sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Niitä näitä

Muutama postaus sitten sanoin että voisin ostaa pari ledvaloa lisää jos tulee edullisesti vastaan. Yleensä odotan uusien kanssa vuodenvaihteen alennusmyynteihin saakka. Mutta nyt oli alennusmyynti jo vähän aikaisemmin.
 Anttilan poistomyynnistä löysin vitosella Airamin Mökki-valot. Ensin otin yhden paketin mutta palasin ennen kassaa hakemaan toisen, ja kotona vasta tajusin, että kolmaskin olisi ollut kiva. Sitten jokaisen pojan ikkunassa olisi ollut samanlainen valo.
 Mökki-valot päätyi ostoskoriin kahdesta syystä. Toinen oli edullinen hinta, ja toinen se, että näistä voi hyödyntää puiset mökit vielä sen jälkeen kun ledit eivät enää toimi. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla niin sanotusti.
 Sunnuntaina saimme edelleen nauttia lauantaina muuttuneista maisemista. Lumi on ja pysyy toistaiseksi. Olin suunnitellut sunnuntaille lasikuistin siivousta ja niin tein. Lasikuistin raappaaminen on vielä pahasti kesken, en ole tehnyt asialle mitään tänä vuonna. Sininen polttopuulaatikko odottaa navettaan vientiä, tilalle on tulossa kaappi. Laatikko oli todella epäkäytännöllinen käyttää ja nyt 10 vuotta kuistilla palveltuaan se saa väistyä. Kaapin tuon kotiin ensi viikolla entisöintikurssilta.
Kesällä siivosin vajaa ja löysin sieltä takorautaisen kynttilätelineen. Heitin sen kirpparikuormaan ja sitten hainkin pois. Alkoi epäilyttämään, että jos tämä onkin jonkun Arvilan pojista koulussa tekemä teline sillä teline tuli talokaupan kylkiäisinä. Ja on se selvästi itse tehty. Toin telineen lasikuistille mutta en tiedä uskallanko polttaa siinä kynttilää. Ehkä jos alle saa jonkun ison metallisen levyn tai tarjottimen. Tai miksi ei tätä voisi tuoda sisälle missä se olisi koko ajan valvovien silmien alla.

Vaan nyt taidan poistua ruokapadan ääreen. Mies laittoi leivinuunissa lihapataa ja viimeisistä oman maan perunoista kermaperunoita, hellalla kiuhui oman maan porkkanoita ja härkäpapuja. Nälkä!

8 kommenttia:

 1. Kivat nuo valot, voi kun itsekin löytäisi moisia alekorista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkivalot oli hyvä löytö, eikä todellakaan hinnalla pilatut.

   Poista
 2. Laita tuohon kivaan telineeseen pattereilla toimiva kynttilä. Clas ohlsonilla on aidon näköisiä isoja ja pieniä ja siltä väliltä olevia kynttilöitä (hämäräkytkimellä varustettuja) ja taatusti paloturvallisia :)
  Mukavan näköisen talovalot olet löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, patterikynttilä käy kunhan sellaisessa on kolo pohjassa. Telineessä on hervoton piikki kynttilää varten :) Ja toisaalta ainahan muoviin saa kolon tehtyä...

   Poista
  2. Siellä joulu rakentuu mukavasti. Sahaapa se piikki rautasahalla poikki, niin saat turvallisen paikan led-kynttilälle. Piri

   Poista
  3. En taida raaskia katkaista piikkiä. Josko löytyisi sellainen paristokynttilä missä reikä pohjassa :)

   Poista
 3. Teidän lasiveranta on niin kaunis…

  Ai että, mikä ruoka siellä on ollut kypsymässä tänään! Omat härkäpavut kuulostavat myös hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen bravuuria on kaikenlaiset liharuuat leivinuunissa laitettuna. Meillä on oman maan porkkana riittänyt niin pitkään että vasta kerran olen ostanut. Ja pakastimessa on vielä. Härkäpapujakin näytti olevan muutama pussi jäljellä. Maistuu muka ihan erilaiselta kuin kaupasta ostetut :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)