sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Pihataidetta

Pajut on ärsyttäviä, suorastaan vihattavia. En pidä niistä yhtään omilla maillani. Yhden kun leikkaat pois niin kymmenen kasvaa tilalle. Tapa ei mikään, joten ryhdyin toisenlaiseen taistoon. Muokataan.Pistin pajut letille. Seuraavaksi kokeilen uudempien versojen karsimista niin, että vain ylös jää oksia. Puutarhamyymälään pitäisi mennä tiedustelemaan ainetta joka estäisi versojen uudelleen versoamisen. Kai siihen jotain myrkkyä on olemassa.
Ehkä tästä vielä taidetta saadaan.
Kuvat valehtelevat kun otin ne jo pääsiäisenä, tuo lumi on jo sulanut.

8 kommenttia:

 1. Minulla on sama homma edessä, pajujen hävitys... Saas nähdä miten onnistuu :P

  VastaaPoista
 2. En tiiä toimiskos Rambo tai Roundup, jos järeitä keinoja haluaa käyttää. Kiva idea tuo kyllä on tuo letitys, jospa ne siitä tokeentuisivat hieman hillitympään kasvuun. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä idea toi letitys!!

  Mun tekisi mieli letittää meidän pihalla parit männyt ja kuuset. Kaataakaan niitä ei voi, kun mikään ulkorakennus ei vedä enää klapin klapia. Eikä kenelläkään ole ensinnäkään aikaa tehdä sitä risusavottaa tai muuta vastaavaa, joka tulee, kun vaikka vaan yhden puun kaadattaa.. Ja ihmisille kelpaa ostettavaksi vain koivut. Kaupunkilaiset on outoja :D

  VastaaPoista
 4. Hauska idea!
  Mullakin olisi aikamoinen pajupusikko raivattavana, ensimmäisenä aseena meinasin käyttää siihen lampaita. Paitsi mun tuurilla niitä ei silloin kiinnostakaan pajuja syödä, vaan kaikkea muuta siitä ympäriltä... Pitänee tehdä mahdollisimman pieni aitaus siis =)

  VastaaPoista
 5. Mari: Jos saat hävitettyä niin hyvät vinkit kiitos tänne päin :)

  Sissi: Roundup ei taida tehota, joku vesakkomyrkky varmaan tehoais, mutta en taas oikein tykkää ihan mahdottomia myrkkyjä käytellä.

  Nanna: Männyt ja kuuset letille:D
  No outoja kaupunkilaisia, me poltetaan vaikka pajua. Eilen silvottiin yksi salava ja osa siitäkin meni polttopuiksi :D

  Maatiaiselämää: Mä kävin muokkaamassa eilisellä ne letit. Pitää ottaa tänään kuva kuinka hyvä siitä tuli. Lampaille olis kyllä töitä täälläkin :)

  VastaaPoista
 6. Meillä hävitetään aina joka kevät raivuusahalla.Miten yksi puupahanene voi kasvaa vuoden aikana niin paljon.En ole kyllä muuta keinoa kokeillutkaan.Round up ei toiminut edes pihan ratamoihin, oli kyllä aika kylmä päivä kun round uppia suihkuttelin, olisikohan virhe ollut juuri siinä..

  VastaaPoista
 7. Huonoja kokemuksia täälläkin roundupista. Kahden käsittelykerran jälkeen ehkä joka kolmas rikkakasvi oli kuollu ja joka toisessa oli ruskeet lehdet, vau!

  Mutta toi on hyvä idea. Kokeilen myös. Ainahan sen saa sitte taas raivattua, jos ei tuukkaan hyvä.

  VastaaPoista
 8. Täytyy myöntää, että itsekin olen aikamoinen paju-vihaaja :)

  Mitä enemmän niitä leikkaa, sitä enemmän ne vesoo, ei voi mitään.

  Nykyiset vesakkomyrkyt on valitettavasti niin "laimeita", etteivät ne juuri tehoa, toisin oli ennen vanhaan. Mutta, olivathan ne aikamoisia ympäristömyrkkyjä kyllä.


  Ei kai niihin muu juuri auta, kuin raivaussaha. Tai sitten kaivinkone, että saa juurineen poistettua :) Mutta, tuo letitys lienee ihan hyvä vaihtoehto, ei moisten risujen takia kannata kauheasti nähdä vaivaa :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)