lauantai 10. huhtikuuta 2010

Vielä piisaa

Ei kuitenkaan oksutautia vaan lunta. Talon eteläpääty on jo ihan sula, mutta muilla sivuilla on isot kasat lunta.Puutarhassa märkää ja lunta, toistaiseksi näyttää että marjapensaat ja omenapuut olisivat selvinneet talvesta oikein hyvin.
Kukkapenkit näyttää kovin ankeilta, vaan kun menee tutkimaan tarkemmin, pilkistää sieltä täältä tulppaanin alkuja. Melkein voi kuulla kuinka kohisten ne mullasta nousee.

Ulkona on mitä mahtavin sää. Oltiinkin koko perhe pihalla hommissa (paitsi prinsessa). Pojat teki puroja, mies vaihtoi autoihin renkaita ja minä kärräsin navetan ylisiltä tavaraa roviolle pellon reunaan. Tarkoitus on saada ylisille hiukan väljyyttä polttamalla kaikki poltettavaksi kelpaava romu ja roska. Muut viedään kaatopaikalle ja kierrätykseen. Mistä sitä romua sinne kertyykin? Muutaman tunnin tein töitä ja tuntuu ettei näy missään. Sitten loppui jakso ja oli ihan pakko pikkasen vilauttaa haravaa talon päädyssä. Pari viikkoa kun jaksaa odottaa niin saa varmaan haravoitua koko pihan.
Touhukasta viikonloppua kaikille!


12 kommenttia:

 1. Voi vitsi,tulppaanit jo noin nousseet!!Pakko mennä penkomaan omaa penkkia... :D
  Sieltä se kevät tulee, ihanaaaa!!
  Mukavat viikonloput!

  VastaaPoista
 2. Meillä on enemmän lunta kuin teillä :-) Ja pupu kosti lopputalvesta syömällä omenapuumme, kun menin kehumaan, ettei häntä ole näkynyt tänä talvena.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ruusa: Siellä ne oli lehtien alla piilossa :) Minäkin huomasin vasta kun ihan lähelle menin.

  Vekarus: Täältä on lumet lähteneet tosi nopeasti. Taitaa olla jo vähemmän kuin vuosi sitten. Märkää kyllä riittää. Meillä suojattiin omenapuut vasta pääsiäisenä. Pieniä tuhoja oli puput tehneet, mutta onneksi vain oksiin.

  VastaaPoista
 4. Teidän talo on tosi söötti.
  Itse Suomessa aina vihasin eniten just tätä aikaa keväästä, kun kaikki haisee märälle mullalle, ja missään ei ole vihreetä. Olen kai liian kärsimätön! Onneksi se kevät kuitenkin tulee sit kun on tullakseen, ja melkein yhdessä hujauksessa. Valkovuokkoja kaipaan.
  Iiris

  VastaaPoista
 5. Eihän tuota lunta ole enää kuin nimeksi jäljellä sielläkään;-) on tuo aurinko vaan niin mahtava, kuivattaa hetkessä syvätkin lätäköt.
  Tulppaaneja odotellessa!

  VastaaPoista
 6. Iiris: Mun mieslestä ei ole söötti sitten yhtään :D Ulkomaalausta odotellessa!

  Aamunkukka: Auronko ja pieni viima ovat kyllä tehokkaat lumen hävittäjät. Toisena tulee sitten puroja tekevät pojat :)

  VastaaPoista
 7. Meillä oli omenapuu kokenut myös kovia. Leikkasin sitä reippaasti, eipä se mokoma ole kahdeksassavuodessa kertaakaan edes kukkinut joten ei tule surku jos ei selviä. Ja ekaa kertaa tuli tosi pahasti syödyksi, alhaalta olin suojannut hyvin mutta lunta oli niin hurjasti...

  Olen varmaan monesti sanonut että teillä on sitten kaunis talo (myös) ulkoapäin! Ne ikkunat!

  VastaaPoista
 8. Meillä lunta on enää niissä kohdin, mihin sitä talvella oli kasattu syrjään:) Eilen jo innoissani haravoin. Nurmi on vielä liian märkää, mutta hiekkaisia alueita ja kotamme ympäristöä jo laittelimme niin, että hartiat siitä aamusella muistuttivat hetimmin:)
  Ihanaa, että kevät on koittanut, saapunut ihan lähellemme jo!
  Puuhakkaita puutarhahetkiä toivotellen....

  VastaaPoista
 9. Voi, teillä on noin vähän enää lunta.Meillä ei edes mansikkapenkit näy tai edes tulppaanit tai muut kevään sipulikukat nouse maasta.Mutta jospa ensi viikolla kun on luvannut aika lämmintä ilmaa, melkein 10 astetta tännekin.

  VastaaPoista
 10. Täällä kans tuskaillaan romun kanssa. Jotain saa sentään kierrätykseen, ja osa poltetaan, vaikkei kai sais...

  Pitääpäs tsekata omatkin kukkapenkit, jos siellä olis vaikka ylläreitä tulossa! Jouluksi tarkoitettu hyasintti ainakin on nostanut päätään kellarin kätköissä :)

  VastaaPoista
 11. Voi taivas miten kaunis teidän talo (ja pihapiiri)on, wanha rakennus upeimmillaan, mittasuhteet just eikä melkein...se ei valitettavasti oo niin sanottua uusissa taloissa. Niitä näkee liian usein semmoisia rumiluksia ettei voi ymmärtää miten ovat saaneet rakennusluvan!

  Maalla kevät on ihanaa, useimmiten hankien alta kun ei paljastu kasaa roskia kuten täällä kaupungissa vaan ihana tuoksuva multa. Oon varmasti outolintu tykätessäni moisesta. ;D

  VastaaPoista
 12. siis edellinen kommentin jätti Susse :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)