sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Toisen yöks on toisen herkku.

Toinen tykkää sienistä ja toinen ei. Meidän perhe kuuluu tuohon jälkimmäiseen joukkoon ilman poikkeuksia. Siksipä onkin melko hupaisaa, että aivan ikkunoidemme alla kasvaa tämmöistä keltaista kultaa, litratolkulla. Toisaalta meillä käyvät ovat monesti mielissään, sillä halutessaan saavat kerätä sienet itselleen. Äitini keräsi nämä tämänpäiväiset ja kyllä näistä kuulemma parikin kastiketta tulee. Vaan ei meidän pannulla :D

10 kommenttia:

 1. Ai kun ihania. Saisinko mäkin, jos tuon oman pannun?;) Kotimaiset kanttarellit maksaa torilla maltaita.

  VastaaPoista
 2. Nina: Tervetuloa vaan hakemaan, oman pannun kanssa tai ilman :)

  VastaaPoista
 3. Voih! Teillä on aarre omassa pihassa! Oon kade!!! Minen ennen raskautta syöny sienen sientä, mutta raskausaikana tuli himo omatekemään sienisalaattiin (ite poimituista sienistä). Ja onneksi tuo himo on jääny päälle, edelleenkin syön lähes kaikkia metsäsieniä herkutellen. Ja varsinkin nuo kanttarellit voissa paistettuna sipulin ja pienen kermatilkan kera.
  T:Artun äiti

  VastaaPoista
 4. Nam! Mä opin syömään sieniä vasta pari vuotta sitten, mutta nyt ne on ihan herkkua!!

  VastaaPoista
 5. Jos tämä tulee tavaksi, että sieniä tulee mutta kastikkeita ei... voimme varmasti Ninan kanssa noutaa sienet parempiin suihin ;)

  VastaaPoista
 6. täällä ollaan samoilla linjoilla päivänpesäläisten kans;)

  VastaaPoista
 7. Olen kanssasi aivan samaa mieltä, itse en syö enkä laita perheelle sieniä ruoaksi. En vain voi sietää niitä... Kanttarellit ovat kyllä kauniita katsoa, mutta ei puhettakaan että niille tekisi jotain muuta.

  VastaaPoista
 8. Jaahas, on meitä sitten enemmänkin joille ei sienet maistu :) Että noutamaan vaan periaatteella nopeet syö hitaat :D

  VastaaPoista
 9. Minäkin lukeudun siihen sakkiin, joka ei sieniä syö! Niiden paistamisesta lähtevä "tuoksu" on joidenkin mielestä niin ihana, mutta siinä vaiheessa, kun niitä paistetaan minä poistun talosta...

  VastaaPoista
 10. Ei uppoa sienet miullekkaan vaan isäntä söis jos sais, vaan tuoksu valmistettaessa jo sellainen että ei tuu mitään. pienenä pakotettu syömään, liekö siinä syy?

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)