keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Sipulikorin inventaario

Tältä se kori näytti syyskuussa. Täynnä isoja, kullankeltaisia sipuleita.
Tältä se samainen kori näyttää nyt, tammikuussa. Kohta alkaa pohja näkymään. Riittävät niin pitkään kuin riittävät ja sitten siirrytään kaupan sipuleihin, jotka ei tietenkään ole yhtä hyviä kuin nämä oman kasvimaan kasvatit.Huonoksi on mennyt vain pari sipulia. Laatu on ollut todella hyvä. Maku ja koko juuri sopivat ja sellaiset kuin pitää olla. Koviin pakkasiin asti sipuleita säilytettiin viileässä eteisessä, nyt ne ovat sisäpuolella tuvassa jotteivat jäätyisi.

Kaikki muu sato marjoja ja näitä sipuleita lukuunottamatta alkaa olla popsittuna. Alkaa jo sormia syyhyttämään uuden sadon kasvattaminen.


8 kommenttia:

 1. Prismassa näytti olleen jo siemenpussit hyllytetty....

  Ihmetyttää kun ei ole vielä mitään talvivaate/talvikenkäalea siellä ???

  VastaaPoista
 2. Ninnu: Joka vuosi mä hamstraaan niitä ensimmäisiä siemenpusseja ja sitten kesällä ihmettelen mihin nämä oikestaan pitikään laittaa :D

  Prismassa on aina ihan huonot aleprosentit. Muutenkin niiden vaatteiden kuosit ja värit on olleet viime aikoina aika pettymys. Laatu ja hinta niissä kuitenkin on ihan kohdillaan. Uusimmassa prismassa kiersin kanssa kenkähyllyt alekenkien toivossa, mutta oli vaan muutama hassu sandaalipari :(

  VastaaPoista
 3. Mahtava sipulisato, kyllä teidän kelpaa! Me vaan kannetaan kaupasta sipuleita syötäväksi. ;)

  VastaaPoista
 4. Meillä syödään kaupan sipuleita,sillon harvoin ku niitä ylipäänsä syödään. Mummolasta saadaan aina syksysin kurkkuja,tomaatteja,omenia ja marjoja. Mansikat pakkaseen on ostotavaraa. Vielä noista ostetuista 20 kilosta tekee kaks kiisseliä sit ne loppuu. Pitänee ens kesänä ottaa mansikkaa 40 kiloa,jos riittäis edes hiukan pidempään.

  Eilen kattelin Kuopion Prisman talvivaatealea. Tais niitä haalareita olla kaikkiaan 30 erikokoista enää jälellä. Linneallehan ukki oli ensimmäisten joukossa ostamassa alehaalaria,joten koko ja väri oli just mieleen.
  Aatulle olis ollu housut ens talveks,mut ei takkia. En sitten ottanu edes niitä housuja.

  VastaaPoista
 5. Mia: Kiitos :)

  Minttu: Tehän olette olleet ahkeria mansikan syöjiä! Mä laitoin muistaakseni n. 15kg mansikkaa ja muutama rasia on vielä jäljellä.

  VastaaPoista
 6. Upeita sipuleita!

  Minäkään en ole niin innostunut niistä hamahelmistä ja toivonkin, ettei ensi jouluna tarvitse keskustella, että laitetaanko niitä kuuseen vai ei... Mutta kyllä se kummasti kasvattaa sorminäppäryyttä eli jotain hyvääkin.

  VastaaPoista
 7. Ihana sipulikori:) Meillä ei riittänyt kuin muutamaksi viikoksi. Nyt tuntuu ettei ensi kesänä tule laitettua sitä vähää...

  VastaaPoista
 8. Vekarus: Ne valmiit työt vielä menettelee (no ei ehkä joulukuusessa), mutta meillä niitä oli sitten jokapaikassa, siis niitä irtohelmiä :)

  Mari: Tuskin minäkään ehdin sitten kun töihin lähtö koittaa. Täytyy katsoa :) Toisaalta sipuli on aika vaivaton.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)