keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Arvonnan voittajat ja kevään tuloa

Lahden Pihapiiri-messujen liput on arvottu.  Kaksi kappaletta lippuja lähtee Maiju Eerolalle ja toiset kaksi Sarille Sari Ryytimaalla-blogiin. Onnittelut voittajille.

Kevät antaa odottaa itseään. Maanantaina kiiruhdin töiden jälkeen puutarhaan sillä viikonloppuna huomasin hälyttäviä merkkejä jänisten tuhoista. Ne omenapuut mitä ei oltu tuhottu oli syytä suojata paremmin. Samalla tuli leikattua kaikki muut hedelmäpuut paitsi iso koristeomenpuu.
 Rinnepuutarha sulaa joka kevät ensimmäisenä. Lumipeite on ohentunut mutta pälvikohtia ei ole.
 Kasvihuoneen pesulle ei ole kiire, voi mennä kesäkuun puolelle, että tuonne mitään istutellaan.
 Lunta, lunta ja lunta. Aina vaan lunta.
 Yksi täysin syöty omenapuu. Ei hirveästi harmita, tämä on syksyn alesta ostettu edullinen taimi. Ei siihen ehtinyt vielä kiintyä. Kesällä uusi puu ja ensi syksynä en pihtaa kunnon verkon hankinnan kanssa.
 Muiden puiden ympärille vedin kankaat. Ja kiinnitin verkkoihin rapisevaa ja ääntä pitävää nauhaa eli vanhaa purettua vhs-nauhaa tuuleen ääntelemään. Se on toiminut ennenkin.
Alma ei ole montaa kertaa ulkoillut tämän talven aikana. Mutta kun lähdin hedelmäpuiden pelastamiseen niin kissa lähti mukaani. Sisällä Almaa riivaa ihan selvästi virikkeiden puute ja ulkoilun vähyys. Pääsiäiskoristeet ovat olleet Alman spesiaali viimeisen viikon ajan. Kanoja ja tipuja kuljetellaan pitkin huushollia ja riuvataan muutenkin tavallista enemmän. Kissat odottavat sulaa maata ihan yhtä kovasti kuin minäkin.

14 kommenttia:

 1. Onnea voittajille! Kauniita kuvia. Lunta on teilläkin runsaasti, samoin meillä. Tänään ilmoitettiin että meillä on lunta 128 cm. - Mukavaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranen aika miten paljon lunta! En enää valita meidän määrästä mikä ei taida kuitenkaan olla edes puolta metriä.

   Poista
 2. Oi miten ihanaa! Kiitoksia paljon!

  -Maiju

  VastaaPoista
 3. Herttileijaa, olipa mieltä lämmittävä yllätys tämä arpaonni! Kiitos!

  Olen aina rakastanut kukkia ja niiden hoitamista, mutta oma viherpeukalo on yltänyt megasuureen kasvatusintoon (olemassaolevaan tilaan suhteutettuna) vasta tänä vuonna, kun ikää on jo yli viiskymmentä :) Vähän hirvittää jo, miten tuolla messuilla innostuu lisää Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla puutarhainnostus tuli vasta tämän nykyisen pihan kautta vaikka on jo kolmas oma piha. Postia on tulossa.

   Poista
 4. Onnea voittajille munkin puolestani. En osallistunut, kun en kumminkaan etelän turneelle pääsisi. Mutta onpas jyrsijä ollut turhan ahneena, kun noin ikävää jälkeä on silpunnut - koko varsi kaluttu! Lammasverkko ei pitele myyrää eikä jänistä. Puutarhurointi on osaltaa sodankäyntiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna on ollut ahneita jyrsijoitä. Ja paljon. Lammasverkko ei pitele eikä näköjään edes kaksinkertaisena kuten aiemmin on tehnyt. No, ei muuta kuin uudet taimet ja tiheämpää verkkoa.

   Poista
 5. Onnea voittajille :) Voi omenapuuparka! Minua harmittaa, vaikkei sinua harmittaisikaan. Sulaa maata odotellaan innokkaasti täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on jo kolmas puu samassa kohtaa. Ensimmäisen söi myyrät, ja kaksi seuraavaa jänikset. Ehkä neljäs kerta onnistuu.

   Poista
 6. Lunta on vielä tuskallisen paljon, mutta eiköhän se siitä vajene!
  Mukavaa pääsiäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä pälviä on jo nähtävissä, kyllä tästä vielä kevät saadaan aikaiseksi.

   Poista
 7. Ristiturvat saavat kyllä paljon hallaa aikaan puutarhassa. Aina ei edes verkotus auta, kun yltävät mokomat hangenpäältä kaluamaan, jollei säännöllisesti muista käydä lunta polkemassa puiden ja pensaiden ympäriltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä talvena on ollut paljon jäniksiä, yksi syy on että kettuja ovat metsästäneet kovasti näillä tienoilla. Syöty on ruusujakin enemmän kuin yleensä. Ne onneksi kestävät versojen menetykset hyvin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)