lauantai 14. huhtikuuta 2018

Lumikelloja

Olen muutama vuosi sitten istuttanut lumikelloja huonoon paikkaa, nousivat aina maasta mutta kukan kukkaa ei tullut. Viime vuonna siirsin lumikellomättään toiseen kohtaa ja ja unohdin sen jälkeen kokonaan. Muutama päivä sitten ihmettelin yhdestä kukkapenkistä nousevia versoja, ajattelin niiden kuuluvan 'Moly' -laukalle joka hävisi penkistä yhden talven jälkeen.

Vaan eipä ollut, tuo lumikellomättääni se siinä pinnisti maan pinnalle. 
 Lumikellon alkuperäisen ostopaikan epäilen olevan Virossa Türin kukkamarkkinat. Muuta en oikein keksi.
 Kukan sisään oli pakko kurkistaa ja taisin siinä vähän hämmästyä. Lumikello on kerrottu mutta ihan erilainen kuin pihan 'Flore Pleno'.
 Mikään lumikellojen asiantuntija en ole, enkä ole niihin perehtynyt. Mutta silti tämä näyttää hitusen erilaiselta. Kuvaamista olisi ehkä pitänyt malttaa odotella pari päivää jotta kukinta olisi vahvistunut, vaan en tietystikään malttanut.
Tässä viime syksynä istutettu 'Flore Pleno'. Tästä puuttuu edellisen kuvan keltaiset koristeet kukan sisältä. Tosin mietin voisiko erilaisuus johtua kasvin iästä? Vanhemmalla on keltaista sisuksissaan ja nuorella ei?

Tiedä häntä, eikä sillä edes ole niin merkitystä. Lumikello kuin lumikello, pääasia että niitä on.

18 kommenttia:

 1. Ihania! Sama mitä väriä, kunhan kukkii! Meillä vasta pari piippaa näkyvissä, mitähän lienevät. Ihana aurinkoinen päivä, sain siivottua vähän etupihan penkkiä ja leikkasin alppikärhön alas. Niiiin odotan noiden lumikasojen sulamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on luvassa kunnon kevätsäätä, hetken huilin sisällä, päivitin blogin ja kohta taas pihalle haahuilemaan. Tein saman tempun alppikärhölle, leikkasin alas, samalla tuli siivottua pari kukkapenkkiä.

   Poista
 2. Onpa kauniita! Minulla ei ole yhtään lumikelloa kukkapenkeissä. Pitäisikin hankkia syksyllä. Kuvasta on hankala saada selvää, mutta olisko ne keltaiset heteitä? Sitä en kyllä tiedä, miksei niitä alimmassa kuvassa ole. Vai onkohan näissäkin sama kuin esim. pioneissa, että joiltakin oikein kerrotuilta heteet puuttuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikelloja kannataa hankkia, ovat niin kauniita. Keltaiset saattavat olla heteitä, onnettomalla kamerallani oli hankala saada tarkkaa kuvaa riittävän läheltä. Minulla on vielä yksi 'Flore Pleno' joka on eri erää kuin nämä kaksi, mielenkiintoista nähdä miltä sen kukka näyttää.

   Poista
 3. Ihania nuo lumikellot kyllä ovat! Minulla viime syksynä istutetut ensimmäiset lumikellot näkyvät olevan nupullaan, mutta mistään mättäistä ei vielä voi puhua. Mahtavaa kuitenkin, että nyt niitä minunkin pihaltani löytyy:) Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikellot taitavat olla todella hitaita, mättääseen menee vuosia. Mutta yllättävän kestäviä ovat. Ja kukkivat jo ekana keväänä.

   Poista
 4. Ihana mätäs. Ihania nuo kerrotut. Minä olen huono erottamaan lumikellolajeja toisistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa erottaa kuin kerrotun ja yksinkertaisen :) Tuo ekojen kuvien kerrottu pitää siirtää vielä, kukkapenkki ei ole paras mahdollinen. Onneksi kestää siirtämistä hyvin.

   Poista
 5. Upea lumikello. Minun silmääni se näyttää Flore Plenolta, mutta en ole tosin harjaantunut lumikellojen erottaja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että molemmat ovat 'Flore Pleno' kuten Hiidenkiven puutarhassa epäili, toisesta vain puuttuu heteet.

   Poista
 6. Oi, miten kauniita
  ja tervetulleita ;)

  VastaaPoista
 7. Ovatpa ne kauniita. Minullakin pitäisi olla muutamaa lajiketta, mutta niitä ei vielä näy. Varmaan ihan pian kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin eri aikana tulevat minun pihassa, se ei haittaa, saa nauttia pidempään.

   Poista

Kiitos kommenteista :)