lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kevättä vaikka väkisin

Aamun ruokakauppaostoksilla haksahdin pahasti kevätkukkiin. Ihan tarkoituksella. Jos ei kevät tule ulkona niin tulkoot sisällä.
 Perunanarsisseja, helmililjoja ja tete-narsisseja. Niin olisin tykännyt laittaa kaikki salin sijasta lasikuistille mutta ei onnistu, kylmä lasikuisti on vielä liian kylmä. Viime yö oli jäätävä ja lasikuisti on suurimman osan ajasta pakkasen puolella auringon paistamisesta huolimatta. Napsautin ikkunan alla olevan patterin kuitenkin pois päältä jotta saisin pidemmän kukinnan.
 Alma, sertifioitu tavarantarkastaja tuli heti tarkistamaan kevätkukkijoiden laadun. Kuulemma kelpasi.
Nykyisin kulutan rikki kumisaappaat per vuosi puutarhatöissä. Kevätkaihossa nappasin kaupan hyllystä parin keltaisia kumisaappaita vaikka tiedän ettei ne ole keltaiset parin viikon käytön jälkeen. Nämä pääsevät ihan raakaan työhön eikä vain puutarhassa patsasteluun. Ja oikeasti toivoisin kestoksi edes kahta vuotta.
Viime kesänä tein salapoliisin työtä ja selvitin miksi kumisaappaani hajoavat. Syyksi paljastui jalan tempaisu lapion päälle maata kaivaessa. Saapas osuu aina samasta kohdasta lapion reunaan ja reuna kuluttaa saapasta. Vaan minkä sille mahtaa, en oikein muuta keksi miten lapion voisi muutoin polkaista maahan.

28 kommenttia:

 1. Almakin ymmärtää kauniiden sipulikukkien päälle ja näyttää nuuhkivan myös perunanarsissin hyvää tuoksua nenäänsä.
  Olen usein itsekin ihmetellyt miten nopeasti kumisaappaat nykyisin kuluvat. Eivät taida olla materiaalit enää entisen kaltaiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma ymmärtää kauneuden päälle, kesäisin on oiva puutarhakissa. Luulen että saappaiden materiaaleissa ei saa enää käyttää sellaisia myrkkyjä kuin ennen ja siksi haperoituvat. Ja saattaa kyse olla myös halvempiin materiaaleihin sortumisesta.

   Poista
 2. Kestäviä kumppareita saa hakea. Minä olen tykästynyt Sievin kumppareihin. Nekään eivät tosin tykänneet, kun talloin kulotusta sammuksiin. En kyllä ihmettele :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla kulotuksen kestäviä kumisaappaita :D Vanhat saappaat ajattelin säästää juuri tuollaisiin tarpeisiin.

   Poista
 3. Itsekin jokin aika sitten huomasin, että alkaa kumppareiden pinta pykiä. Minulla melkein 5 vuotta käytössä olleet Nokian kumpparit. Kyllä ne ennen kesti pidempään, eikö...? Ajattelin ostaa uudet vasta sitten kun menee multa läpi. Vähät siitä, jos sukat pikkuisen kastuu :D Ihania kukkasia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokialaiset kestivät minulla muutaman vuoden, muut on hajonneet nopeammin. Mutta nyt ei ole tullut vastaan mieluisia nokialaisia. Vanhoista menee multa, vesi ja lumi läpi mutta pitää ne vielä säästää varakumppareiksi.

   Poista
 4. Kevät pitää tuoda!
  Minulla hai-saappaat halkesivat siitä päältä yhdessä kesässä. Ennen viherrakentajana minulla oli sellaiset nokian mustat korkeat "navettakumpparit" ja ne kesti työelämässä monta vuotta...Nyt ei hemmetti pohje enää mahdu semmoisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mene minunkaan pohje saappaaseen kuin saappaaseen, pitää olla leveä lesti ja karjakon pohkeeseen suunniteltu saapas jotta menee jalkaan :D

   Poista
 5. Ihastuttavat pääsiäissaappaat :). Minunkin pitäisi hankkia uudet kumisaappaat: olen jo kyllästynyt märkiin sukkiin, kun toisessa jalassa on saappaassa reikä. Harmi vaan, kun olivat sellaiset kalliit kumisaappaat... Pitää siirtyä halvempiin, niin raaskii ostaa useammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edullisempiin olen minäkin kallistunut, hajoavat kuitenkin. Märät sukat on inhottavat ja kohta on jaloilla kylmä. Keltainen on kiva väri mutta niin arka.

   Poista
 6. Ihanat kukat ja pirteät saappaat. Eivät kestä saappaat enää kuten ennen. Minä vältin vielä sipulikukat, vaikka houkuttelivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saappaat on pirteän väriset. Mitään muuta keltaista vaatetta en omista, saappaisiin väri käy hyvin.

   Poista
 7. Kevääne lasti pöyrällä. Kauhaase joka päivä viilentävää lunta purkkihi, nii kestäävät kauemmi hyvinä. Eihä nykyysin mikää kestä nii ku enne. Kumpparit eivät oo enää kummisaappahia, vaan eriasteesia muavisaappahia. Ja tosi on, että kaikki tehokkahat liimat ja muut aineet, on kiällettyjen listalla. Mä käytän matalavartisia nahkasaappahia, nii navetas ku puutarhaski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kasteluvinkistä, sisällä on viileää mutta ei toki riittävän viileää. Muovia taitaa olla nykyiset saappaat.

   Poista
 8. Samoja talvenkarkoitustoimia on ollut täälläkin. Mittari näytti aamulla -12 pakkasta,joten narskujen sijoittaminen ulos taitaa olla toistaiseksi rahanhukkaa.
  Samat on myös saapasongelmat. Hyvä, jos kaksi kesää kestävät. Halvimmat hajosivat kesässä, mutta ei ne kotimaiset kovin paljon kestävämmät olleet nekään. Kivahan sitä on uusia ja värikkäitä saappaita ostaa vaikka joka kesä, vaan ei tunnu kovin ekologiselta ja oma vaivansa saapaskaupassa juoksemisessakin on. Vaan saappaat ovat ehdoton jalkine puutarhahommissa, ilman ei pärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman saappaita ei pärjää. Se harmittaa minuakin että ei ole mitenkään ekologista ostaa joka vuosi uusia saappaita ja heittää vanhoja pois, kaatopaikat täynnä kenkiä ja saappaita.

   Poista
  2. Hei, käytettyjä vaatteitahan voi viedä joihinkin vaatekauppoihin ja niistä sitten saa etukuponkeja. Jotkut liikkeet ottavat vastaan kenkiäkin. Niille varmaan kelpaa myös kumpparit, kenkiähän nekin ovat. Kannattaa varmaan selvittää se jostain ennen kuin viskaa sekajätteeseen.

   Poista
  3. Tuota pitää selvittää, todennäköisesti sieltä päätyy risat yhtä lailla sekajätteeseen kuin kotoakin.

   Poista
 9. Minä sorruin leikkotulppaaneihin ja esikoihin. Ymmärrn siis hyvin sortumisen kevätkukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkotulppaanitkin houkutteli, oli ihania värejä mistä valita. Koko talvena en ole ostanut yhtään tulppaaneja, pääsiäiseksi taidan raaskia ostaa.

   Poista
 10. Sain nipin napin jätettyä vielä narsissit kaupan hyllylle. Kyllä teki tiukkaa. Saappaat ovat minullakin hankintalistalla ja olen tässä pähkäillyt, että mikähän merkki olisi kestävä puutarhatöihin. Aurinkoista viikonlopun jatkoa!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sorruin jo, ostetaan sitten toiset lasikuistille kun siellä tarkenee. Saappaiden merkistä en osaa sanoa, ajan kanssa hapertuvat kaikki mitä olen kokeillut. Työsaappaiden merkeissä saattaisi olla kestävämpiä.

   Poista
 11. Samoin kävi minullekin, ei noita narsissiruukkuja voinut sivuuttaa. Varmaan täytyy vielä uudet ostaa pääsiäiseksi, mutta onneksi ovat edullisia. Tuo vahva lumihanki ei oikein tässä vaiheessa kevättä enää innosta, vaikka hiihtokautta onkin mukava jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että minäkin ostan toiset pääsiäiseksi, silloin luulisi olevan niin lämmin että lasikuistilla tarkenee. Hanki ei todellakaan innosta, selvää madaltumista on kuitenkin havaittavissa.

   Poista
 12. Ihania kevätkukkijoita. Narsisseja olen katsellut jo hetken aikaa kaupoissa "sillä silmällä", mutta sisällä niille ei ole paikkaa ja ulkona on vielä liian kylmää. Raastavaa!
  Iloisen väriset uudet kumpparit :) Minullakin on käytössä rikkinäiset Vikingit, mutta onneksi reikä on sääressä, eikä pohjassa. Uusille olisi kyllä tilausta, kumisaappaat ovat ihan parhaita puutarhatöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun saappaat hajoaa aina nilkasta ja jalkapöydän päältä, ärsyttävät paikat koska jalat kastuu heti jos on märempää. Kumisaappaat on puutarhassa hyvät, sitten keskikesällä voi pitää kaikenmoisia läpykkäitä saappaiden sijaan.

   Poista
 13. Minäkin ostin eilen ohimennen tete-narsisseja. En tosin tiedä minne ne laittaisin, joten oli ehkä hätiköity päätös. Päivisin pärjäävät varmaan jo ulkona kuistilla, mutta miten öisin, kun vieläkin saattaa tulla -15 astetta pakkasta? Sisällä on liian lämmin, enkä kissojen takia oikein uskaltaisi niitä täällä pitää. Ihania ovat siti ja tuovat vähän keväistä tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en jaksa nostelua edes takaisin kuistille ja sisälle joten päätin että nämä ovet nyt sisällä ilona ja kuistille ostan toiset kunhan sää vähän lämpenee. Meillä on kummat katit kun haistelevat sipulikasveja mutta eivät syö niitä tai mitään muitakaan sisällä olevia kasveja.

   Poista

Kiitos kommenteista :)