla :) On kyllä söpö!

  VastaaPoista
 5. Miehet ovat tyytyväisiä kunhan se pörisee, pärisee ja savuttaa, niin ei haittaa vaikka satais ja pakkanen paukkuisi.
  On se nimensä väärti!!!

  tiinaliisa

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)