tiistai 11. helmikuuta 2014

Herkkua ja ei niin herkkua

Taitaakin olla pitkä aika edellisestä ruokapostauksesta. Mutta sillä rintamalla ei ole mitään uutta, edelleen vältän parhaan kykyni mukana viljoja ja syön niukasti hiilareita. Viikonloppu kyllä teki taas kakkuineen ja herkkuineen ison poikkeuksen, vielä tänään herkuttelin pois viimeisen palan mustikkapiirakkaa.

 Lounaaksi olen viime aikoina nauttinut salaatin, niihin on suorastaan himo. Salaatti on nopea tehdä ja yhtä nopea syödä, vain mielikuvitus on rajana mitä salaattiin laittaa. Itse pidän yksinkertaisesta kuten tämän päiväinen versio oli.
 Tomaattia, kurkkua, paprikaa, salaattia, kermajuustoa ja keitetty kananmuna. Munien kanssa kävi vähän köpelösti ja unohdin ne hellalle. Nyt ovat sitten erittäin kypsiä mistä muistuttaa keltuaisen harmaa reunus. Ei se mitään, hyvin menee alas muun ohessa.
 Mutta yksi asia ei minulta mene alas, ei mitenkään. Se on tomatin kanta. Voi armias sitä ravintolaa joka on jättänyt tomaatteihinsa kannan kiinni, jos en muutoin reklamoi, niin jätän kannan sievästi lautaselle viestiksi kokille. Ei tuo puumainen osa ole syötävää muuta kuin kirsikkatomaatissa.
Mikä on sinun suhteesi tomaatin kantaan? Ihan sama vai veitsellä pois?

28 kommenttia:

 1. Kanta ehottomasti veitsellä pois :)

  VastaaPoista
 2. Tää on hyvä! Ihan sama, syön omenankin siemenet. Mutta kun teen vieraille: silloin kanta pois AINA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, ei uppoa omenan siemenetkään. Ompussa saa olla vain sitä omppua jos sen syön. Huuli pyöreänä katson ihmisiä jotka vetäisee omena karoineen päivineen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vastausten perusteella kannan syövät ovat kansan vähemmistöä :)

   Poista
  2. Olen ylpeä vähemmistöläinen muutenkin: en suostu kranttuilemaan MISTÄÄN ruuasta. Siis pilaantumattomasta. Ja rehellisesti sanottuna sisäisesti halveksin ihmisiä, jotka ovat nirsoja. Ilme voi paljastaa, mutta suun tungen täyteen ruokaa enkä sano mitään :) Tänään juuri mietin, että jos kohtalo haluaisi olla minulle ilkeä, niin tulisin pahasti allergiseksi jollekin. Voi olla, etten suostuisi sitä ääneen myöntämään...

   Poista
  3. Minä uskallan myöntää olevani nirso, tosin jos laitan jotain nirsoilemaani suuhun, saattaa siitä tulla oksennus, kuten esim. äyriäisistä. Joten jatkan niiden suhteen nirsoilua ihan hyvällä omallatunnolla :))

   Poista
 4. Vaihtelee, joskus pois, joskus syön..mutta enimmäkseen pois! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä otan aina pois, paitsi kirsikkatomaateista. Itse kasvatetuissakaan en siedä kantaa.

   Poista
 5. Minä syön tomaatin kannatkin, mutta jos teen koko perheelle ruokaa, joudun ne ottamaan pois sillä poikani ei niitä todellakaan suostu syömään. Sain sentään hänelle tehtyä selväksi, että kirsikkatomaateista en kyllä ala kantoja nyhräämään pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ovat tottuneet että kanta on pois. Kirsikkatomaateissa kannan osuus on niin pieni että niissä menettelee.

   Poista
 6. Kirsikkatomaateissa kannat menee, mutta isoissa tomaateissa ei.
  Ja mandariineissä yms. vastaavissa kuorin tosi tarkkaan kuoren alla olevan vaalean pois. En tiedä miksi sitä kutsutaan, vai onko tavallaan kuorta sekin?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitrusken syömisestä voisin tehdä oman postauksen. Tai se olisi siitä miksi en syö sitruksia. Syy on ne valkoiset riekaleet joita en saa pois riittävän tarkasti.

   Poista
 7. Jos tarkemmin ajattelee, niin niistä tomaateista, jotka syksyllä tulee meille tädin kasvihuoneesta, en jätä mitään syömättä, enkä salaattiinkaan käy kantoja leikkelemään mutta jos ostaisin kaupassa kypsynyttä Espanjan tomaattia, niin kanta täytyisi veistellä tarkkaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on otettava omistakin tomaateista tai muuten jää ne palat syömättä johon kantaa tulee. Espanjan tomaatteja en edes osta kun meillä kulutus on talviaikaan tosi vähäistä, kotimaisella mennään ympäri vuoden :)

   Poista
 8. Tomaatin kanta on niiiin öllöttävä!! Ja aivan kamalaa jos se joutuu suuhun.Yök!!

  VastaaPoista
 9. Siis todellakin!! Mä en kertakaikkiaan voi sietää tomaatin kantaa missään ja jos jossain missä MAKSAN ruuasta on kamala klöntti siellä salaatissa, niin taatusti jätän sen myös mielenosoituksellisesti näkyville lautaselle ja sanon vielä tarjoilijalle että "terveisiä salaatintekijälle jotta sen kannan voi ottaa pois". Aivan hämmästyksissäni olin taannoin, kun juurikin kokin töitä tekevä ihminen oli yhtä aikaa mun kanssa tekemässä ruokaa yhteen tapahtumaan ja sinne vaan veteli kaikki kannatkin.... mä häkellyin niin että lopulta sanoin että mä voin pilkkoa tomaatit ja suurinpiirtein ryöstin siltä välineet :D Meidän lapsetkin on opetettu pienestä pitäen pilkkomaan tomaatit niin että kanta jätetään pois ja just 20v esikoinen mulle nauroi kuinka joku kaveri oli kattonut sen tomaatinpilkkomista että "mitä ihmettä sä teet" :D eikä esikko tajunnut mitä ihmeellistä nyt tuli tehneeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän moni ammattilainen jättää kannan tomaattiin. En tiedä onko kyse kiireestä, ajattelemattomuudesta vai mistä. Kun näistäkin vastauksista jo näkee, että harva sen kannan haluaa syödä. Toinen tomaatti-inhokkini on liian suureksi salaattiin jätetyt palat. Omaan salaattiin teen hyvin pientä silppua, mutta tietysti se pysyisi kasassa paremmin isona. Mutta silppu ei haittaa kun salaatti tulee syötyä heti.

   Poista
 10. Sulla olisi kyllä leikkuulaudan uusiminen edessä ja pian! Yäk, hyi miten kulunut ja likainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Likainen se ei ole, pesen jokaisen käytön jälkeen, mutta siinä olet oikeassa, että leikkuulauta on kulunut. Onko mahdollisesti hyvää vinkkiä mistä saisi värikkäitä pieniä muovisia leikkuulautoja?

   Poista
 11. Kanta ei haittaa, olkoon vaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)