perjantai 14. helmikuuta 2014

Suklaaleivoksia

Hyvää Ystävänpäivää kaikki blogiystävät, tutummat ja tuntemattomammat. Tarjolla suklaaleivoksia virtuaalisesti tasapuolisesti kaikille.

Palataan vielä vähän ristiäistarjoiluihin. Tytär toivoi, että pöydästä löytyisi myös jotain suklaista. Ensin mietimme mutakakkua, mutta sitten tuli helmikuun Yhteishyvä ja siitä löytyi kokeilemisen arvoinen suklaaleivosten ohje. Ensin tietysi kokeilin kuinka moiset väkerretään. Ihan eivät ole ulkomuodoltaan kuten Yhteishyvän kuvissa, mutta maku oli herkullinen ja sai juhlissa paljon kiitosta.
 Pienen muutoksen tein ohjeeseen. Kannattaa levittää suklaapohja kuten kääretorttutaikina kokonaiselle uunipellille. Ja leikata veitsellä sitten vain kahtia. Näin säästyy suklaapohjan leikkaamiselta kuten täytekakku leikataan. Ja minulla ainakin oli se ongelma, etten omista puolikkaan uunipellin kokoista uunivuokaa jossa olisin voinut paistaa pohjan.
Leivosten leikkaaminen meni täydellisesti pieleen vaikka leikkasin ne kylmänä. Jäin epäilemään onko ohjekuvan leivokset leikattu jäisenä vai onko olemassa joku minun tietämätön konsti jolla leivoksen sivupinnasta saa siistin. Jos tiedät vinkin, jaa se tässä ja nyt.

23 kommenttia:

 1. Kuumaan veteen kastettua veitseä kannattaa kokeilla, jos tavallinen tapa sottaa. Ei ihan varmaa, että aina toimii mutta usein kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, ensi kerralla kokeilen kuumaa veistä.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Voi että miten hyvän näköisiä! En ole hajuakaan leivosten leikkaamisesta, minusta nuo on niin hyvän näköisiä että olisin pistellyt vain heti suuhuni ilman mitään ajatusta siitä, että voisivat näyttää mukamas vielä paremmilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kelpasivat ristiäisvieraille, eikä kukaan kommentoinut muuta kuin hyvää makua :))

   Poista
 4. Nämä oli niin hyviä kun kaverin luona päästin maistelemaan :) Ihanaa ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ohje joka kannattaa ottaa talteen ja kokeilla.

   Poista
 5. http://www.rappuralli.blogspot.fi/2014/02/mie-ja-sie-kutsut.html

  Tuolla miun versioni noista tosin eivät ole kauniita kuten Yhteishyvässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtien ohjeissa voisi kertoa tarkemmin miten onnistuu saamaan samanlaisen lopputuloksen.

   Poista
 6. Pistin myös ohjeen merkille ja tarkoitus on noita tässä joku päivä paistella. Kiva kuulla, että kannattaa leipaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla, viis leikkauspinnan siisteydestä, maku on turhankin hyvä.

   Poista
 7. Ennen vanhaan kaupoissa leikattiin isosta hiivapalasta langan avulla pienempiä paloja. Toimiskohan tuossa sama konsti?

  t: Piipa

  VastaaPoista
 8. Moikka! Minäkin tein tuon ohjeen mukaisesti ja ainakin minulla tuli leikkauspinta ihan siistin näköiseksi; kylmänä leikkasin ja ohuella fileerauspuukolla. Itse tein kuten ohjeessakin oli, että pienemmälle pellille ja pohja leikataan kahtia, tällöin kun pohja on paksumpi myös kakku on paljon mehevämpi-kosteampi ja se taas auttaa myös siihen, että leikkauspinta on siistimpi. Terkuin Maisuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein ensimmäisen version tismalleen ohjeen mukaan, ja silloinkaan en onnistunut leikkauspinnassa. Veitseni tosin saattoi olla liian paksu, täytyy kokeilla ohuempaa.

   Poista
  2. Hei taas! Vielä sen verran, että pidin kakkua jääkaapissa siis monta tuntia, joten oli mielestäni silloin helppo leikata. Mutta makuhan se on leipomuksissa kuitenkin se pääasia :) Maisuli

   Poista
  3. Minulla oli jääkaapissa seuraavaan päivään, ohjen vähintään tunti on ihan liian vähän. Mutta maku tärkein! Ja saa kotona leivottu olla sen näköinen että on käsin tehty.

   Poista
 9. Hih, mun naapuri oli laittanut facebookiin kuvvan juurikintuosta leivonnaisesta, siis kuinka ei ollut saanut sitä leikattua! Että jotain siinä on nyt ollut hankalaa :) Mä en edes koita tehdä, olen jauhotumpelopeukalo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah mitä vertaistukea, en ole ainut leivostumpelo :D

   Poista
 10. Kuumaan veteen kasteltu veitsi auttaa aina tällaisten leivosten leikkauksessa. Muista kuitenkin pyyhkiä veitsi kuivaksi ennen leikkausta ja ainakun alkaa tarttua kastele/pidä veitseä uudelleen kuumassa vesiastiassa!

  Terkuin melkein ammattilainen

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)