sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Kinderpiirakka

Pääsiäiseksi teki mieli tehdä jälkiruuaksi jotain oikein suklaista. Netistä silmät osuivat kinderpiirakan ohjeeseen, ei kun kokeilemaan sitä. Ohje oli pääosin toimiva mutta muutamaa kohtaa korjaisin, alla olevassa ohjeessa ovat korjattuina. Pohjasta tuli minun makuuni liian paksu, ensi kerralla kokeilen pohjaa mokkapalojen tai kääretortun ohjeella tai teen tällä ohjeella vain 2/3 taikinasta.
 Päälle levitettävän suklaakuorrutteen ohjetta korjasin sen verran että lisäsin 300g suklaaseen 50g voita. Näin suklaakuorrute oli helpommin levittyvää ja kuviointi valkosuklaalla onnistui paremmin.
Voikreemiin lisäsin yhden keltuaisen. Ja huomasin että kreemiä kannattaa lämmittää hiukan ennen levittämistä jos se tuntuu kovin jäykältä, mitä tasaisempi on kreemikerros, sitä helpommin suklaa levittyy.

Kinderpiirakka (pellillinen)

6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kiehuvaa vettä
300g sulatettua voita
4 kananmunaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja niihin vesi ja sulatettu voi puuharukalla sekoittaen. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista n. 175 asteessa n. 25-30 minuuttia.

Voikreemiin 150g voita, 5dl tomusokeria, 4tl vaniljasokeria ja yhden kananmunan keltuainen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokereiden kanssa tasaiseksi ja lisää keltuainen. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Anna viiletä hetki jääkaapissa ennen suklaakuorrutuksen levittämistä.

Suklaakuorrutukseen 300g maitosuklaata (hyvä sekoitus oli 200g Fazerin sinistä ja 100g Lidlin maitosuklaata), 50g voita. Sulata voi pienessä kattilassa ja suklaat voissa. Levitä voikreemin päälle. Tee koristeraidat valkosuklaalla välittömästi kuorrutuksen levittämisen jälkeen esim. hammastikulla.

Hyvää oli, ehdottomasti kokeilun arvoista. Helppo tehdä vaikka vaiheita oli useampi. 




8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä oli herkullista, aika nopeasti hävisi ruokavieraiden suuhun.

      Poista
  2. Voi Anoppi teki tuota ja se oli niin hyvää!!! Suosittelen muillekin!

    VastaaPoista
  3. Taitaa olla tämän pääsiäisen suosikki, sillä parissa muussakin blogissa tätä on kehuttu. Taidanpa tätä sittenkin kokeilla, vaikka pääsiäinen alkaa olla lopuillaan. Antamasi korjausehdotukset huomion ilman muuta. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Keksimmäinen poika tilasi tätä heti kesän rippijuhliinsa.

      Poista
  4. Mä en kestä, kuinka hyvän näköistä! <3
    Mukavaa pääsiäismaanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän näköistä ja vielä paremman makuista, jääkaappiin olen piilottanut viimeisen palan itselleni :D

      Poista

Kiitos kommenteista :)