keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Karppaus on vaarallista

Osa ihmisistä ainakin on sitä mieltä, allekirjoittanut ei. Mutta yksi asia on jolle eläinrasva on turmiollista, ja se on meidän astianpesukone. Eilen kävi huoltoliikkeen korjaaja. Ne korjaajat on muuten mahtavia tyyppejä. Heppu asteli taloon sisään ja näkemättä konetta tiesi mikä siinä on vikana! Oli jopa aivan oikea osa kädessä taloon tullessaan.  Ja vaihtoin sen siitä samalta istumalta.

Koneesta oli mennyt puhki jonkun putken joku kuminen osa. Ihan siisti reikä siinä oli. Kuulemma eläinrasva saattaa moista aiheuttaa. Toinen epäilty on liian vahva tiskiaine. Sain suosituksen käyttää ihan perusaineita, ei niitä viisi ominaisuutta yhdessä tabletissa-tabletteja. Ei ainakaan sitä missä on iso punainen pallo keskellä. Punaisen pallon syntiin sentään en ollut sortunut, mutta vastaavia sisältää kaiken-tuotteita on käytetty. Jatkossa ei, ja rasvalautaset huuhdellaan tarkemmin. Toivottavasti kone sai nyt viisi vuotta lisää elinkaarta.

Kuviksi olin suunnitellut räpsiä huikeita otoksia juuri maalatuista lasikuistin ikkunoista. Arvatkaa muistiko tämä lahopää (taaskaan) ottaa kameraa mukaan entisöintikurrsille. No enpä muistanut. Lohdutukseksi kuvia puutarhasta viime vuoden toukokuulta. Ei tuohon tunnelmaan ole enää kuin pari kuukautta aikaa.
 Ikkunoista kuvia sitten ensi viikolla. Nyt on valmiina 4 ikkunaa, kaksi on työn alla ja neljä odottaa vuoroaan.
 Toukokuu on muuten puutarhassa aivan upea kuukausi. Vihertää, on lämmintä ja se kaikkein tärkein, rikkaruohot eivät vielä röyhyä ihan täysillä. Maassa on kosteutta talven jäljiltä ja sitä on helppo muokata.
 Taidan alkaa pikku hiljaa kääntymään kesäihmisestä kevätihmiseksi.
 *jos blogissani olisi taustamusiikkia, olisi tällä hetkellä biisinä tiskikoneen hurinaa*

10 kommenttia:

 1. Oi ihana toukokuu, tule jo!!!

  Meillä on se remontti menossa, ne remonttireiskat on ja omanlaisiansa tyyppejä... Ei välttämättä aina ihan positiivisessa mielessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule, edes huhtikuu :D

   Ei ne reiskat aina ole positiivisia kokemuksia.

   Poista
 2. Täällä toinen keväänodottaja... Teillä upeat tilukset siellä! Wau. Meillä muuten samantapainen "pergola" tai mikä toi nyt onkaan, eli tarkoitan korkeaa "porttimaista" systeemiä. Rakennettiin (tai naapuri rakensi) meidän raja-aidalle sellaisen muutaman metrin pituudelle. Tänä kesänä saadaan siihen (kuulemma :-) köynnöksiä. Naapuri on puutarhuri - kelpaa mulle! Mutta olis tarkoitus tehdä samantyylinen viritelmä itse toiselle aidalle. Täytyy näyttää tätä sun blogista löytynyttä kuvaa miehelle, jos saisi ideasta lisää kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meidän "kiinalaiskortteli" on tehty ihan ilman mitään piirustuksia, siitä vaan puita pätkimällä. Tykkään siitä todella paljon. Köynnöksenä on humalaa.

   Poista
 3. Tiskikoneen hurinaa :-D Onnea sen korjauksen johdosta!
  Toukokuu on todellakin juhlakuu, juuri noista sanomistasi syistä. Ja ruohonleikkuukausi vasta alkaa, ainakaan koko toukokuun ajan ei nurmi vielä orjuuta kuten kesäkuussa! Aivan ihanaa tuo varhaisen aamun tai myöhäisen illan valo mitä kuvissasi on, ja miten pitkiä illat ovatkaan! Ja miten kaunis tontti teillä onkaan.
  Tässähän herkeää ihan runolliseksi. Ja seuraavaksi alkavat syreenit kukkia, tuo on niin mahtavaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, toukokuussa ei tarvitse leikata nurmikkoa ihan jatkuvasti. Puutarha alkaa jo näyttää puutarhalta eikä ole enää se ryteikkö mikä ostettiin.

   Poista
 4. Mä voisin nojata otsalla näyttöön pulen päivää ja tuijotella noita kuvia. Kesä <3

  IHANA piha teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piha on kyllä ihan mahtava vaikka itse sanon.

   Poista

Kiitos kommenteista :)