tiistai 5. tammikuuta 2010

Uusi päiväpeitto

Edellisen postauksen kuvissa on vielä vanha päiväpeitto. Se on ensimmäinen tilkkutyöni, tehty 1997. Siinä alkaa jo aika näkyä, joten uudelle päiväpeitolle oli tarve.Uusi päiväpeitto koostuu kahdesta osasta kuten aiempikin. Helmalakanasta ja päällisestä. Helmalakana on tehty äitini tädin vanhoista pitsilakanoista. Päällinen on mummon virkkaama.

Virkattu peite on juuri ja juuri sängyn kokoinen. Yhtään pienempi ei saisi olla.
Helmalakanoissa on ihanat vanhat käsin tehdyt pitsit. Yhteen sivuun meni aina kaksi lakanaa sillä vanhat lakanat on kapeita. Onneksi näitä on tullut säästeltyä.


Miehen puolella on toisenlaiset pitsit. Ei haittaa ollenkaan, vaikka joka sivulla on erilaiset pitsit. Kuutta samanlaista lakanaa ei minulla ollut ja nimenomaan nämä lakanat halusin tähän päiväpeittoon käyttää.


Etuosan helmasta tuli mittauksista huolimatta liian pitkä. Sen aion vielä korjata samanpituiseksi sivujen kanssa. Nyt tekisi mieli tehdä ne sivuverhotkin jostain kevyestä kankaasta. Kesää kohti niitä varmaan saapuu kangaskauppaan parempi valikoima kuin nyt talvella on.


Jos joskus tekee mieli samanlaista sänky, niin niitä saa täältä. Löytyy myös paljon muuta ihanaa.

15 kommenttia:

 1. Mulla on myös muutama vanhan lakanan pitsi tallessa, mutten millään keksi niille mitään käyttöä!

  Ja me myös kuorsaamme pylvässängyssä. Tosin juuri irroitettiin nuo verhoille olevat puut kiertämästä sänkyä ja johan tuli avarammaksi.

  VastaaPoista
 2. Ihana sängynpeitto! Minäkin ajattelin tehdä huvilalle sängynpeiton vanhoista lakanoista :-)

  VastaaPoista
 3. Tuollainen tyyli sopii täydellisesti tuohon sänkyyn, kerrassaan kaunista! :)

  VastaaPoista
 4. Hieno päiväpeite! Mulla on myös vanha virkattu sängynpeite, jota en ole vuosiin käyttänyt. Tein sen itse 16-18 vuotiaana, ja pidän mallista edelleen.

  Kiitos linkistä, kävinkatsastamassa valikoiman. Kivoja rokokootuoleja myös löytyi, mutta ei ihan yhtä kauniita kuin Pentikin. Hinnat vaan tuntuivat olevan aika huikeita, ainakin Laitalan kalusteissa. Kunnostaako ja päällystääkö tämä firma itse näitä huonekaluja, vai toimittavatko he myös uusia?

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis peite <3
  Minä pesin jouluna muutaman pitsilakanan odottamaan verhoiksi pääsyä. Saa nähdä tapahtuuko se tänä vuonna...

  VastaaPoista
 6. Nanna: Mun lakanapitsivarastot alkaa olla nyt loppu. Osa pitseistä meni tuvan verhoihin ja loput sitten tuohon helmalakanaan. Enpä muuten ole edes tajunnut että ne sängyn verhopidikkeet vois ottaa poiskin kun ei ole niitä verhoja :D

  Vekarus: Helppoa oli, ainut tuo yksi mittavirhe mutta senkin saa korjattua.

  Mia:Kiitos :)

  Tarleena: Minunkin makuuni Fasetti on kallis. Myy uutta ja käytettyä, tietääkseni Laitala on heillä uutta. On sieltä pari ostosta tullut tehtyä. Pikkutarvikkeita, kuten heloja ja ruuveja yms. sieltä saa mukavasti.

  VastaaPoista
 7. Iihana! Tämä on sitä samaa sarjaa sen kuusenalusmaton kanssa, vastustamaton;-)

  VastaaPoista
 8. Upea sängynpeite ja se on arvokas kun sen on läheinen ihminen virkannut!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihastuttava päiväpeitto! Ja helmalakanat sopivat todella hyvin! Hieno keksintö ja toteutus!

  VastaaPoista
 10. Ihana päiväpeitto! Ja väri on juuri oikea! Tuon värisen itsekin haluaisin! Meilläkin on tuollainen ihanuus, mutta se on väriltään juuri sitä mitä ne yleensä on, sellainen hieman kermaan tai kittiin menevä, eikä oikein istu meille nyt mihinkään...Voisikohan sen värjätä, tietääkö kukaan??

  VastaaPoista
 11. Minervatuulia: Päiväpeitto on juuri sellainen kerman värinen, kittiin vivahtava :)
  Valkoisen lakanakankaan päällä näyttää kyllä hyvältä. Valkaisu onnistuu varmaan kloriten avulla, en kyllä ole kokeillut.

  VastaaPoista
 12. Tosi kivasti olet käyttänyt vanhat pitsilakanat. Minullakin niitä on ollut odottelemassa päiväpeitoksi muuttumista ja nyt ihan sellaisenaan sohvasängyn peitteenä.

  Tykkään erityisesti tuosta sinun puolen pitsistä.

  VastaaPoista
 13. Olen juuri suunnittelemassa sängynpeittoa ja yllätyin, miten samanlainen sänky meillä on. Aion virkata kirkkaanvalkoisesta, kun edellinen sänky oli 160 leveä ja siihen virkkasin luonnonvalkoisesta kalastajalangasta. Kiitos, tämä innosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla että jollain toisellakin on tuollainen sänky, yleensä niitä näkyy vain mm. hotelleissa. 2m leveä sänky on ihana mutta vuodevaatteiden kanssa hankala. Tsemppiä virkkaamiseen, iso urakka.

   Poista

Kiitos kommenteista :)