sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Perheenlisäystä.

Mies näytti vihdoin vihreää valoa ja meille tulee vauva!


Vauva on tietenkin koiravauva, sillä ihmisvauvoja meille ei enää tule. Edellinen koiramme Junnu, kuoli vajaa kolme vuotta sitten. Sai armollisen lopun kasvaimen takia kunnioitettavassa 11-vuoden iässä. Junnun rotu oli Novascotiannoutaja, aivan lutunen koira sattui meille, eikä mikään ylivilkas tohottaja.


Nyt mietinnässä on millainen olisi seuraava koiramme. Me vanhemmat olemme samaisen tollerin kannalla joka Junnukin oli (tolleri siis tuo Novascotiannoutaja, tulee englanninkielisestä nimestä). Teiniprinsessa tahtoisi jotain ihan muuta. Rotukirja on kohta selattu puhki ja nettiä selailtu aamuyölle asti. Ainakin se on tullut selväksi millainen koira meille ei sovi. Koiramme ei saa olla liian iso eikä pieni, ei saa olla vahtikoira tai ajokoira tai paimenkoira, tai nämä vietit eivät ainakaan saa olla se ykkösjuttu. Haukkua saisi kohtuudella, sekä pitää kestää talvea ja vettä. Nämä ominaisuudet karsiikin jo sitten ison osan roduista pois. Päädymme taas siihen tolleriin. Seuraava vaihe taitaakin olla yhteydenotto kasvattajiin. Se kennel josta Junnumme hankimme vuonna 1995 ei ole enää olemassa, mutta onneksi vaihtoehtoja riittää.


Lopuksi kuvaa Junnusta. Parempia ei valitettavasti ole sillä Junnua kuvattiin eniten ennenkuin perheeseemme tuli digikamera. Ylempi on Junnun viimeisestä aamusta. Kuvassa koira alkaa olla jo aika huonossa kunnossa, loppu tuli aika äkkiä. Kuopuskin antaa vielä viimeisiä herkkupaloja sitteristään.


(Liikennevalo kuva sivulta http://www.liikenneturva.fi/)

10 kommenttia:

 1. Huoh - ihania uutisia.

  Meidän koiravanhus lähti reilu kuukausi sitten vihreämmille metsästysmaille ja meillekin varmasti vielä joskus tulee koira - mutta ei vielä.

  Onko karkeakarvainen saksanseisoja teille liian iso? se on yksi mun suosikkiroduista. Vaikka on noi tolleritkin ihania - liikaa tosin karvaa mun makuun;).

  VastaaPoista
 2. Onnea koiran hankintaan!!! Mä pitäydyn näissä kissoissa! Lähdetkös muuten Tallinnaan???

  VastaaPoista
 3. Onnittelut!

  Meidän koiramme muutti taivaaseen vajaa vuosi sitten. Saattaa olla, että meillekin vielä tulee vauva, muttei juuri nyt.

  VastaaPoista
 4. Voi onnea! Meillä suunniteltu vuosi koiran ottoa ja nyt on rotukin selvillä, meille tulee labradorinnoutaja :)

  Ja sitten puuttuu vaan vielä että saataisi aikaiseksi jopa etsiä se pieni meille :D

  VastaaPoista
 5. Oi, onnea! :)))

  Meidän lainakoira ja hoitolainen on Cavalier King Charlesin spanieli ja täyttää kyllä nuo ominaisuudet ja ON suloinen. Sellaisen laitan joskus vielä itselle!

  VastaaPoista
 6. Noihin rotukriteereihin oisi sopinut tositosi montakin rotua :) Mutta usein se on niin että ihminen on jo valintansa tehnyt, juurikin esim. edellisen lutusen rotunsa mukaisesti. Tässä minun oma, harvinaisempi valintani: www.barbet.fi

  Luca on nyt 1 v 8 kk ja toilailujamme saa käydä katsomassa blogista.

  VastaaPoista
 7. Onnea! :) koiravauvat on sitten huippusuloisia.

  VastaaPoista
 8. Onnea!
  Meillä on Julle ollut nyt reilun kuukauden ja vauhtia pentukoiran kanssa riittää.

  VastaaPoista
 9. Mä olin ensimmäisestä lausesta ihan varma, että ihmisvauva. Mutta on koiravauvakin ihana. Meillä on vain kissa. Joskus haaveilen koirasta, mutta ollaan aina silloin tällöin poissa kotoa sen verran, että mietityttää miten hoito järjestyisi. Ja toiseksi tiedän, että vastuu koirasta jäisi mulle, ja kun nytkin on tekemistä jo ihan tarpeeksi...

  Mutta onnea vaan teille pennun hankintaan!

  VastaaPoista
 10. Tuo otsikko ja tekstin alku oli kyllä hiukan ilkikurisesti muotoiltu hämääväksi :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)