tiistai 19. tammikuuta 2010

Perhekerhossa

Kerran viikossa ajamme kuopuksen kanssa kirkonkylälle perhekerhoon. Tämä veijarimme osaa jo odottaa kerhopäivää ja maailman parhaita kerhonohjaajia. Kerhohetki alkaa yleensä juuri näin, naulakon tangossa pyörimällä.
Kun on saatu ulkovaatteet pois, on aamupalan aika. Eka on syöty jo kotona, mutta yleensä tässäkin vaiheessa maistuu mehu ja sämpylä, ja äidille tee. Monesti yritetään päästä tulemaan jo ajoissa, jotta jää enemmän aikaa jutustella kavereiden kanssa.Jutustelu jääkin lähes äidin puuhaksi, sillä kuopuksella on kiire leikkimään. Hetken ehtii leikkimään ennen pienen hartaushetken alkamista.

Tällä kertaa se pieni hetki sujui näin, sormet korvissa. Ilmeisesti isot käsinuket ja tarina Simeonista oli liikaa. Eikä edes laulettu lempparia, jumalan kämmenellä-laulua.

Onneksi hartaushetki oli nopeasti ohi, ja innokas arkartelija pääsi alakertaan puuhiinsa. Täällä perhekerhossa kaikki 3-vuotta täyttäneet saavat lähteä kerhonohjaajien kanssa alakertaan leikkitilaan askartelemaan ja leikkimään. Meidän poika taitaa olla aina ykkösenä jonossa!


Äiti sai jäädä yläkertaan ja kaivaa kutimensa kassista. Villasukat pitäisi taas saada aikaiseksi.


Kerhossa on yleensä joku teema, tällä kertaa oli esittelyssä Sampsukoiden kestovaippoja ja muuta asiaan liittyvää. Ei nyt niin enää kosketa meidän perhettä, mutta onhan se kiva kuulla missä näissäkin asioissa mennään. Voihan se olla, että syksyllä näihin töissä törmään jos vuoro sattuu pienten ryhmään.

Kotiinlähtö koittaa aina liian pian. Loppu sujuu samoin kuin tulo, nyt vain pyöritään eteisaulan tolpan ympäri niin että alkaa jo pyörryttämään.

Perhekerhosta on muodostunut vuosien mittaan sellainen rutiini viikkorytmiimme, että sitä ei ihan hevillä jätetä väliin. Samalla kertaa äiti saa aikuisseuraa, ja kuopus saa askarrella ja touhuta samanikäisten lasten kanssa. Ainakin omalta kohdaltamme suosittelemme edes kokeilemaan, rohkeasti vaan joukkoon mukaan!
10 kommenttia:

 1. Meidän kirkonkylällä toimii myös aktiivinen perhekerho maanantai aamuisin sekä MLL perhekahvila kerran kuussa.

  Itseäni harmittaa, että kerhoon ei useinkaan päästä, sillä poikanen vaihtaa vielä rytmiä (heräämisen suhteen). Ei sitä raaski pientä repiä sängystä ylös yhden kerhon takia :)

  Pitää katsoa sitten uudella tuurilla, kun vähän tuosta varttuu ja rupeaa poikanenkin tajuamaan kerhon idean ja osaa leikkiä muiden kanssa.

  Mutta on ne ihan hyviä henkireikä kotiäideille!

  VastaaPoista
 2. Me on kanssa käyty seurakunnan perhekerhossa 1-2 kertaa viikossa siitä asti kun poika oli 8kk.
  Siellä on ihan mukavaa !

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla ajatuksiasi perhekerhosta. Itse olen vetänyt seurakunnan perhekerhoja jo kolmatta vuotta ;-) Oma koulutus ja aiempi työkokemus on ihan eri alalta, mutta tällä hetkellä tämä työ sopii meidän perheen rytmiin. Ja on lisäksi aika kivaa!

  VastaaPoista
 4. me käydään myös kahdesti viikossa, toinen kerta on päivällä ja toinen illalla-saa houkuteltua toivonmukaan mukaan jo myös työelämässä tai opiskelemaan palanneita äitejä =)

  VastaaPoista
 5. Meilläkään ei oo muuta kuin hyviä kokemuksia perhekerhoista, me käydään lähes joka päivä kerhoissa, perhekerhossa, seurakunnan perhekerhossa ja avoimessa päiväkerhossa. Pinja sekä äiti tykkää ja aina mennään kun päästään. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana kirjoitus, tämä sun pitää laittaa laittaa talteen kuopuksen muistoihin;-) ihan totta, äiti kaipaa aikuiskontakteja ja lapsi leikkiseuraa ja tuollahan ne hyvin yhdistyvät.

  Mä olin vain siitä kummajainen, etten koskaan viihtynyt meidän kylän mammapiireissä..muualta muuttaneelle oli aika vaikea päästä "piireihin" mutta onneksi äiti-lapsi seuraa löytyi silloin muuta kautta;-).

  Mukavia kerhopäiviä teille,nauttikaa tästä keväästä jos teillä syksyllä alkaa jo uudet kuviot?

  VastaaPoista
 7. Siiri: On meilläkin ollut kausia ettei olla päästy kerhoon, juuri tuon nukkumarytmin takia.

  Ninnu: Kaupungissa käytiin myös 1-2 kertaa viikossa, mutta täällä käydään vain kerran. Ei varmaan ehdittäisikään sitä toista kertaa.

  Tarleena: Taidetaan olla aika konkareita kerhon suhteen :)
  Tätä kirkonkylän kerhoa on käyty viisi vuotta ja sitä ennen käytiin pari vuotta kaupungissa kahta eri kerhoa. Hiukan eri systeemit oli jokaisessa, mutta periaatteessa kaikki ok.

  Zallaah: Täälläkin on alkanut olla nuita iltakerhoja, itse emme ole vielä kokeilleet :)

  Meeri: Ihana määrä kerhoja:) Täällä ei ole kovin valinnanvaraa edes.

  Aamunkukka: Kyllä siellä juu viihtyäkin pitää. Itsekin silloin viisi vuotta sitten menin ihan uuden paikkakunnan kerhoon, en tuntenut ketään. Mutta siitä se sitten lähti. Mulla on töistä vapaata heinäkuun loppuun asti, sitten pitäisi aloittaa työt. Siitä on tulossa postausta lähiaikoina :)

  VastaaPoista
 8. kivon kuulonen toi teijän kylän perhekerho. me käytiin esikon kanssa paljon perhekerhossa hänen ollessaan pieni ja myös sitten kummankin pojan kanssa kun asuttiin kaupungissa. tänne maalle kun muutettiin niin pari kertaa käytiin tos lähellä (eli n.10km päässä) olevassa kerhossa, mut en tykänny siellä käyä sen enempää...syy siihen ehkä et siel oli liikaa hartautta tms. ja liian vähän lapsille leikkiä. ei siis ole mitään hartauksia yms. vastaan, mut omasta mielestäni lasten ois pitäny saaha leikkiä enemmän kyseisessä kerhossa.

  VastaaPoista
 9. Ihana kerholainen. :)

  Mekin käydään seurakunnan perhekerhossa parin viikon välein, aina kun on vaan auto käytössä. Kävelemällä en ehtisi mitenkään, kun aamulla ollaan niin hitaita lähtijöitä. ;)

  VastaaPoista
 10. mun mielestä nuo iltaisin olevat oli mainioita kun opiskelin viimevuonna, kerran viikossa silloin käytiin. ei tullut semmoista tunnetta että tippuu porukasta pois, kun ei ikinä ehdi missään käydä!
  nythän olen kunnostautunut ja ryhtynyt jokusen kerran kuussa vetämäänkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)