maanantai 4. maaliskuuta 2013

Ne maanantait

Tiedättekö ne maanantait kun saisi aamulla jäädä peiton alle, nukkua koko päivän ja herätä vasta tiistaina. Tänään oli taas yksi sellainen aamu. Herätys 5:15, ekana ajatuksena, että onpa viileää. Ja olihan se, ulkona pakkasta -24 astetta. Ja taloa lämmitetty vain kevyesti koska nythän aurinko paistaa, ja on lämmin. Eipä siinä muuta kuin hellaan tulia ja valmiina vastaanottamaan työt.

Siinä aamun mittaan täytin tiskikonetta ja lopulta lykkäsin masiinan käyntiin. Puolisen tuntia se ehti hyristä kunnes alkoi tasainen piipitys. Hiphurrei, vikakoodia pukkasi. ja tietenkin sellaista, että kutsu paikalle huolto. Onneksi huollossa on ripeää porukkaa ja saamme tänne korjaajan jo tiistaina. Vaikuttaisi siltä, että poistopumppu on rikki tai tukossa. Viisi vuotta näyttää olevan nykykoneelle melkoisen pitkä ikä.


Vaan arvatkaas tykkäänkö käsintiskistä. En sitten yhtään! Ja tällä viikolla on vielä täysmiehitys niin omissa kuin hoitolapsissa. Käytin päivästäni kaksi tuntia tiskaamiseen, mitä ajanhukkaa. Tiskaamisen vastapainoksi päätin vähän leipoa. Ostin kerran kokeeksi pussillisen gluteenittomia kaurajauhoja. Tein niistä jo perunasoseen lopun kanssa kaurarieskoja jotka oli muuten älyttömän hyviä. Ohje sama kuin ohrarieskoissa, mutta ohrajauhon tilalle kaurajauhoa. Nyt päätin kokeilla kakkusia tai mitä lie, ja ilman reseptiä.



 Kulhossa sekaisin vähän sulatettua voita ja ripaus intiaanisokeria ja hunajaa. Sekaan semmonen desi murskattuja pähkinöitä ja toinen desi maustamatonta jogurttia, desi mantelijauhetta ja teelusikallinen ruokasoodaa sekä yksi iso kananmuna. Vielä kolmisen desiä kaurajauhoja ja taikina oli mielestäni valmis.
 
Uuniin 175 asteeseen reiluksi 10 minuutiksi ja jäähtymään. Jäähtyneenä väliin mascarponejuustoa ja omatekoista mansikkahilloa. Tuli ihan älyttömän hyviä vaikka maanantaina rohkenin puuhaan ryhtyä.

Huomenna on onneksi tiistai! Muistakaahan osallistua arvontaan.




8 kommenttia:

  1. Olen aivan vaikuttunut, olet tosi leipurimestari kun osaat tuollaiset pyöräyttää vallan ilman ohjetta!
    Voi ei, en osaa edes kuvitella sun tiskivuoren määrää! Tsemppiä ja onneksi huomenna on tosiaan tiistai ja huoltopäivä. Reipas kyllä oot, kun kaiken päälle vielä leivoit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä leivontakokeilut on hauskoja ja olen yllättynyt miten hyvin onnistuvat. Muu perhe tietenkin vain irvisteli koska sokeriahan noissa ei ole kuin hippunen.

      Tiskivuori oli haastava, olisi pitänyt ottaa kuva.

      Poista
  2. Näyttääpäs hyvältä! :)

    Tämä lumi ja kylmyys kyllä pääsi yllättämään. Meilläkin saa nyt lämmittää urakalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka talvi se yllättää, päivisin ihan ok lämpötila ja sitten yöllä ihan älyttömän kylmä. Maaliskuun kun vielä sinnittelee, sitten on PAKKO olla jo lämpösempää :))

      Poista
  3. Huomenna päivä uusi ja olitpas sitkeä sissi kun et periksi antanut!

    Parempaa huomista! :)

    VastaaPoista
  4. Koneet on nykyään kyllä lähes kertakäyttökamaa. Meidän tiskikone on ollut neljä vuotta käytössä, ja pesutulos on laskenut vuosien mukaan. Uskomatonta.
    Ymmärrän maanantaituskan täysin, onneksi tänään on jo tiistai :)

    VastaaPoista
  5. Meillä muuten hajosi 3 kk käytössä ollut tiskikone! Kaksi viikkoa oli huollossa, olihan se pitkä aika tiskata käsin :)
    Onneksi tänään on tiistai...

    VastaaPoista
  6. Onkohan kevät ja valon lisääntyminen haitaksi kodinkoneille? :) Aamulla herätessämme pakastimen alla lammikko vettä, valot punaisella ja pakasteet puoliksi sulaneita. Hillot äidille, vihannekset siskolle ja mustikkapiirakkaa kaksi pellillistä. Onneksi pikkupakstimessa ei ollut juuri muuta, mutta harmittaa niin vietävästi puoliksi sulaneet mansikat...

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)