torstai 26. marraskuuta 2015

Lasikuistin kaappi

Tiistaina raahasin entisöintikurssilta kotiin lasikuistin kaapin, sen josta olitte sitä mieltä että kaapin ovet voisi jättää sellaiselleen, patinoituneen näköiseksi. No, koko kaappi on nyt kuitenkin maalattu. Järkytetään teitä ensin parilla ennen kuvalla:
Tässä kaappi sisältä ja päältä ennen uuden pinnoituksen saamista. Lahon ja haisevan pohjavanerin olen jo tuossa vaiheessa poistanut. Vaneri olikin lukon lisäksi ainut mitä jouduin uusimaan. Tai lukkoahan kaapissa ei edes ollut, oli vain lukon paikka. Lukko löytyi työkalupakkini pohjalta, olen kerran ostanut kirpparilta muutaman lukon ajatuksella että jos joskus tarvitsee. Nyt tuli tarve.
Ja tässä kaapin uusi kuosi. Maalasin kaapin perinteisellä ovi- ja ikkunamaalilla, sävy on oma sekoitus kahdesta jämäpurkista. Sellainen ihan haalean harmaa.
 
 Epämääräinen punainen väri kaapin sisäpuolella on enää vain muisto kuvissa. Pohjavaneri on ehjä eikä haise. Kaapissa tulen säilyttämään osan linnunruuista, lyhtyjä ja kaikkea sellaista tavaraa joka nyt pyörii kuistilla ilman mitään varsinaista omaa sijaa.
 Löysin kaapille kivan liinankin, olen tainnut joskus saada tämän, en enää muista. Liinan sininen raita on aika samaa sinistä kuin lasikuistin listojen alkuperäinen väri jota hiljalleen kaivan esiin. Näkyy kuvassa ikkunoiden välissä.
 Lyhdyn olen saanut lahjaksi työni puolesta, tykkään siitä todella paljon. Helppokäyttöinen ja kaunis. Kirpparille minulla on lähdössä juuri pari lyhtyä joita on ihan mahdoton käyttää. Kynttilä pitäisi saada paikoilleen pohjan kautta ja tietysti palavana. Onneksi on kirppareita jonne voin viedä moiset harhaostokseni.
Vähän yksinäänhän kaappi tuossa nököttää mutta onhan se paljon parempi kuin laatikko. Taidan tuoda kaveriksi korituolin joka on joskus ollutkin lasikuistilla. Ja korituoliin minulla on viltti jossa on samoja värejä kuin tuossa pöytäliinassa. Vaikka eihän tuolla tähän aikaan vuodesta viihdytä, tuoli on enemmän rekvisiittaa kuin käyttöä varten.

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Yllättävän kiva siitä tuli, alkutilanne oli ihan kamala. Yhdessä vaiheessa olin jo valmis laittamaan kaapin roviolle.

   Poista
 2. Ihana lopputulos :) Jämämaalit kannattaa todellakin hyötykäyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jämämaalit on hyviä, niistä tulee aina ne parhaat sekoitukset.

   Poista
 3. Kaapista tuli hieno! Sopii hyvin kuistille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sopii. Kuistille olisi toinenkin kaappi mutta saa nyt nähdä onko sille enää tarvetta.

   Poista
 4. Kaapista tuli tosi hieno ja se sopii erinomaisesti kauniin lasikuistisi somistukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se sopii hyvin lasikuistille. Siinä on samaa muotokieltä kuin lasikuistin laudoituksessa.

   Poista
 5. Kaunis kaappi. Patakaapit on ihania!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Ja käytännöllinen laatikkoon verrattuna.

   Poista
 7. Juuri passelin kokoinen kaappi tuohon paikkaan. Hyvä tuli! Minua ei uudelleenmaalaus kauhistuta, koska ehkäpä tässä tapauksessa ei ollut kyse ajan jättämästä kaunistavasta patinasta vaan hieman epämääräisistä aiemmista maalikerroksista - tai siltä ainakin kuvista päätellen näytti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ollut ajan patinaa, vaan vanhaa hilseilevää maalia monessa kerroksessa. Lisäkis kaappin oli pinttynyt melkoisen epämiellyttävä tuoksu, sitä ei saanut pois kuin maalilla.

   Poista
 8. Mä niin ihailen sun kaltaisia entisöijiä :) Itse en osaa, eikä kärsivällisyyteni riittäisi. En edes esim. näe mahdollisuuksia jossain risasassa tuolissa. Ja entsijöität huomaavat, että ah mikä aarre ;-)

  Tosi kaunis kaapista tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun silmissä mitä rähjäisempi huonekalu, niin sitä parempi siitä tulee :D

   Poista

Kiitos kommenteista :)