lauantai 2. tammikuuta 2010

Karsina porsaille.

Saunamme on ollut todella epäkäytännöllinen pienten lasten kanssa. Nyt vihdoin tehtiin asialle jotain. Porsaamme saivat oman karsinan. Toimenpide oli lopulta aika yksinkertainen. Lasketaan osa ylälauteista alimman tasolle. Näin tuonne peränurkkaan tuli mukava ja turvallinen leikkialue lapsille. Nyt porsaat viihtyvät saunassa aiempaa enemmän ja meistä vanhemmistakin on mukavampi ottaa heidät mukaan saunomaan.
Mies ja minä saunotaan usein, parin päivän välein. Jos väli menee pidemmäksi alkaa tulla jo vieroitusoireita. Kylpyhuoneen suihku ei ole läheskään tämän veroinen peseytymispaikka. Pienemmät lapset saunovat silloin tällöin, isommat harvoin, teini ei taida enää ollenkaan. No onhan se kauhia matka kävellä 10 metriä jotta pääsee saunaan. Vaan luulen ettei edes sisäsauna kelpaisi. Täällä sitä suihkua ei ole, vaan pestään ihan perinteisesti pesuvadista. Vesi lämpenee padassa.

Siinä se saunamökki on kodinhoitohuoneen ovelta kuvattuna. Ei sinne pitkä matka ole. Näin kovilla pakkasilla tuvan puolta ei lämmitetä vaan saa olla kylmänä kuten ikkunoistakin näkyy.

Tänään saunottiinkin jo päivällä ennen muun perheen lähtöä anoppilaan. Minä jäin kotiin viettämään omaa aikaa!9 kommenttia:

 1. oih, tuollaisen kuin saisi! siis perinteisen saunan. tosi kiva tuo teidän muutos, helpottaa varmasti käyntejä lasten kanssa :o)

  VastaaPoista
 2. Ihana tunnelmallinen sauna - ei se sähkösauna niin mukava ole kuin puulämmitteinen, mutta kyllä mökillä sitä suihkua kaipaan. Sen verran mukavuudenhaluinen olen. ;)

  VastaaPoista
 3. Iki-ihana saunamökki! Hieno muutos!

  VastaaPoista
 4. Nauti olostasi!!!! Harmi kun kersat on jo sen verran isoja, ettei ne lähde enää yökyläilemään anoppilaan... Kesää odotellessa, mökki kutsuu!

  VastaaPoista
 5. Meillä on ollut haaveissa tuollaisen saunamökin rakentaminen tontin reunaan. Olisi niin ihana lähteä oikein saunailtaa pitämään perheen kesken.

  Tuo karsina onkin hieno keksintö lasten kanssa, ei tarvi pelätä kiukaalle tippumista.

  VastaaPoista
 6. Mä jo ajatttelin että oletko kenties rakentanut Mailegin joulupossuille oman säilytystilan =D?!

  Varsinaisen hauska postaus, ja kyllä teidän kelpaa tuolla saunoa. Mukavia löylyjä koko poppoolle!

  VastaaPoista
 7. Todellakin hyvä idea saunanlauteille! Ja kyllä onkin mahtavan tunnelmallista käydä pihasaunassa! Tuollaisesta saunomisesta minäkin pitäisin!

  VastaaPoista
 8. on kyllä ihan maailman söpöin saunamökki

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihana tilava sauna, tuolla saa taatusti parhaimmat löylyt ikinä! :) Niin kun ulkosaunoissa aina saa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)