lauantai 3. maaliskuuta 2018

Tallinnan tuliaisia

Huh, on se matkustaminen rankkaa vaikka reissussa on vain yhden päivän. Mukana miehen kanssa meillä oli Tallinnassa nuorin oma lapsi ja tyttären vanhin poika. Mummin mussukka kävi ensimmäistä kertaa Tallinnassa. Valittiin siksi helppo kohde ja käytiin Teletornissa eli televisiotornissa.
 Matkalla Teletornilta satamaan käväistiin paikallisessa supermarketissa Selverissä. Sieltä ostin naistenpäivän kunniaksi itselleni esikon. Ja nyt kuulkaas kaduttaa etten ostanut myös sitä missä oli siniraitaiset kukat. Vaikka onhan tämä pinkkikin ihana.
 Erittäin rajallisesta ajasta johtuen käväisimme vielä nopeasti sataman vieressä olevassa uusitussa ostoskeskuksessa, lapset pääsi vessaan ja kaupasta haettiin vielä evästä laivamatkalle. Minä bongasin heti kodintarvikkeita myyvästä kaupasta Kodu Extrasta siemenhyllyt. Sieltä ja Rimistä löytyi viisi erilaista tomaattilajiketta jota halusin kokeilla. Vielä jäi monta lajiketta hyllyyn muita varten.
 Ostin myös pussin luomuherneitä ja kasvihuonekurkkua. Enkä voinut vastustaa syklaamin värisiä tuoksuherneitä, olivat minusta niin edullisia että ostin heti monta pussia.
Iines katselee kummissaan tuomisia, missä myyräpaistit? Laiska rouva katselee tuosta tuvan sohvalta lintulaudan alla vipeltävää hiirtä mutta koska pakkanen niin sitä ei voi mennä saalistamaan parempaan talteen. Hienot kissat eivät tassujaan pakkaseen vie on Iineksen motto.

Huomenna alkaa blogini 9-vuotis synttäriarvonta, pysykäähän kuulolla.

20 kommenttia:

 1. Mie arvelinki, etten vaa osannu etsiä oikeasta paikasta siemeniä 😊 Ihania tuliaisia löysit ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten eivät olleet vielä myynnissä kun te kävitte. Rimissä on parina viime vuonna ollut ihan kattavasti siemeniä, sieltä kannattaa kurkata. Kodu Extrasta olen löytänyt muutakin puutarhaan sopivaa kuten tukikeppejä pilkkahintaan.

   Poista
  2. Täytyykin seuraavalla kerralla etsiä 😊

   Poista
 2. Upea Iines, onko hän myös manuli, kuten Saaripalstan Sailan Ransu? Kaunis neito ja silkkitassuja ei jäiseen maahan voi laskea ollenkaan!

  Löysitpä oivalliset tuliaiset ja aina jos saa hyvää edullisesti, kannattaa ostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iineksen rotu ei ole tiedossa mutta epäilen että hänessä on aika paljonkin manulia, Ransu on täysiverinen manuli. Iines on tarkka turkistaan ja muutenkin koko olemuksestaan, oikea prinsessa kissaksi :)
   Ulkomailla on aina katsottava siemenhyllyt ja puutarhatavarat.

   Poista
 3. Hyvät tuliaiset. Vaarallisen paljon alkaa olla siemenpusseja kaupoissa kulkureittien varrella. Upean väriset tuoksuherneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin alkaa olla ja ohi ei pääse tutkimatta valikoimaa. Nyt sain monta kivaa uutta pensastomaattilajiketta, niitä oli kaivannut. Eikä tosiaan hinta huimannut päätä.

   Poista
 4. Ihanat shoppailut! Hih, ihana hieno rouva, kauniskin vielä. Kuka tuonne kylmään nyt lähtisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa tuonne menisi, meillä on ollut joka yö reilut parikymmentä astetta pakkasta, päivällä lämpimämpää mutta jos yhtään viimaa niin tosi kylmä on. En viihdy minäkään kuin hetken.

   Poista
 5. Kivat tuliaiset saitkin matkatuomisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sain, tavoitteena oli löytää uusia tomaatteja. Olen niin tyytyväinen :)

   Poista
 6. Kivaku löyrit siämeniä reissulta. Voi mikä färi nuas tuaksariis ja ohan pinkki esikkoki hiano.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuherneissä on upea väri, juuri googlettelin löytyiskö kuvia ja Saaripalstalla oli kasvatettu juuri tuota tuoksuhernelajiketta. Näytti upealta Sailan kuvissa.

   Poista
 7. Kivat tuliaiset. KoduExtrassa olen usein käynyt, mutta enpä vissiin kertaakaan kevätaikaan. Esikko on niin söötti, etten yhtään ihmettele sen mukaan lähtöä.
  Iines on niin kaunis ja hieno kissa. Hyvin ymmärtää, ettei hänen silkkiturkkinsa siedä pakkasilmaa. Parempi pysytellä sisätiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KoduExtra on hauska kauppa, ihan mitä vaan myynnissä, nyt oli siemeniä enemmän kuin viime kerralla kun olen käynyt. Paitsi silloin löysin härkäpapuja, nyt niitä ei ollut lainkaan. Mutta olen ihan tyytyväinen löytöihini.
   Iines uskoo olevansa turhankin hieno ja sievistelee kuin prinsessat.

   Poista
 8. Onneksi sä löysit toivomasi siemenhyllyt! Ja toi esikko on kuin karkki. Sopii hyvin tulevaan naistenpäivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onneksi löytyi ihan marketeista, alan liikkeisiin ei ollut aikaa mennä. Nyt uskalsin ostaa esikon kun on jo maaliskuu, jos saisin pidettyä sen hengissä maahan istuttamiseen saakka.

   Poista
 9. Kivat tuomiset löysit. Tuoksuherne on upean värinen .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuherne on upea, toivottavasti saan sen kasvamaan, toisenlaistakin kokemusta on.

   Poista
 10. Kivoja tuliaisia olet löytänyt! Tuoksuherne on kaunis.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)