maanantai 16. huhtikuuta 2018

Kevätkurjenmiekkoja ja muita kevään ihmeitä

Talon edustan kevätkurjenmiekoista ensimmäiset kukkivat. Nämä kukkivat on viime syksynä istutettuja, vanhat, aiemmin istutetut ovat nousemassa mutta paljon uusia hitaammin.
 Iris reticulata 'Katharine Hodgkin'
 Lisää, paljon lisää kevätkurjenmiekkoja. Siinä ne toivottivat tervetulleeksi kun tulin töistä kotiin.
 Illan puutarhakierroksella löytyi lisää kaunokaisia. Hän on kevätlumipisara, lähes vahingossa Virosta tuotu aarteeni. Tämä on kevätlumipisaran toinen kevät puutarhassa ja jos tulkitsen alkujen määrän oikein niin tämä on heti levinnyt.
 Olen nykyisin sen kannalla, että krookukset kannattaa istuttaa keltaisina. Näkyvät pitkälle pihalla. Ja keltainen väri sopii hyvin kevään ensimmäisiin kukkijoihin. Nämä kukkivat arboretumin pionipenkissä.
Loppuun kuva sateen pisaroimista lumikelloista. Viime öinen raju sade sulatti meillä lähes kaikki viimeisimmistäkin lumista pois. Ja puutarhassa kulkiessani huomasin roudan alkaneen sulaa, se tarkoittaa että kohta pumpsahtaa kasvi jos toinen maan pinnalle. Mahtavaa!

edit. korjattu jääkurjenmiekka kevätkurjenmiekaksi

18 kommenttia:

 1. Noita jääkurjenmiekkoja pitää ehdottomasti hankkia. Tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Katharine Hodgkin' on ollut kestävä lajike, kukkii uudestaan joka vuosi. Korjasin nimen kevätkurjenmiekaksi sillä se piti kirjoittaa!

   Poista
 2. Oi, ihana tervetulotoivotus! Mullon vasta muutaman sentin korkuusia. Vesisaretta orotan ens yäksi. Sulattaas lisää lunta, viälä sitä on, vaikka onki hyvi jo karonnu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisade oli tehokas, nyt saisi olla muutama päivä aurinkoa että kasvu pääsisi vauhtiin.

   Poista
 3. Onpas ihanan näköinen kurjenmiekka <3 Tuota pitää saada itsellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa, on kevään kauneimpia kukkijoita.

   Poista
 4. Keltainen on ehdottomasti hyvä kevätkukkien väri. Taidan itsekin syksyllä panostaa enemmän kirkkaisiin/näkyviin väreihin uusien sipuleiden hankinnassa. Ihania nuo sinunkin kevätkurjenmiekat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin päätin laittaa keltaista lisää, talventähtiä ja keltaisia krookuksia. Kun maa ympärillä on ruskea niin keltainen on siihen hyvä väri.

   Poista
 5. Keltainen kukkien väri varsinkin keväällä on tosi kaunis, kun mustasta maasta pilkistää väriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, erottuu paremmin kuin liila joka tuntuu hukkuvan maahan.

   Poista
 6. Ihanan värinen kurjenmiekka. Ja keltainen väri sopii kevääseen ( krookukset, narsissit,kullerot ja kevätesikot) myös syksyyn ( nauhuksiin) minulla on vähän kevätkukkijoita. Mutta ehkä ensivuonna .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyynkin keltainen käy, nauhuksia minulla ei ole vielä lainkaan. Olen harkinnut vielä kun ei ole selkeää paikkaa missä kasvaa, vaativat minusta tilaa ympärilleen.

   Poista
 7. Keltaiset krokukset ovat oikeita ilopillereitä, tuovat väkisin hymyn huulille! Minun kevätkurjenmiekkani ovat juuri avautumaisillaan, nyt vaan aurinko esiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ja eilen on ollut aurinko piilossa paksun sumun takana. Ehkä jo huomenna olisi parempaa säätä.

   Poista
 8. Ovatpa kauniin värisiä kevätkurjenmiekkoja! Niitä en muista istuttaneeni vieläkään, joten syksyllä taitaa olla niiden vuoro. :)

  VastaaPoista
 9. Oi, teillä kevätkurjenmiekat ovat hieman rohkeampia kuin meillä. Täällä ne vasta uskaltautuivat ylös maasta.
  Ne ovat niin kauniita ja herkkiä. Ehdottomasti kevään lemppareiden joukossa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)