perjantai 8. maaliskuuta 2013

Neljän palleron setti

Aamulla heräsin ihan normaalisti kellon soimiseen. Samantein hyppäsi Iines kylkeeni ja änkesi peiton alle. Tärinästä arvasin että synnytys on käynnistynyt. Äkkiä ylös ja vaatteet päälle, Kaapo pois pesälaatikon läheltä ja Iines pesään.

Supistukset alkoivat miltei heti, eikä mennyt kuin tunti ensimmäisen pennun syntymään. Kuten viimeksi, oli ensimmäinen pentu väriltään musta. Tämä toinen synnytys oli/on selkeästi tuskaisempi kuin ensimmäinen. Kovaäänistä naukumista huomattavasti enemmän ja ilmeisesti kipua. Lisäksi Iines halusi että olen mahdollisimman lähellä.

Toista pentua odoteltiin tunti. Oranssi puikula putkahti maailmaan aamu seitsemältä. Molemmat pennut terveitä ja hyvin voivia. Hoiva ja huolenpito alkoi välittömästi. Nisien tarkoitus oli pennuille heti selvää.
 Tunnustelemalla tiesin, että ei Iineksen piina ollut vielä ohi. Ainakin yksi pentu oli vielä tulossa. Ja supistusten puuttuminen kertoi, että ei synny ihan heti.
 Kolmas pentu syntyi vähän ennen puoltapäivää, sekin oranssi. Painoa 115g vaikka tuli maailmaan muutama tunti muiden jälkeen. Nyt odottelen sopivaa hetkeä, että pääsen tunnustelemaan Iineksen vatsaa vieläkö siellä on pentuja. Itse emo on rauhallinen eikä kovaäänistä naukumistakaan enää ole. Jospa pesue olisi nyt tässä.
Oma pentuni, kuopus eskarilainen oli ihan täpinöissään pennuista kun aamulla heräsi. Ja muistutti heti, että äiti, lupasit jättää meille yhden pennun. Niinpä lupasin! Vaikea päättää kuka se näistä on, mutta onneksi päätöksen tekemiseen on aikaa monta kuukautta.

edit. Tätä kirjoittaessani syntyi kuin huomaamatta neljäs pentu, kilpparityttö. Sekin voi hyvin.

20 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, onneksi olkoon prheenlisäyksestä :)! Itsekin olen kerran (lapsena) saanut seurata kissanpentujen syntymää <3

  VastaaPoista
 2. Onnea hirveästi! Aivan ihania<3

  VastaaPoista
 3. Oi onnea! Toivottavasti pennuilla ja emolla on kaikki hyvin <3

  VastaaPoista
 4. Paljon Onnea! Kyllä Iines sinuun luotti kun viereesi tuli viime hetkillä:)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut perheenlisäyksestä! Iines-äidille onnittelurapsutukset <3

  VastaaPoista
 6. Kyllä nuo eläinlapset on kerrassaan hellyyttäviä! Meillä on täällä sama juttu parhaillaan käynnissä. Yhdeksän kananmunaa on viettänyt haudontakoneessa kolme viikkoa ja eilen illalla alkoi tapahtua. Tähän mennessä kolme tipua on kuoriutunut ja kahdessa munassa koputellaan kovasti kuorta rikki. Kodinhoitohuoneessa kuluu hellyttävä piipitys. Lapset aivan täpinöissäään ja ei sen puoleen, on kyllä vanhemmatkin!

  tv Leena

  VastaaPoista
 7. Oi, paljon onnea ja iloista naistenpäivää teidän perheen äideille!
  Voi että, kilpparityttö ♥ ja musta ♥ ja punaiset ♥ Vauvakuume iski tuhannella voltilla.

  VastaaPoista
 8. Suloisia pieniä kissanpentuja! Lapsuuden kodissani oli aina kissa - maalla kun asuttiiin - ja useamman kerran sain todistaa syntymän ihmettä. Mikä voi olla suloisempaa kuin pieni eläinlapsi?

  VastaaPoista
 9. Apuaaaah! Miten suloisia kissoja! Toivottavasti kaikki voivat hyvin emoa myöten ja pienet saavat aikanaan rakastavat kodit. Mä olen niin kissakaipuussa kun olla voi, kun ei ole ollut kissaa moneen, moneen vuoteen. Sitä ennen en muista aikaa, ettei ollut kissaa. Oranssi kissa on juuri se väri, jonka haluaisin kissallemme. Oranssi tai harmaa, mutta loppujen lopuksi se ei ole kuitenkaan se tärkein asia. Kun näin tuon oranssin kisun, sydän oikeen muljahti. Oi miten kaipaankaan meille kissaa!

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka ihanaa....elin kertomasi perusteella synnytystä läpi <3 Mikään ei ole niin suloinen kuin pieni kissavauva <3 Laitathan kuvan vielä siitä viimeksi syntyneestäkin?

  VastaaPoista
 11. Voi juutas miten ovat niin suloisia pieniä kissa-vauvoja.Tarja H

  VastaaPoista
 12. Kyllä ovat suloisia! ONNEA KAIKILLE! toivottaa Tuija PS.Koskas vp, mennään saikalle? On kaappi-asiaakin.

  VastaaPoista
 13. Voi miten ihanaa. Maailman suloisimmat!

  VastaaPoista
 14. Voi palleroita! Kissanpentuonnea teille :)

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
 15. Suloista onnea! On se vaan niin että kaikki pienet oliot on niin söpöjä.

  VastaaPoista
 16. Ihania! Onnea suloiselle perhetapahtumalle;)

  VastaaPoista
 17. Olen näköjään tippunut täältäkin lukijoista pois, enkä ole löytänyt tänne aikoihin. Omassa blogissani etusivulla näkyi kuitenkin tämä päivitys. Tottakai tykkään kissaista blogia seurata :)Isot onnittelut perhetapahtumasta, nyt onkin mukava seurata niiden kasvua ja kehittymistä. Kissanpennut ovat niin syötävän suloisia, usein epäonnekseen ;) Onko tuo Iines jotain rotua vai muuten vain pitkäkarvainen? Mitenkähän mun käy, kun näen kuvan kilpparivauvasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines ei ole rotukissa, on muuten vain tuollainen puolipitkäkarvainen :) Kilpparityttö on suloinen <3

   Poista

Kiitos kommenteista :)