tiistai 28. heinäkuuta 2009

Mahtiystävä ja pihakirppiksen löydöt.

Mistä ihmeestä Salainen Ystävämme on voinut tietää tarpeeni juuri tälle päivälle?? Sairaalareissulla poikkesimme kauppaan, ja mietin pitkään ostanko jonkun lehden itselleni illaksi, en raaskinut ostaa, en edes suklaata. Sitten tulen kotiin ja mitä onkaan postilaatikossamme! Iso kirje jossa minulle lehti ja suklaata. Kiitos Salainen Ystävämme, tiedätkö, en ole varmaan eläissäni saanut parempaa postia. Nämä nautin illalla kunhan lapset nukkuvat. Lauantaina ehdin juhlavalmistelujen lomassa poiketa lähellä olevalla pihakirppiksellä. Onneksi lähdin, sillä löytyi monta kivaa juttua, kuten tämä rukinlapa rukkiini. Se ei ole kovin vanha, takana on vuosiluku -68, mutta on erittäin siististi tehty ja kauniin sininen.

Uuuden varjostimen saanut pöytävalaisin sai seurakseen kaksi ilmeisesti hopeoitua kynttilänjalkaa. Hopeoiduiksi veikkaan koska näissä ei ole leimoja. Olenkin jo pitkään etsinyt näitä kirppareilta, mutta aina on liian pieniä tai vain yksi kappale myytävänä.
Lasikuistilta sai paikkansa uusi vellikello. Vanha kellomme on turhan pieni kun soittaa lapsia pihalta syömään. Tästä uudesta löytyykin sitten ääntä, niin että syömään kutsujan korvatkin soi. Kuuluu varmaan naapuripitäjään saakka.
Yksi Riihimäen apilatölkki lisää, 3 litran vetoisena. Kantta ei ollut, mutta ei haittaa, tämä on hieno ja näitä apilatölkkejä haluan meille lisää.

Alpakkaisia aterimia ja pieni tarjotin kynttilän aluseksi. Tuo liemikauha on upea, on iso ja pitkä, kuva hiukan valehtelee pituutta. Osaisiko kukaan neuvoa mikä on paras keino saada alpakkaiset esineet kirkkaammiksi? Vai saako niitä mitenkään?

Hackmanin aterimia löytyi iso nippu. Lusikoita, pari veistä ja leikkelehaarukka (kaikki eivät ole kuvassa). Muistaako kukaan mallin nimeä? On tuo pyöreäpesäinen lusikka ja veitsi. Myös ylin kotimainen hopealusikka löytyi, sen ehdinkin jo kiillottaa. Samoin löysin kaksi Fiskarsin leikkelehaarukkaa, joista myöskään en tiedä nimeä, tietääkö joku muu? Kuvassa alin.
Tämä kaikki + pajukori jolla ostokset tuli kotiin ja miehelle saunalle tarjotin, maksoivat yhteensä 20e. Aika huippua!


6 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä! Rukinlapa on tosi kaunis. Taitaa teille tulla naapuripitäjänkin väki kun vellikelloa heilautat...

  Mites teiniprinsessan EEG ja magneettikuvaus? Onko mitään selvinnyt? Haleja ja voimia!

  VastaaPoista
 2. Tuo pyörepesäinen lusikka + veitsi on nimeltään Hackmanin Scandia. Meillä oli sitä lapsena, ja olen sitä metsästänyt, pahemmin onnistumatta. Hyvä löytö siis! ( tai riippuu mitä maksoit =D)

  VastaaPoista
 3. Olivieno: Tutkimukset tehty, tulokset tiedetään kunhan päästään neurologille, toivottavasti viimeistään ensi viikolla. Kiitos haleista :) (sairaanhoitajan varmaan tiedätkin mikä on epäilynä)

  Hansu: Kiitos! Löytö oli hyvä, sillä maksoin tuosta kaikesta tavarasta könttänä 20e. Scandiaa oli 4 ruokalusikkaa, kaksi veistä ja leikkelehaarukka. Sitä ei muuten näe kirppareilla lainkaan, tai itse en ole ainkaan törmännyt tätä ennen.

  VastaaPoista
 4. No kyllä sitten edullisia löytöjä olet tehnyt! Tuota ei tosiaan ole kirppiksillä, on ilmeisesti myös keräilijöiden suosikki. Mulle niistä tulee vaan lapsuus mieleen, siksi niitä halajan =)

  VastaaPoista
 5. Scandiaa liikkuu paljon huuto.netissä sekä myös antiikkikaupoissa. Oon keränny sitä noin neljä vuotta ja melkein kaikki löytyy kahdelletoista jo. Kokonaishinnaksi sarjalle on tullut ehkä 150 e.

  t.Essi

  VastaaPoista
 6. Hienoja löytöjä olet tehnyt, aivan ihana on omasta mielestä tuo kunnon vellikello, miestä varten tarvitsisi tuollaista niin kuulisi milloin kaivataan ;) Uushopea on vähän hankala tapaus kirkastaa, kun siinä ei ole hopeaa, hopeaan ainakin tepsii hammastahna, tepsisikö näihinkin? En ole vielä oikein omiimme testaillutkaan, täytyykin kokeilla!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)