sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kukkasipulivinkki

Poikettiin tänään Lahden Kärkkäiselle kissanleluja ostamaan samalla kun haimme keskimmäisen pojan mummolasta kotiin. Puutarhapuoli piti tietysti tsekata läpi vaikka ihan vain nopeasti poikkesimme myymälään. Kukkasipulit olivat saapuneet, muutaman ihan pakko saada pussin ostin.
 Allium Ostrowskianum, lehtolaukka 25 sipulia 2,30e.
 Suvikello 10 kpl 3,90e ja kirjopikarililja 20kpl 3,50e.
 Syreenitulppaani Tulipa Bakeri "Lilac Wonder" 10kpl 3,50e, posliinihyasintti 25kpl 2,90e.
Marabou "Kvikk Lunsj" yksi levy 2,35e. 

Auts, tuo vika vain lähti mukaan.

14 kommenttia:

  1. Tottavie, noi sipulihyllyt ovat houkuttelevia. Minulla on ainakin nyt tunne, että ei mitään, mutta sä nähdä miten käy. Noi suvikellot, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä päätin että ostan, mutta kohtuudella. Varsinaisia tulppaaneja en ottanut yhtään, ne kukkivat meillä niin huonosti.

      Poista
  2. Nyt tuli paha postaus. Asustelen tässä toisen Kärkkäisen vieressä. Miten nyt voin välttää sinne menemisen. Oi voi. Viimeksi kun kävin siellä, ei ollut vielä tietoakaan kukkasipuleista. Jos minäkin sitten kohtuudella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyt ihan vaan katsomassa :D lehtolaukat oli ihan pakko saada, ostin samantein 2 pussia, en ole niitä muualla edes nähnyt. Ja nuo muut, kun ei mulla sellaisia ole vielä. Tai on kirjopikarililjoja mutta eihän niitä voi olla koskaan liikaa.

      Poista
  3. Auts, ostin juusi Maraboun suklaalevyn, oikein kokonaisen levyn, sitä tulee tehtyä vain pari kertaa vuodessa. Valkkasin sellaisen Daim-version, ja hyi olkoon miten makeaa se on! Ihan yliäklöä. Olin niin sitä mieltä, että nyt ostan jotain herkkua. Tää täytyy muistaa ens kerralla, kun yritän ostaa karkkia. Olis terveellisempää suunnata hedelmätiskille, ja voi olla, että siitä tulis tyytyväisemmäksikin.
    Onneksi olen kaukana Kärkkäisen houkutuksista. Juuri yhdessä toisessa blogissa kehuttiin Lahden jotakin rautakauppaa, jolla oli kaksiosainen nimi (joku Lahden kone ja tarvike), siellä sipulit on laareissa joten saa valita isoimmat ja elinvoimaisimmat. Lahti vaikuttaa erinomaiselta puutarhakauppaseudulta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahden Siemen ja Kone lienee se liike. Minä hoksasin liikkeen ensi kertaa kesällä ja nyt luin saman että sipuleita myydään irtolaareissa. Taidan olla pari kuukautta syömättä jäätelöä ja suklaata ja käydä ostoksilla :D marabou ostettiin koko perheelle maisteltavaksi ja oli just niin makeaa kuin Maraboun suklaa on suolasta huolimatta. Mutta ihan jees jos makeaa haluaa.

      Kukkasipuleita aoin ostaa vielä Lidlistä jos sinne tulee tänä vuonna, mutta siinä saa olla kaikki.

      Poista
  4. No aurs; mies toi tuon viimeisen meillekin. . Mums täältä vaan!
    Hyvä kun muistutit nuo kirjopikarit..!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjopikarililjat on aina yhtä ihania. Minulla ne vaan taantuvat, edellisien istuttamisesta on muutama vuosi ja tänä vuonna oli vain muutama kukka jäljellä.

      Poista
  5. Mulla kun ei ole omaa maata jonne kukkia istutella, niin olempa nyt päättänyt töihin kukkasipuleita istuttaa :) Siinä ihmetellään lasten kanssa kasvun ihmettä.

    Hmmm, tuo viimeinen sipuli on pakko ostaa kokeiluun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, minusta päiväkodeissa kasvaa ihan liian vähän kaikenlaista kivaa. Yleensä vain pensaita ja pari hassua puuta.
      Viimeinen sipuli oli syötävän hyvää :)

      Poista
  6. Pitäisi vissiin poiketa tuolla(kin). Mulla on vielä kaikki sipulit ostamatta, mutta pari paikkaa on, jonne on pakko saada kevääksi kukkaloisto. Tuo viimeinen ostos pitää myös muistaa sipuliostosmatkalla tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, oli siellä paljon muutakin. Madonnanlilja jäi vähän kaivelemaan, sitä en enää raaskinut ostaa kun yksi sipuli maksoi 3,50 ja olisin sitten halunnut useamman.
      Kaikki uutuuksia pitää aina kokeilla, myös suklaassa :D

      Poista
  7. Kiitos vinkistä. Keväällä kun katselin Kärkkäisen siemenvalikoimaa, se oli yllättävän laaja, mutta tarkempi päiväysten tiirailu osoitti monien siementen olleen jo vanhoja silloin. Me sipulikukkahullut kiertelemme siellä täällä ja aina kun jotain kivaa näkyy se varmasti päätyy myös ostoskoriin, yllättävissä "rautakauppa"-tyyppisissä paikoissa saattaa olla hyväkin sipulivalikoima. Sitten istutuksen alkaessa ihmetellään, että kuka on ostanut kaikki nämä viisisataa sipulia ja kuka hullu jaksaa nämä kaikki istuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärkkäisellä on ihan hyvä valikoima ja minä olen ostanut niitä päivässiemeniä jos ovat olleet erityisen halvalla. Ja se on niitä harvoja paikkoja josta saa keväällä keltaisen porkkanan siemeniä.
      Ah kun tuttu tunne tuo "kuka ihme ostanut satoja sipuleita ja mihin ne mahtuu ja kuka ne jaksaa maahan kaivaa"

      Poista

Kiitos kommenteista :)