perjantai 9. maaliskuuta 2018

Kesän 2017 parhaita

Viikko on mennyt hujauksessa. Kun on joka ilta töiden jälkeen jotain menoa niin ei ole vapaa-ajan ongelmia. Vaan hyvä mennä nyt kun ei vielä pääse puutarhatöihin. Huhtikuulle olen buukannut viimeisen koulutuksen ennen kesää, ihan tarkoituksella jotta saan maksimoitua puutarhalle pyhitetyn ajan.

Mitään kuvia en ole ehtinyt ottaa joten päätin tehdä jutun viime kesän kuvista, niistä joista pidän syystä tai toisesta eniten.
 Paraatipenkin keväinen asu on mieluinen näky. Olen yrittänyt levittää kevätesikkoa mutta aika hitaasti tuntuu minulla leviävän. Kirjopikarililjojakin voisi lisätä.
 Tulppaanit taustallaan hiirenkorvaiset koivut ja talomme. Koko kesän ihanuus on vielä edessä.
 Sateellakin voi olla kaunista. Pihan ensimmäinen avautunut kurjenmiekka seuranaan sinisiä lemmikkejä.
 Suuremman kitkentäurakan jälkeen on vallan mahdottoman tyytyväinen olo. Kunnes menee pari viikkoa ja on kuin ei olisi koskaan kitketty. Kuviin tulee onneksi ikuistettua yleensä vain hetki heti kitkennän jälkeen.
 Yksi kauneimmista kuvista joita olen onnistunut ottamaan puutarhasta. Luumulehtoa ja kasvimaata. Keskikesän runsaus on ihan kohta edessä.
 Viime kesänä uskaltauduin kokeilemaan jalokärhöjä vuosien tauon jälkeen. Yksi pääsi pieneen rinteeseen kasvimaan yläpuolelle. Laitoin heti tuen paikoilleen vaikka ei ole tietoa selviääkö kärhö talvesta. Rinteen pitäisi olla riittäävän kuiva paikka.
 Kesällä 2017 sormustinkukat kukkivat runsaasti. Näiden juurakot siirsin talon kivijalan vierestä navetan kivimuurille. Kaikki selvisivät siirrosta hengissä.
 Kultakuoriaiset tuntuvat pitävät pionien lisäksi tähtiputkista. Niin pidän minäkin.
 Loppukesä ja maksaruohot. Niistä ei tarvitse sanoa sen enempää.
 Syysvuokko, mustilanhortensia ja rubiininpunainen lilja. Kolmikon yhdistelmä syntyi vahingossa paraatipenkkiin.
 Kesän sipulisadossa kottikärryt ovat oiva mitta sadon määrälle. Viime kesänä ihan sopiva sato, laatu tosin kärsi sateista. Tänä vuonna uutta satoa, vanha on jo syöty.
 Uuvahtanut kimalainen sinipiikkiputkella. Tässä vaiheessa puutarhakautta myös puutarhuri koki ajoittaista uupumusta.
 Suuri oli huoli kesän perhosista. Tulivat ihan loppukesästä muutamaksi päiväksi ja iloitsivat maksaruohoista.
Syksyn kaunotar oli autopaikan kivimuurin viereen kasvanut kärpässieni. Iso kuin ruokalautanen, juuri sellainen satukirjojen sieni.

Kuvia olisi ollut paljon enemmänkin mutta tässä yksi kuvamuistelo viime kesästä.

32 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tuo kurjenmiekan ja lemmikin yhdistelmä! Nätti on myös tuo valkoinen tähtiputki. Pitääkin lisätä se ostoslistalle, minulla on vain punaista. Niillä tuntuu olevan todella pitkä kukinta-aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin yhdistelmä syntyi sattumalta, lemmikit tulivat viereen istutetun pionin mukana. Mutta tosi kaunis yhdistelmä on heleän sininen ja kirkkaan keltainen. Tähtiputket kukkivat tosi pitkään.

   Poista
 2. Oikein mukava kuvakierros ja muistelus! Viime kesässä oli jotain hyvää ja kaunistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä oli surkea muta kuvia katsellessani yllättää että niissä näkyy myös aurinkoa. Siis ihan joka päivä ei satanut vettä.

   Poista
 3. Oi, ihan tuntui vatsanpohjassa saakka mukavalta katsella näitä ihania kesäkuvia. Kitkeminen ei välttämättä ole niitä kesän mieluisimpia tehtäviä, mutta se tunne, kun katselee kitkettyä aluetta,on kyllä kaiken kitkemisen arvoista.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vatsanpohjaa alkaa jo kutkutella. Olimme aamulla Lahdessa hautajaisissa, siellä satoi muutamassa tunnissa 20cm lisää lunta, onneksi kotikonnuilla tuli vähemmän mutta nyt on sade yltynyt. Tällaisen ikuisen tuntuisen telven vastapainoksi kesäkuvat on hyviä.

   Poista
 4. Mitä ihania kesäkuvia! Ja se kaikki on tänä vuonna vielä edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kohta on muutama kuukausi täynnä mahdollisuuksia.

   Poista
 5. Uskomatonta, että kohta taas näyttää tuolta. Hiirenkorvakuva on erittäin liikuttava ja mahtava sipulisato teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivujen hiirenkorvavaihe on ihan parasta aikaa, silloin tuoksuukin ihan alkavalta kesältä. Sipulisato oli hyvä mutta varastosäilyvyys aika huono.

   Poista
 6. Hianoja kesäkuvia! Tykkään erityysesti paraatipenkin syyskukkakuvasta :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia. Tuota aikaa onkin jo niin kovin ikävä <3 Kohta se taas on täällä :) Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta sen on täällä, en malttaisi millään odottaa.

   Poista
 8. Ihania kesämuistoja. Perhosten puolesta jännitettiin meilläkin, mutta onneksi loppukesästä sentään ilmestyivät ilahduttamaan meitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jo ihan huoli perhosista. Toivottavasti nähdään niitä enemmän tulevana kesänä.

   Poista
 9. Nämä kesäkuvat on niin virkistäviä! Niin kuin Between totesi, ne tuntuvat mahanpohjassa saakka.
  Sun puutarhassa on tosi kivoja yksityiskohtia ja tiloja. Tykkään todella paljon tuosta kivipurosta. Myös syysvuokot ja tuo sipulisaaliS sykähdyttivät erityisesti.
  Ja nyt se on tosiaan mentävä, kohta ei enää malta eikä ehdi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipuro on ihana mutta ah niin työläs pitää puhtaana. Sitä oli tarkoitus jatkaa mutta nyt on harkittava viitsinkö. Syysvuokkoja minulla kasvaa vain tuo yksi pensas, olisikohan ensi kesä aika jolloin niitä kokeilisi muuallekin.

   Poista
 10. Onpa ihania kesäkuvia, piristävät kummasti tässä maaliskuisessa maisemassa.
  Todella kaunis tuo kivipuro ja kauniita puutarhatunnelmia. Aurinkoisia kevätpäiviä!🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin piristävät, etenkin kun lunta alkoi tänään tulla taivaan täydeltä.

   Poista
 11. Ihania kesäisiä kuvia ja hurja määrä sipuleita! Miten tuollaisen määrän saa syötyä puolessa vuodessa?! Minulla oli vajaa 10kpl sipulia kasvamassa, eikä ne ole vieläkään syöty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti tulee syötyä kun laittaa vähän joka ruokaan, meillä tykätään sipuleista tosi paljon. Osa mätäni säilytyksessä mutta suurin osa on hävitetty syömällä.

   Poista
 12. Kauniita kuvia ja kukkarunsautta. Syysvuokot ovat kauniita, jännityksellä odotan, ovatko omat ensimmäiset syysvuokkoni selviytyneet talvesta. Kivoja hyönteiskuviakin olet saanut ikuistettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyönteiset on hauskoja kuvattavia, pitäisi vain olla parempi kamera.

   Poista
 13. Aah mitä ihania kuvia - niitä nyt tarvitaan, kun taas tuli lisää lunta tänään. Vaikka sen päätteeksi tulikin räntää, mutta silti. Ei näytä kevät etenevän. Näillä kuvillasi oli aivan mieletön vaikutus , oi tuota valoa ja värejä. Ihanaa kastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta, vettä ja räntää, sitä on piisannut viimeiset pari päivää. Sohjoa ja vettä jokapuolella, ei kivaa.

   Poista
 14. Kerrassaan ihanat kuvat näitä oli mukava katsella ja unelmoida .

  VastaaPoista
 15. Minulla on tämä näkymä vielä haaveissa...muutimme viime syyskuussa taloon jossa ei ulkona ole tehty oikein mitään...toisaalta hyvä lähtökohta saa kaikki kasvit suoraan mieleisilleen paikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjä piha voi olla hyvä lähtökohta, täällä pihassa oli tilaa ja jäänteitä puutarhasta mutta pikkuhiljaa tekemällä on saatu paljon aikaiseksi.

   Poista

Kiitos kommenteista :)