sunnuntai 23. elokuuta 2015

Jotain muuta kuin remppaa

Voi minun puutarhaparkaani. Se on saanut kestää helteitä täysin oman onnensa nojassa. Muutama viikko sitten aloitettu kitkeminen on samassa pisteessä mihin jäin, eli inhottavassa keltiäispesässä. Kastelua olen tehnyt hätäisesti iltaisin ankarasti priorisoiden, vettä on saaneet vain tänä vuonna istutetut puut ja viime viikolla maahan päässet perennat. Muut saavat luvan kestää.
 Syyshortensia on vihdoinkin kotiutunut talon edustan paikalleen. Kukkii ensimmäistä kertaa ja miten komein kukin.
 Mansikkamaan viereisen penkin liljat siirsin alkukesästä uuteen kohtaan. Nyt matalat liljat ovat penkin etuosassa ja tulevat paremmin esiin. Pitäisi aina muistaa tarkistaa myyntipakkauksesta kasvin korkeus niin ei tulisi näitä huteja. Tosin liljat olisi tullut joka tapauksessa nostettua ylös sillä koko penkki meni uusiksi.
 Keväällä ostin Terrasta luumulehtoon kaksi rantakukkaa. Molemmat tekivät komet kukat joista pölyttäjät tykkäävät.
 Luumulehdon paras kukinta on ohi ja taas on alkanut vihreän aika. Syysleimut siellä vielä on kukassa ja sinnitteleepä jopa muutama pioniunikko helteen kourissa.
 Piikkiputki lähti hienoon kasvuun vaikka vähän epäileväinen olinkin. Toiset kukista on ihan siniset, mutta toinen samanlainen kasvi vieressä on täysin vihreä. Saapa nähdä mitä siitä tulee.
Kehäkukista olen supertyytyväinen. Viime vuonna heitin kasvimaalle kaikki omat siemenet ja sitten kävi niin että en saanut kerätyksi kehäkukista siemeniä talteen joten en kylvänyt tänä kesänä kehäkukkaa lainkaan. Harmitti suunnattomasti sillä olen ollut jo vuosia omavarainen kehäkukkien suhteen. Mutta kukat yllättivät ja maahan oli jäänyt siemeniä ja nyt minulla on näitä sittenkin. Tänä syksynä toivottavasti saan siemeniä talteen runsaasti jotta saan kannan taas vahvistettua. Taustalla näkyvät ruiskaunokit ovat nekin itsestään kylväytyneitä. Tuossa kohtaa kasvimaata on oikea viidakko mutta en raaski kitkeä mitään pois, kaikki ovat tervetulleita ja porkkanat kyllä kestävät kehäkukat ja ruiskaunokit. Huomenna voisi olla puutarhan päivä, tai sitten ei. Pitäisi ehtiä kirjastoon ja kauppaankin.

8 kommenttia:

 1. Oi että, suurimman huomion vei tuo upeasti maalattu ja kunnostettu aitta! Uskomattoman nopeasti olette saaneet sen kunnostettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitta on nyt maalattu!! No on siinä vielä joitain kohtia kuten portaat mutta niitä ei voi maalata ennen niiden korjaamista. Ja korjaamaan ei päästä ennen kuin sipulit ovat kuivuneet aitan edestä. Ihan säiden ansioista saatiin näin nopeasti valmiiksi. Ja toiseksi sen takia että mies maalasi aika paljon ruiskulla, melkein koko takaseinän tänään ja olipa nopeaa puuhaa.

   Poista
 2. Mä sain juuri eilen kitkemiskierroksen päätökseen. Pahalta näyttää puutarhassa silti kun en ole tänä kesänä katkonut pois mitään kukkineita varsia. Leikkaan sitten syksyllä kaikki samaan aikaan. Taimipäivät jäivät nyt väliin tai ainakaan minä en käynyt. Ei ole paikkaa minne laittaa, enkä jaksa tehdä enkä ainakaan kastella kun sitä hommaa on nyt muutenkin ihan riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taidan siirtää kitkemisen sateisisin tai ainakin viileämpiin päiviin. Kukkavanoja olen vähän säästellyt siementen takia, ne pitäisi ehtiä kerätä ennen sateita. taas on vuorokauden tunnit kortilla :)
   Taimipäivätkin jäi väliin samoista syistä.

   Poista
 3. Aittanne on nyt niin hieno ja sen korjaamisesta iloitsee vuosia eteenpäin. Kyllä puutarha hetken pärjää ilman kitkemistä ja huoltamistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta että korjauksesta on iloa vuosiksi eteenpäin, ja korjaamisen jälkeen aitan voi ottaa käyttöön kesähuoneina.

   Poista
 4. Kyllä sulla on kaunis piha, siitäkin huolimatta vaikka olisikin ollut hetken aikaa omillaan. Ja aitta on kerrassaan upea!

  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) pärjää puutarha hetken omillaankin :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)