perjantai 6. maaliskuuta 2009

Tilkkutöitä

Pitkäkestoisin harrastukseni on tilkkutyöt, niiden tekeminen. 12 vuotta sitten piti saada parisänkyymme päiväpeite, tilkkupeitettä teki mieli, joten ompelukone sauhuamaan. Päässä enemmän intoa kuin tietoa, mutta ei se mitään. Ylimmän kuvan peitto on edelleen käytössä sängyssämme. On haalistunut, revennytkin. Saa palvella vielä kunnes makuuhuoneemme remontoidaan ja sen värimaailma on selvä. Laitan muutaman kuvan vuosien varrella tehdyistä töistä. Suurin osa valmiista töistä lähtee yleensä maailmalle, etenkin lahjaksi. Kuvia niistä on tullut otettua luvattoman vähän. Sen huomaa tässä kun pitäisi löytää koneelta kuvia tekemistäni töistä, niitä ei ole.

Tässä ekassa työssäni tekniikkana on hirsimökki.

Näitä erilaisia pussukoita on tullut tehtyä useita. Tässä on hyödynnetty miehen vanhojen farkkujen taskut. Tämä on itselläni käytössä.


Tämä peitto ei ole oma tekemäni. Nuorimmainen lapsi sai sen lahjaksi tilkkuystäviltäni jotka tekivät sen yhteistyönä. Jokainen porukastamme on tehnyt 1-2 palaa ja ne on sitten yhdistetty peitoksi. Toimii tällä hetkellä 5-vuotiaan päiväpeittona.

Tässä on kuopuksen päiväpeitto. Tein muutama vuosi sitten toiseksi vanhimmalle lapselle päästävedettävään sänkyyn. Näkyy vähän huonosti, mutta kuvan voi klikata suuremmaksi.Yksityiskohta salin seinällä olevasta työstä. Tilkut sain mummoltani, joka oli säilyttänyt niitä laatikossa liki 30 vuotta. Kaikki ovat näytepaloja PMK:n kankaista vuosilta 1967-1973. Tämä on siitä hauska työ, että yleensä jokainen tuota aikaa elänyt löytää työstä tutun kankaan tai kuosin. Itselleni tämä työ on erityisen arvokas noiden mummolta saatujen tilkkujen takia.

Sama työ kokonaisena hirsiseinälle ripustettuna.
3 kommenttia:

 1. Upeita!!

  Mä oon aina haaveillut jonkin ison tilkkutyön tekemisestä, mutta en tähän päivään mennessä ole uskaltautunut sellaista aloittamaan. Muutama vuosi sitten tein kaksi koristetyynyä vanhemmilleni lahjaksi, mutta sen kummempaa en ole tainnut tilkuista koskaan tehdä. Jaksaisipa joskus työstää kokonaisen peiton! :)

  VastaaPoista
 2. Mikä on oma suosikkisi?

  Tuo seinätyö on hieno juuri noiden mahtavien retrotilkkujen tähden!

  VastaaPoista
 3. Ei taida olla sellaista suosikkia ylitse muiden. Tuo ruskeasävyinen on yksi suosikeista, sitten on toinen joka ei ole esillä. Siitäkin voisin muuten ottaa kuvan. On myös tehty niistä mummon tilkuista, mutta tyyliltään tyystin erilainen. Kunhan ehdin, laitan kuvan näytille. Lisäksi tykkään tuosta pussukastani, on juuri sopivan kokoinen ja taskut tarpeelliset :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)