tiistai 25. helmikuuta 2014

Kaappi vanhoista ikkunoista

Vuorossa lukijan toivepostaus tuvan ikkunakaapista joka toimittaa meillä astiakaapin virkaa. Tuvassahan suurin osa keittiön säilytystiloista ja tasoista on vanhoissa kalusteissa. Uusia varsinaisia keittiökalusteita löytyy vain pisteestä jossa on lavuaari, sähköliesi ja astianpesukone. Eikä enempää uutta ole suunnitelmissa hankkia.

Kaappiin joutuneet ikkunat tulivat meille miehen sukulaiselta. Sitä en tiedä mistä ikkunat tulivat hänelle. Ikkunoita on kolme, eli yksi odottelee vielä kunnostusta navetan ylisillä. Lisäksi nämä ovat elämäni ensimmäiset ikkunat jotka kunnostin, jälki on osin sen mukaista, mutta niin se saa ollakin, käsityönä tehtyä.
 Ikkunat kunnostettiin kuten taloon tulevat, saranoiksi laitettiin kuitenkin huonekalusaranat jotka löysin kirpparilta, saranoita oli muuten juuri sopiva määrä, viimeiset menivät nyt kunnostuksen alla olevan klahvipöydän klahviin. Lisää vanhanajan saranoita saisikin tulla taas myyntiin ja minun ostettavaksi.
 Itse kaappi on tehty liimapuulevystä, leveys oli juuri toivomani, eli ei liian syvä. Osat on vain ruuvattu toisiinsa kiinni, hyllyt ovat kiinteät ja ne toivoin ikkunapuitteiden kohdalle esteettisistä syistä.
Kunnostaessani ikkunoita sain rikki suurimman osan laseista. Silloin apunani ei vielä ollut Speedheateria kuten lasikuistin ikkunoiden kanssa. Vanhaa aaltoilevaa lasia saimme navetan lahonneista puitteista. Kaapin kasausvaiheessa mies hajoitti vielä yhden ruudun enkä ole tarkoituksella sitä korjannut. Lasten on helppo napata kaakaomuki tuosta aukosta kaappia avaamatta. Kaapin tausta on tehty samasta helmiponttipanelista kuin tuvan rintapanelointi.
 Yhdestä kulmaraudasta puuttui kiinnitysruuvi, jätin laittamatta tilalle uuden koska ikkunat eivät ole ulkona säiden armoilla, ja jotenkin näissäkin saa ikä ja aika näkyä.

Blogini yksi suosituimpia hakusanoja ja halulauseita on otsikon mukaisesti kaappi vanhoista ikkunoista. Nytpä on sillekin ihan oma postaus sen lisäksi jonka tein silloin kun kaappi muutti vastavalmistuneeseen tupaan. Sen voit lukea tästä *klik*.


17 kommenttia:

 1. Aina vaan parempia syitä etsiä vanhoja ikkunoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tekisi mieli kunnostaa se kolmaskin ikkuna, siitä saisi semmosen puolikkaan kaapin!

   Poista
 2. Kiitokset erikoispostauksesta, kävinkin jo viime viikolla lukemassa tuon alkuperäisen postauksen kaapin synnystä.
  Omat ikkunat kävin jo läpi, pari sopivaa löytyi. Miestäkin jo informoin....
  Miiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies teki kaapin yhdessä päivässä eli on nopea tehdä.

   Poista
 3. Onpa tuo hieno ja näyttää kokonaisuutenakin vanhalta - ei vain ikkunoiden osalta. Haaveilen meille väliseinää vanhoista ikkunoista, joten tätä oli kiva katsella senkin vuoksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunaväliseinä olisi hieno! Entisöintikurssini vetäjällä on kotonaan sellainen, ja näyttää upealta.

   Poista
 4. Kannatti postata tästä, kiinnostava lukea ja nähdä tämä upea kaappi! Kiva myös kuulla, että se oli periaatteessa nopea tehdä (kunnostus poislukien?). Olisi kyllä mahtava saada jokin tämän kaltainen astiakaapiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi on tosi nopea tehdä, ikkunan entisöinti vie enemmän aikaa. Kaappi on malaattu kasattuna. Minä tykkään kun tuosta näkee heti missä mikäkin astia on vaikka jostakin näkymä voi olla levoton.

   Poista
 5. Aivan mahtava kaappi!Meilläkin kasapäin vanhoja ikkunoita, ja nytpä tiedän mitä tehdä niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin kaappia tekemään. Jossain lehdessä näin kerran kuvan vastaavasti toteutetusta isosta kirjahyllystä.

   Poista
 6. Tää on mennyt multa ihan kokonaan ohi. Onpa ihana kaappi, wau! Tän näytän miehelle ja sanon, että mulle kans. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)