perjantai 21. helmikuuta 2014

Ei ihan vielä

Jonkun muun mielestä kyse on jouluvaloista, mutta minulle nämä on pimeänajanvalot. Ja koska pimeä vielä jatkuu, ainakin iltaisin ja aamulla varhain, en ole laittanut valoja pois. On ihana laittaa illalla talon rauhoituttua kaikki kattovalot pois, takkaan tulet, ja nauttia näistä tunnelman luojista.
 Muuten alkaa jokavuotinen keväällä nouseva sisustuskuume nostaa päätään. Ja koska mitään uutta en ole hankkimassa, enkä hanki ellei tavara tule vastaan käytettynä kohtuulliseen hintaan, yritän hyödyntää jo olemassa olevaa. Tuvan seinällä näkyvät vanhat kansakoulun kuvaamataidon opetuslehdet ajattelin laittaa hetkeksi varastoon ja laittaa toiset opetustaulut tilalle. Mutta sitten muistin, että kätköissä on jotain mikä voisi soveltua näihin kehyksiin. Idea on vielä hautuma-asteella, katsotaan syntyykö siitä mitään.
 Salissa on tullut oleiltua hyvin vähän joten myös kynttilöiden poltto on jo jäämässä kesätauolle. Oikeastaan enkelin ja muut vastaavat voisi siivota jo kaappien uumeniin ja vaihtaa keväisempää tilalle. Ja kai tässä pitäsii alkaa tosissaan miettiä kevään esikasvatuksia. Mitään suuria hinkuja ei ole, peruslinjalla mennään, eli kurkkua, tomaattia ja kesäkurpitsaa.
 Kodinhoitohuoneen punaisia emaleita en kätke kaappeihin, ne saavat olla esillä ympäri vuoden. Ja saa muuten olla tähtivalokin.
Ensi viikolla tällä seudulla koululaiset viettää talvilomaansa. Sain minäkin siihen muutaman tasoitusvapaan. Sen jälkeen jysähtääkin arki isolla A:lla, mies aloittaa uudessa työpaikassa. Tänään allekirjoitti työsopimuksen. Kaikkialla kuuluvien yt-neuvotteluiden keskellä tuntuu kuin lottovoitto olisi kopsahtanut meille työpaikan myötä.

12 kommenttia:

 1. Mulla ei oikein tälle talvelle tullut valoja laitettua, ihan vaan kynttilöillä mentiin.

  Leivoin tänään sitä suklaapiirasta, eikä menny kuin strömsössä!!! Minkä ulkonäössä havisi, sen maussa voitti, onneksi sentään niin :) Ensi kerralla teen kääretorttupohjan tapaan. Kauanko paistoit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muista yhtään kauanko paistoin, kuiten vähemmän kuin ohjeessa oli annettu ajaksi. Taisin kokeilla puutikulla kypsyyttä jossain kohtaa. Maku on aina se tärkein :D

   Poista
 2. Täällä Jovelassa on jo luovuttu valoista, mutta se johtuu eniten siitä, että en jaksa vaihtaa niihin pattereita enää :D

  Jouluvalot on mun mielestä hassu suomalainen nimitys sesonkivaloille. Miksei vaikka talvivalot tai kuten englanniksi sanotaan, keijukaisvalot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vannonut että meille ei enää tule patterivaloja, saa olla alvariinsa vaihtamassa :D Jouluvalot on tosiana vähän hassu nimitys valoille joita pidetään esillä puolet vuodesta.

   Poista
 3. Olipa hyvä uutinen tuo miehesi työpaikka. Saiko oman alansa töitä vai jotakin ihan uutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman alan töitä sai, on itse todella tyytyväinen työpaikastaan. Ja minä myös :)

   Poista
 4. Onnea työpaikan johdosta!
  Teidän iltatunnelma kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta <3
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mukavaa viikonloppua Saaripalstallekin.

   Poista
 5. Onnea lottovoitosta! Meillä on samanlainen lottovoitto alkamassa kuun vaihteessa, kun Sulon työajat muuttuvat lopultakin kohtuullisisksi. Elämämme tulee muuttumaan ihan totaalisesti. Minullakin tulee sopeutumista siinä, että toinen onkin yhtäkkiä tosi paljon enemmän kotosalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työajoilla on valtava merkitys, meillä tuntuu aamuisin jo tunnin ero töihin lähdössä. Onneksi uudessa työssä on liukuva työaika. Se muuten vaatii yllättävän paljon soputumista että toinen onkin enemmän kotosalla. Sitä on niin kiinni omissa rutiineissa ja tilan valtaamisessa, on hankala luopua tutusta ja turvallisesta.

   Poista
 6. Hei.
  Kakkoskuvassa näkyvä astiakaappi ikkunaovilla. Onko itsetehty vai ostettu?
  Olisiko mahdollista saada postausta kaapista, tarkempia kuvia ja tarinaa yms.
  Meiltä puuttuu astiakaappi, montaa on katseltu ja mittailtu, mutta juuri sopivaa ei ole löytynyt. Vanhoja ikkunoita on aitassa jemmassa ja isännällä pysyy vasara kädessä.....
  Kiitokset, vakilukija Miiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapi on tehyt itse kahdesta vanhasta ikkunasta ja ihan mäntyliimalevystä. Voin tehdä siitä oman postauksen ensi viikolla! Joskus muinoin taisin tehdä yhden, löytyisiköhän entisöinti ja tuunaus-tunnisteen alta?

   Poista

Kiitos kommenteista :)