perjantai 13. marraskuuta 2015

Kulho ja kaksi kirjaa

Eilen ehdin vain pyörähtää kirpparilla vaikka tarkoitus oli käyttää puoli päivää kirppareiden antimiin. Vaan lapsi ilmoittikin että pääsee aikaisemmin koulusta ja minä hänen taksikuskinaan tietysti jouduin jättämään muut kirpparit väliin. Tuuria oli yhdenkin kirpparin kanssa.
 Vanha, ehkä 1960-luvulta oleva Arabian soppakulho maksoi euron. Kansi puuttuu ja toisen kahvan alareunassa sanomista. Mutta jos hintaa on tällaisella vain euro niin eipä virheet haittaa. Mielessäni jo kuvittelen pääsiäisen narsissit tähän kulhoon istutettuina. Tai joulukarkit tarjolle laitettuna.
 Hyvän puutarhakirjan ostan aina jos sellaisen näen kirpparilla edulliseen hintaan. Eli ostan aniharvoin. Puutarhakirjoja ei jostain syytä kirppareilla liiku samoissa määrin kuin muita kirjoja. Ehkä me puutarhurit emme hevillä kirjoistamme luovu. Suomalainen piha ja puutarha maksoi 1,25 euroa. Sellaienn kiva perusteos jota on hyvä selata talvella kun kaipaa multaan möyhimään.
Keittiöpuutarhuri maksoi tasan euron. Tätä en ole lainannut kirjastostakaan joten oli minulle ihan uusi. Alkuperä on ruotsalainen, siis hyvin soveltuva meidänkin oloinen. Eilen illalla selasin kirjan läpi ja toden totta, tämä on hyvä, voin suositella. Yhden kirjan vinkeistä aion kokeilla ensi kesänä. Siinä valmistetaan omaa multaa laittamalla säkkiin yhtä paljon hiekkaa ja ruohosilppua. Itse ajattelin kokeilla silputuilla kitkentäjätteillä. Maatuminen pitäisi tapahtua n. kolmessa kuukaudessa. Sekaan voi vielä lisätä tarvittaessa turvetta.

Kirjassa oli muitakin hyödyllisiä neuvoja ja se mistä pidin, oli melko kattava otos yrttejä ja niiden kasvatusta. Se on alue jossa aion petrata ensi kesänä.

11 kommenttia:

 1. No, olipas loistavat löydöt! :)
  Puutarhakirjoja ei tosiaan paljon pyöri kirppareilla. Minä metsästän usein vanhoja puutarha-aiheisia teoksia, koska niistä ei toisaalta asia mene vanhaksi ja toisaalta rakastan tutkailla puutarha-asioiden historiaa.
  Tuota mullantekoa täytyykin kokeilla. Olen aivan hurahtanut kompostointiin ja tuollainen vinkki tuo taas lisä ulottuvuutta mullan tekoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole tainnut koskaan edes nähdä vanhaa puutarhaopusta kirpparilla. Taitavat mennä kuumille kiville :) Minäkin olen hurahtanut kompostointiin, ensi kesäksi on jo kaikenlaisia ajatelmia olemassa siihen liittyen.

   Poista
 2. Voi elämä...kyllä koululaisten pitäis itse kulkee kouluun, vaikka pyörällä! Ihme jos on huono kunto ja sairastelua jos minkämoisiin tauteihin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jenni huolenpidosta. Tällä opiskelevalla pojallamme on kouluun matkaa 15km. Kaikki pimeää maantietä. En viitsi laittaa fillarilla polkemaan. Mopollansa menee aina silloin kun sää sallii. Julkisia meille kulkee yksi väärään aikaan aamulla ja toinen bussi tulee takaisin väärään aikaan iltapäivästä.

   Poista
 3. Olipas hienoja löytöjä! Oli todella halpoja. Minulla on tuo piha ja puutarha kirja. On tosi hyvä kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tainnut lainata tuon joskus kirjastosta ja todeta että vois sellainen olla omanakin. Omaisuus menisi jos ostaisi kaikki puutarhakirjat uutena :)

   Poista
 4. Eipä ollut kulholla paljon hintaa. Ilman muuta se kannatti ottaa ja käyttää tosiaan vaikkapa keväisten kukkien sijoituspaikkana. Minulla on tuo Suomalainen piha ja puutarha ja minusta se on erinomainen perusteos. Monta hyvää ja hyödyllistä vinkkiä olen siitä kaivanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulho oli melkein ilmainen, piti tihrustaa hintaa pari kertaa että puuttuuko nolla perästä. Sellaisia hintoja enemmänkin näkee kirppareilla eikä euroa soppakulhosta. Taidan viikonloppuna lukaista kirjan.

   Poista
 5. Hienot löydöt ja edulliset :)

  VastaaPoista
 6. Jestas! Eurolla tuo kulho! Todellakin löytö! Meilläkin on tuo Keittiöpuutarhuri -kirja. Se on mun puutarharaamattuni ja sekin on kirppislöytö. Ihan uuhen karheana ostettiin kirppikseltä muistaakseni 2,-

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)