lauantai 24. maaliskuuta 2018

Unohdetaan puutarhatyöt pääsiäisenä?

Nyt voi jo antaa periksi ja myöntää, että pääsiäisenä ei vielä pääse puutarhatöihin. Sääennusteet ennustavat kunnon yöpakkasia huhtikuun alkuun saakka. Vaikka päivällä olisi lämmin ja aurinkoista niin lumien sulaminen etenee yöpakkasten takia hitaammin.
 Omenapuut leikkaan pääsiäisenä, oli miten kylmä tahansa. Samoin yritän taas kerran tehdä jotain tien vieressä kasvavalle kuusiaidalle. Jopa niinkin radikaalia kuin kuusien latvojen pois leikkaamista. Haluttu korkeus on saavutettu. Vaikka ei saa käsiä multaan niin jotain tekemistä on valkoiseen vuodenaikaankin.
 Myös syreenit saavat osansa leikkaamisesta. Sillä tosin menetetään kukintaa mutta saadaan myöhemmin lisää tuuheutta. Ruusujakin on leikattava mutta se täytyy tehdä vasta kun lumet ovat sulaneet. Rosarion ruusut ovat kaikki lumen peitossa.
 Salissa pääsiäinen jo näkyy. Nuorin poika laittoi (äidin mielestä heitti) koristeet viikko sitten kylvettyihin ruohoihin. Huomenna odotellaan lapsenlapsia virpomaan, palkkapussit ovat jo valmiina.
Epähuomiossa olin ostanut rairuohoa ohraruohon sijaan. Jatkossa pitää olla tarkempi sillä ainakin omaa silmää ohran kasvutapa miellyttää enemmän. Kätköistä löytyi pari pussia vanhoja ohran siemeniä, hyvin itivät silti.

Ensi yönä alkaa kesäaika, voi kun säiden herrakin sen ymmärtäisi.

18 kommenttia:

 1. Kyllä nyt on talvi jäänyt jumittamaan, ikävää. Onneksi pääsiäinen kumminkin tulee, ja huhtikuu - vaikea vain uskoa, ettei yhtäkään lumikelloa eikä mitään muutakaan keväistä ole päässyt koko maaliskuussa näkemään. Jäätä vain. Luojan kiitos tämä pettymyksen kuu on kohta takanapäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumittaa pahasti. Nyt sentään paistaa aurinko ja räystäiltä tippuu lumet. Tekisi mieli mennä auraamaan pihan kaikki lumet pellolle ja vähän avittaa kevättä.

   Poista
 2. Juu, jäät eivät ole lähteneet mökkirannasta eikä lumet perennapenkkien päältä. Viime vuoden maaliskuussa kuvailin jo ensimmäisiä kukkivia sinivuokkoja. Nyt ei niitä ole vielä näkyvissä. Onneksi Tukholman puutarhamessuilta tarttui verkkokalvoille ja sydämeen reilu etukäteisannos kevättä, kuvatuliaisia tarjoilemme tulevina päivinä Suvikummun Marjan kanssa blogeissamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erehdyin myös katselemaan edellisten keväiden kuvia, ei olisi pitänyt. Monena vuonna on päässyt tähän aikaan jo haravoimaan tai kuopsuttamaan. Nyt pääsee ehkä jo vappuna. En ole vielä kertaakaan päässyt Tukholman messuille, siksi niitä onkin kiva ihastella muiden blogeissa.

   Poista
 3. Onpas sulla kukkeat pääsiäisasetelmat! Nuohan tuovat kevättä tupaan kummasti. Meillä pudottaa taivaan täydeltä lunta, joten kevätfiilikset on aika vähinä. Vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätfiilikset on osin pahastikin hukassa. Sitä oli asennoitunut että maaliskuun lopulla pääsee puutarhatöihin vaan eipä pääse. Oksien siistimistä ja leikkaamista en lue niin niihin varsinaisiin puutarhatöihin.

   Poista
 4. Ihania kukkia ja muita pääsiäisjuttuja siellä! Täälläkin odotetaan jo kovasti lumien sulamista ja kevättä! Ihan jännittää nähdä, miten viime keväänä ja kesänä istutetut pensaat ja puut kasvavat ja kukkivat tänä kesänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanaa jännitystä, pettymyksiä tulee joskus mutta enimmäkseen onnistumisia ja sekös on riemuisaa.

   Poista
 5. Valitettavasti ei taida päästä. Muistelisin että viime vuonna kaivelin tähän aikaan jo maata pihalla, vaikka joistain kohdista oli silloinkin jäistä, mutta osittain oli jo maa sulanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli osin sulaa myös. Kylmä oli mutta pääsi sitä jo haravoimaan ja muuta tekemään kuin lunta luomaan.

   Poista
 6. Pakko kai son, unohtaa ne puutarhatyät ja tyytyä kääntelemähän taimipurkkia klasilla. Täys pääsiääne teillä näyttääs jo olevan. Tääläpäi virvotahan vasta viikon päästä, joten viälä ei oo kiirusta koristelun kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimipurkit ovat kääntyneet vinhaa vauhtia kun muuta tekemistä ei muka ole. Päijät-Hämessä on tapana virpoa palmusunnuntaina, minun lapsuudessa palkan sai pääsiäisenä mutta nykyään se tulee heti.

   Poista
 7. Lunta riittää meilläkin...tramppa kehikko on lähes kokonaan lumen peitossa eli pihahommiin ei pääse vielä hyvään toviin...sormet jo syyhyäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trampoliini on perinteisesti viritelty vappuna paikoilleen, ei taida joutua tänä vuonna. Sormet syyhyää täälläkin.

   Poista
 8. Teillä on jo siellä kaunista pääsiäistunnelmaa.

  Lähettämäsi arvontalahja saapui onnellisesti perille postiin. Kiitos vielä kerran.

  VastaaPoista
 9. Oi, pitäisiköhän minunkin kaivaa pääsiäiskoristeet esiin. Olen aivan unohtanut!

  Tervetuloa lukijakseni! Minä luulin jo olevani blogisi lukija, olen seuraillut juttujasi. Yllätyksekseni huomasin, etten ollutkaan. Olin kai lukenut näitä toisten blogien kautta. No, nyt ainakin liityin :) Hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laitan vähän etukäteen ja sitten heti pois pääsiäisen jälkeen. Tosin pääsiäisliinoja en laittanut vielä ne kun ehtiivät sotkeentua muuten jo pyykkikuntoon.
   Minäkin luulin olevani lukijasi jo. Mutta nyt liityin, bloggerkin joskus temppuilee eikä lataa lukijaksi vaikka olen luullut olevani.

   Poista

Kiitos kommenteista :)