sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Kastehelmi

Yksi lempiastiastoistani on Kastehelmi. Se nyppyläinen lasi mitä oli joka perheessä lapsuudessani. Oli keltaista, ruskeaa, kirkasta, vihreää ja turkoosia. Olikohan vielä muita värejä? Tänään huomasin Prismassa jotakin kummaa. Kastehelmi on tullut uustuotantoon!! Jippii! Väreinä oli kirkas ja aivan ihana vaaleanvihreä. Minä rakastuin heti siihen vihreään. Mitään en vielä ostanut, nyt vielä vain ihastelin. Kuvan lautanen on Iittalan nettikaupan sivuilta. Sieltäkin niitä näkyy saavan. Väri on luonnossa parempi vaaleanvihreä kuin kuvan aivan liian hailakka sävy.
Jotain Kastehelmeä minulla jo on. Kirkkaan ja turkoosin väreissä. Se uusi vihreä on aivan ihana, mutta en tiedä käykö oikein tuohon turkoosiin josta en taas halua luopua.
Meillä nämä ovat ihan arkikäytössä. Periaatteella jos menee rikki, niin sitten menee.


Kaikki paitsi kirkas kulho ovat löytöjä kirppareilta.


21 kommenttia:

  1. Mullakin oli joskus Kastehelmikausi. Nyt on kasteet ja helmet myyty poies, värinä oli vinkeä keltavihreä. Voisin huolia hiljalleen takaisin, vaikka ihan värittömänä... ainakin sokerikon ja nekan... ja ison kulhon... ja kahvilautaset... ja jos muutaman pienen kulhon... ja.... :D

    VastaaPoista
  2. Hei,

    löysin blogiisi Rekouksen kautta ja ajattelin jättää puumerkkini.

    Kastehelmistä; minusta tuo turkoosi on ihana, appivanhemmillani on turkoosia ja pyrimme hankkimaan sitä heille lahjaksi aina kun eteen sattuu. taitaa tuo turkoosi olla juuri se halutuin väri.

    Ja tuo uustuotantoasia oli minulle kyllä ihan uutta tietoa ! :)

    VastaaPoista
  3. Kastehelmi on ihana ja siitä todella tulee lapsuus mieleen. Äidillä on lautasia kirkkaina.

    Apua, pitäisköhän ostaa muutama, koska mulla on pitkään ollut hakusessa pieniä lasilautasia leivoskäyttöön. Ja aina tähän aikaan vuodesta niitä kaipaa, kun Runebergin tortut tulevat kauppoihin. Etenkin ne näyttää niin kivoilta lasilautasella!

    VastaaPoista
  4. Vanhan kastehelmen hinnat ovat ihan pilvissä. Keräilijöitä piisaa. Kiva, kun uusia tulee. Minullakin joku lautanen on tallella ennestään kirkasta.

    VastaaPoista
  5. Meiltäkin löytyy vanhaa nyppylä-lasistoa;-) Mä en ole ihan varma, mutta onkohan näitä valmistanut Riihimäen lasikin jossain vaiheessa?
    Silloin 70-luvullahan näitä taisi olla jokaisessa kodissa pilvin pimein, ihan niinkuin esim.muumi-mukeja on nykyisin;-)

    Kiva, että ovat tulleet takaisin tuotantoon, mäkin voisin nuo värittömät lasilautaset hankkia!

    VastaaPoista
  6. -J-: Sama tunne minullekin iski kaupassa. Haluan tuon, tuon ja vielä tuonkin :)

    Siiri: Tervetuloa lukijaksi!

    nanna: No kävisvät loistavasti Runebergin tortun alusiksi.

    Pikkupiiku: Hintojen kohoamisen olen kyllä huomannut. Ei tahdo enää löytyä järkihintaan.

    Aamunkukka: Vanhan valmistajaa en tiedä, mutta hienoa kun on tullut takaisin.

    VastaaPoista
  7. Kauniita! Olen näitä joissakin kodeissa nähnyt, meillä näitä ei ollut. Äidilläni oli sellainen Arabian puolukka-astiasto, ja niihin en ole muualla törmännyt.

    Vanhat astiat on ihania, äitini astiasto on tosi kaunis. Ihailen sitä vielä enemmän kuin aiemmin.

    Me saimme häälahjaksi anoppini vanhempien häälahjaksi saaman Arabian täydellisen rtuokailuastiaston kuudelle hengelle kaikkine tarjoiluvateineen ja pilkkumeineen. Mieheni isovanhemmat eivät olleet niitä paljoa raaskineet edes käyttää, ja sitten jäämistöstä ne päätyivät meille. Surullista säilyttää joitakin asioita niin, etei malta edes käyttää....

    VastaaPoista
  8. Nuo on niin ihania =) Munkin täytyy sitä uustuotantoa kyllä harkita, meillä ei oikein ole kivoja lasilautasia.

    Niin ja kysymykseesi huutiksesta, sen käyttö ei ole muuttunut, muutamia lisäominaisuuksia näytti olevan, kuten automaattiinen laskuri kuinka monta kertaa kohdetta on katsottu. Mutta Aijaan palvelin taitaa olla aika juntturassa, kuvien lataaminenn kestäääääää...

    VastaaPoista
  9. minäkin huomasin kaupassa käydessäni nuo ikiihanat kastehelmi astiat ja hetihän sieltä kulhoja lähti mukaan.ennestään oli jo kirkkaita,mutta nuo vihreät oli NIIN herkullisen väriset että ne oli PAKKO saada=) taidanpa huomenna käyä ostaan myös niitä lautasia.......
    Illan jatkoja täältä pohojanmaalta=) T:Ulla

    VastaaPoista
  10. Tarleena: En minäkään varmaan oikein vanhoja raaskisi arkena käyttää. Näitä 60-70-luvun astioita uskaltaa ja viitsii kun ne voi pestä koneessa.

    Hansu: Kiitos, ehdin jo unohtaa kysymykseni :D Täytyy varmaan tutustua siihen uuteen huutikseen ajan kanssa. Aijaata minäkin olen käyttänyt kuvien lisäämiseen.

    Ulla: Mä luulen, että ne on aika nopeasti myyty loppuun. Sitten joutuu varmaan odottelemaan seuraavaa erää.

    VastaaPoista
  11. Minustakin tuo kastehelmi on ihana! Äidilläni on niitä kirkkaina ja keräilen rohkeutta kysäistä, josko osasta luopuisi, kun ei niitä käytä...

    Tuo turkoosi on tosi kaunis. Täytyypä kurkata kaupan hyllyltä, miltä se vihreä näyttää!

    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  12. Mäkin näin näitä eilen stockalla, ja hintalappujen vieressä oli -UUTUUS- ;)

    VastaaPoista
  13. Tiedäthän, että Sinulla on myös ihana ja arvokas Nanny Stillin Grapponia. Eli tuo kirkas lasimalja, joka sointuu kyllä kastehelmenkin kanssa pidettäväksi.
    Niitä itselläni on kaapit täynnä, eri väreissäkin tietysti.
    Minä olen nyppylälasini siis myös löytänyt :)

    VastaaPoista
  14. Minusta nuo turkoosit ja vihreä voisivat näyttää aika veikeiltä yhdessä!

    Ihania kissakuvia ed. postauksessa. Olen pahoillani ystäväsi vuoksi.

    VastaaPoista
  15. Anonyymi: No oikeassa olet, kirkas kulho onkin Grapponia. Sitä minulla on myös yksi tummansininen jälkiruokakulho :) Tuo kaapit täynnä kuulostaa kyllä hyvältä :)

    VastaaPoista
  16. Mulla lyö näiden kanssa ihan tyhjää. En ole ikinä nähnytkään, vai enkö vain muista?

    Taas sivistyin hieman;)

    VastaaPoista
  17. Minäkin uskon että turkoosi ja vihreä olisi ihanat yhdessä. ;)
    Meillä on ollut kotona joskus kanssa tätä kastehelmeä äidillä, voisin kyllä meille ostaa nyt kanssa.

    VastaaPoista
  18. Tosi hauskaa, miten nämä tulevat taas. Minunkin uusimmassa postauksessa on yksi kulho tätä samaa kastehelmeä. Olen postannut myös ultima thulesta ja tundrasta. Onneksi näitä taas tulee, sillä monet vanhat lasiastiat ovat tosi kauniita.

    VastaaPoista
  19. Tuulella: Samaa mieltä, luulen että siinä voisi olla yksi suomalaisen lasiteollisuuden markkinarako, uustuotanto. Täytyykin käydä lukemassa postauksesi :)

    VastaaPoista
  20. moikka :)
    mulla on semmonen turkoosi tarjoilukulho vetosuus vissiinki sen 1,9L ja kovasti kiinnostaisi sen todellinen arvo tänä päivänä. Olen sen siis mummivainaaltani aikoinaan saanut ja nyt mietin uskallanko enään edes käyttää vai pitäisikö nostaa kaapin ylähyllylle. nykysin kun karkkikipon virkaa pitää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvon saa varmana parhaiten selville esim. huutiksen kautta kun katselee tehtyjä kauppoja. Meillä kulhot on viikottaisessa käytössä ja pesen ne tiskikoneessa. Maailman kauneimmat käyttöastiat :)

      Poista

Kiitos kommenteista :)