torstai 6. elokuuta 2015

Keltainen tiikerililja

Tiikerililjat ovat yksi lempikasveistani. Perinteistä oranssia kasvaakin täällä yhtenä tilan alkuperäisistä perennoista. Löysin sitä aikoinaan muutaman kitukasvuisen taimen keskeltä syreenipuskaa. Sinnikäs kasvi sillä kasvoi täysin varjossa.

Keväällä istutin yhden keltaisen tiikerililjan sipulin arboretumin penkkiin. Pari päivää olen saanut ihastella sen kukkia.
 Vaikka en ole mikään keltaisen ystävä niin tästä kukasta pidän. Ja toivon että se leviää isoksi tiikerililjakasvustoksi.
 Ja aika hyvin näkyy tiikerililjan keltainen sopivan tumman tarha-alpin keltaisiin kukkiin. Keltainen ja tumma väri kasveissa onkin melkoisen hyvä yhdistelmä. Voisi sanoa jopa räikeä, mutta ei minusta.
Tässä koko arboretumin perennapenkki. Toinen laita on vielä kovin kalju, keskiosan ovat valloittaneet erilaiset unikot. Kiven toisella puolella kasvaa ruiskaunokkia ja puna-ailakkia sekä mongolian vaahtera. Tummalehtinen koristeomenapuu on tuolla keskellä vielä pieni ja hento, mutta ehkä se siitä vahvistuu. Sen tummia lehtiä vasten keltainen tiikerililja sopii paremmin kuin hyvin.

10 kommenttia:

 1. Ihanan raikkaan värinen lilja. Kuin mehukkaan sitruunan kuori.
  Heh, en ole ollenkaan varma, tykkäänkö ripsialpin tummien lehtien ja keltaisten kukkien yhdistelmästä, mutta mulla ei oikeastaan ole ongelmaa - peurat syövät aina kukkivat latvat, niin saan vain lehtiä :-D Kerrankin se on ookoo! Alpikuvassa on muuten söpö häntä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tumma on siis ripsialpi :) Minusta se on hauska, samat värit on happomarjassa ja sen kukissa. Siellä sitten ookoo peurojen herkkuna :D
   Kuvassa on Alman häntä, piti kuulemma päästä pihalle päätä tuulettamaan pentujen luota. Kulki kiltisti minun kanssa kuvaamassa.

   Poista
  2. Ahaa, hyvä tietää! Tulin vain sanomaan, etten ollut kuullutkaan tummasta alpista... Taas yksi kasvi hankintaan! :)

   Poista
  3. Minäkin törmäsin tumman alpiin ensi kertaa tänä kesänä, heti sitä tuli puutarhaan :)

   Poista
 2. Kaunis penkki tulee olemaan. Ihana tuollainen keltainen tiikerililja. Minä alan vasta lämmetä tiikerililjoille, hurjan kirkas oranssi siinä tavallisessa, en oikein tiedä minkä kanssa sen yhdistäisi. Kissuli taitaa käydä ihastelemassa kukkiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen yhdistänyt oranssin tiikerililjan valkoiseen syysleimuun ja siniseen tarhaukonhattuun. Samassa penkissä on myös ihan tavallista päivänkakkaraa joka muuten näkyy kukkivan vieläkin! Ja on siinä myös harmaamalvikkia, se kun elää ihan oman päänsä mukana kasvupaikkojen suhteen.

   Poista
 3. Kaunis on ja sopii tuohon hyvin. Ja kenenkäs häntä se siellä vilahtaa :) Kissat aika usein pyrkivät kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Almahan se siellä vilahtaa, yritti tulla joka kuvaan :)

   Poista
 4. Osuin tänään ensimmäistä kertaa blogiisi ja heti luin jo pitkän aikaa... =D
  Jäi kiinnostamaan, miten mahtaa sinun ruusuomenapuusi ja punatammesi voida? Molemmat puut kiinnostavat ja varsinkin ruusuomenapuuta harkitsen omaan pieneen puutarhaani.

  http://paivanpesanelamaa.blogspot.fi/2013/05/mustila-arboretum.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan blogia :) Punatammi voi hyvin, kasvaa hitaasti, mutta joka vuosi on vuosikasvua tullut. Ja tammella on aina tapana jurottaa ekat vuodet. Ruusuomena voi hyvin, siitä paleltui ekana talvena latva ja kasvaa minun makuuni turhan pensasmaisesti, mutta paikka onkin kylmä ja maa savinen. Kukkinut ei ole vielä kertaakaan. Nyt käänsin yhden oksan kasvamaan uudeksi latvaksi eikä tykännyt pahaa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)