sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Villasukkaruletti

Esittelen teille puuhan jota olen vetkutellut jo pitkään, viime talvesta saakka. Ei ole oikein iskenyt kudinpuuhat, mutta nyt siihen tuli pikkuinen pakko, kun ei näitä arkivillasukkia ole ehjinä kuin enää yhdet.
 Kävin kaikki risat läpi, ne joihin ei tarvitse tehdä kuin uudet terät, ja ne kurjemmat jotka täytyy korjata nilkasta saakka. Niinpä otin sunnuntaina kiltisti esiin sakset, lankaa ja puikot ja aloin töihin. Ensimmäiset on korjattu, ja tietysti sellaiset joihin piti uusia vain pieni pala kärkeä.
Tästä se lähtee, innostus iski heti kun sain ekat valmiiksi. Se töihin tarttuminen on aina vaikein osuus. Eikä anna sielu periksi heittää hyvin sukanvarsia pois. Joukossa on jo edesmenneen mummoni tekemät sukat, omatekoiset, ja niin äitini kuin naapurin käsialaa olevat sukat. Paljon muistoja jotka saa säästettyä pienellä vaivalla, kuten uudella kantapäällä.

8 kommenttia:

 1. Sinullakin näyttää olevan "intohimoinen" suhde villasukkiin. Villasukissa on jotakin hyvin omaa.
  Katselimme perheen kanssa yhtenä iltana Selänne-elokuvaa ja huomioni kiinnitti Teemun villasukat lentomatkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ehdottomasti suhde villasukkiin. En käytä yleensä mitään muita sukkia, puuvillaisia sukkia en taida omistaa kuin kaksi paria. Villasukat tekee hyvää jalalle ja mielelle :)

   Poista
 2. Voi, olet kunnollinen ja tunnollinen! Minun ei tule säästettyä reikiintyneitä villasukkia, mutta eipä minulla olekaan mummon tai edes äidin tekemiä. Se muuttaisi kyllä asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai vielä tunnollinen ja kunnollinen :D Mummo aina motkotti ettei varsia saa heittää pois, hän korjaa. Nyt on tapa siirtynyt minulle.

   Poista
 3. Mä parsin aina sukat ennen kuin pääsevät reiälle saakka. Joissakin vanhimmissa pohjat ovat jotakuinkin pelkkää parsimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noitakin sukkapareja on jo parsittu, mutta saan parsimiskohdat aina liian paksuiksi ja sitten tunnen ne jalan alla enkä tykkää. Siksi teen jossain kohtaa uuden terän.

   Poista
 4. Samat on touhut täälläkin. Yhdet jo teritin ja toiset odottavat kuivumista pyykkinarulla. Molempiin ostin muutakuin seiskaveikkaa tai nallea, sanoivat lankakaupassa että on hyvää lankaa, mutta toisin kävi kuluivat puhki kuukaudessa molemmat. En viitsi kuin terittää, kun ovat pitkävärtisia molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seiskaveikka ja nalle on mun suosikkia sukkiin. Nallella korjasin sunnuntaina ja tänään on vuorossa paksumpaa sukka eli seiskaveikalla menee se pari. Alpakkaiset sukat olisi ihanat, mutta ne ei kestä yhtään.

   Poista

Kiitos kommenteista :)