tiistai 24. maaliskuuta 2009

Kylpyhuoneen muodonmuutos.

Talon ostohetkellä kylppäri oli varsinainen herkkupala. Kylpyhuone on tehty taloon 70-luvun alkupuolella ja siinä kuosissa se edelleen oli. Amme oli tainnut vaihtua joskus uuteen pihan ammeen raadosta päätellen, mutta se muu. Niin ihanaa alkuperäistä. No meitä sisukkaita sissejä se ei lannistanut, päästinhän tekemään juuri meidän näköinen kylpyhuone. Talossamme ei ole saunaa, se on erilleen piharakennuksessa, joten suihku on yksi tärkein osa kylppäriä. Vanha amme sai lähteä. Lavuaarin paikkakin vaihtui, pöntön paikka pysyi samana vaikka itse pönttö jouti kaatopaikalle.Vihreää, sekä seinissä että katossa.

Seiniin laitettiin helmiponttipaneli joka maalattiin Uulan pellavaöljymaalilla. Lattiaan laattaa ja lattialämmitys. Antiikkiliikkeestä löytyi kaappi johon saimme ystävältä vanhan, aidon 40-luvun Arabian lavuaarin. Hiukan jännitti saako marmorin pysymään ehjänä kun siihen tehtiin aukko lavuaaria varten, mutta ehjänä pysyi. Lasipurkkeja olen haalinut kirppareilta, vielä olis haussa löytää lasinen saippuapullo. Toisaalta tuo muovinen on lasten kanssa turvallisempi. Kaapin päällä tekemäni ristipistotaulu. Nurkkaan mahtui juuri ja juuri 90x90cm suihkukaappi.

Avaintaulun paikalla oli ennen ikkuna. Tuo kuvassa oikealla näkyvä lasipönttö ja pömpeli sen alla on vielä ongelma. Pömpelillä om peitetty kaivon painesäiliö. En ole keksinyt mitään kivaa juttua tuohon pömpelin päälle, nyt siinä on iso lasitölkki jossa on käpyjä. Kaipaisi jotain parempaa ja ehdotuksia otetaan vastaan.


Ikkuna oli vielä paikoillaan kun kylppäri remontoitiin. Se jouduttiin poistamaan uuden isomman kuistin tieltä ja sitten piti pohtia millä peittää aukko. No, jos ei voi piilottaa niin pitää korostaa. Panelin jämistä aukko umpeen ja samaa maalia päälle kun muissakin panelissa. Listasta kehykset ja vanhojen avaimien kokoelmani esille. Pyyhekoukkujen nimikylttien lista on itse tuunattu. Listan pätkä on petsattu ja siihen on laitettu yleensä laatikoissa olevat nimikylttipaikat (klikkaa kuvaa suuremmaksi).

3 kommenttia:

 1. Tosi ihana tuo antiikkinen allaskaappi, tosi kiva idea!!! Mä tykkään kauheesti kaikesta vanhasta, mies ei niinkään, joten mä en kauheesti kotiimme vanhaa laittaa.
  Mä haaveilen tänne isoa vanhaa liinavaatekaappia, meillä on mökillä sellainen.

  VastaaPoista
 2. Heippa! Jokin pieni, tyyliinsopiva pöytälamppu voisi olla allaskaapin päällä kiva tunnelmanluoja. Hommaa vaikka jokin vanha pieni pärekori pömpelin päälle, pidä siinä vaikka vieraskäsipyyhkeet tai täydet wc-paperirullat! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hanna. Kori onkin hakusessa siihen pömpelin päälle, vielä ei ole löytynyt. Pesin ne vanhat pullot ja nyt ovat siellä kaapin päällä, täytyy laitella kuvaa niistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)