lauantai 22. helmikuuta 2014

Von Wright: linnut

Siitä se ajatus lähti, eurolla kierrätyskeskuksesta löytyneestä parikymmentävuotta vanhasta lintukalenterista. Ostettu jo muutama vuosi sitten, mutta ei kai kaikelle tarvitse olla käyttöä heti, joskus on hyvä unohtaa löytönsä varaston perukoille.
 Tähän aamuun asti tuvassa on ollut kansakoulun kuvaamataidon opeuskuvakansion lehtiä. Kauniita, ja niin tupaan sopivia, mutta vaihtelu virkistää.
 Asetelmakuvien tilalle lensi linnut. Valitettavasti viis kuvaa jäi pois, mutta esille pääsi monta lempilintuani, silkkiuikku, kalatiira, laulujoutsen ja sinisorsa.
 Vaatii ehkä vähän totuttelua, mutta kivat on nämäkin kuvat. Jäin kyllä miettimään, että huonekorkeutta olisi lisätä kalenterin viimeiset viisi kuvaa tuonne ylärivin päälle. Mutta onko sitten jo vähän liikaa?
 Ja onhan näistä hauska opetella lajitunnistusta kun linnut taas keväämmällä saapuvat lähistön järviin. Merimetsoon tuskin törmäämme vaikka se kuviin pääsikin. Ihan tavismetsoon törmäsimme kerran hiljaisella hiekkatiellä tuossa lähellä. Uhitteli hetken autolle ja sitten poistui metsään.
Edellisessä postauksessa toivottiin ikkunakaapin tarkempaa esittelyä. Siitä tulossa ihan oma postaus.

10 kommenttia:

 1. Upeat kuvat! Niistä tulee jotenkin ihana metsästysmajatunnelma tuossa hirsiseinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään noista kuvista, ajattomat ja kauniit. Metsästysmajan seinälle olisivat ihan parhaat mutta nyt täytyy tyytyä tupaan :)

   Poista
 2. Olen usein ihaillut noita opetus tauluja mutta totta, vaihtelu virkistää! Upeita kuvia ja minä kyllä laittaisin ne loputkin esille....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetuskuvissa on vielä esille laittamatta puutyökuvat ja metallityökuvat. Kylppärin seinillä olisi tilaa lisää :))

   Poista
 3. Hyvä idea ja nuo sopii teille hyvin! Lisääkin voisi mun mielestä olla. Mukavaahan tuollaisia on katsella. Itsekin tein siitä Valittujen Palojen risasta lintukirjasta vähän samalla idealla tuonne porstuaan tauluja sen mukaan, mitä lintuja bongaamme täällä Jovelassa. Se on ollut hauskaa puuhaa ja lisääkin on tulossa.

  Noita Von Wrightin veljesten hienoja kuvia jaksaa katsella pitkään ihan näin ruudunkin takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne Valittujen Palojen lintukuvat on kauniit! Vielä kun törmäisi kirpparilal vanhana kasvikirjan jonka raaskisi repiä tauluiksi. Veljesten kuvat on aina vaan kauniit, ihan uskomaton taidonnäyte.

   Poista
 4. Todella kauniita! Eli aina kaikki löytää paikkansa kun jotain kivaa löytää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki löytää paikkansa ennemmin tai myöhemmin :)

   Poista
 5. Onpa kauniita kuvia, kaikki vain esille :)

  VastaaPoista
 6. Tuo vitriini on aivan ihana! Onko se itse tehty vai valmiina ostettu?
  -Sari Noormarkusta

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)