torstai 4. heinäkuuta 2013

Kopio

Taloomme on meidän aikana lisätty yksi ikkuna, kodinhoitohuoneeseen joka on laajennusosassa. Silloin kun paikalla oli vielä sivukuisti, oli siinä ikkuna aivan samassa kohdassa, ja olipa vielä ulkonäöltään samankaltainen. Sitten herää kysymys, miksi sitä ikkunaa ei käytetty uudestaan. Syy on se, että kuistin ikkuna oli pelkkä ikkunaruutu, eikä siinä ollut ikkunakarmia lainkaan. Ja lämpimässä tilassa ei sellaista ikkunaa voi olla.

Tänään tuo lisätty ikkuna sai melkein viimeisen silauksen listojen muodossa. Maali niistä vielä uupuu, se hoidetaan ihan maan tasalla joten listat olivat paikoillaan vain kuvauksen ajan. Ihan tuulesta emme koristelistojen mallia  temmanneet vaan alkuperäinen löytyy muilta seiniltä.
 Talon muut ikkunat näyttävät tältä, ja kodinhoitohuoneen ikkuna on nyt sitten miniatyyriversio näistä ikkunoista.
Sillä aikaa kun mies leikki puuseppää, leikin minä puutarhuria ja laitoin kasvimaan ja kasvihuoneen paraatikuntoon. Olivat vähän jääneet kaiken muun tohinan jalkoihin.

4 kommenttia:

 1. Perinteisesti kuvat sinun kasvimaasta ovat olleet esimerkillistä katsottavaa. Oiskos seuraavan kerran kierros puutarhasta? Jos sulla on tänä kesänä "kasvukokeiluja", kerropa niiden etenemisestä.

  Kyllä nuo vanhojen talojen yksityiskohdat on vain säilyttämisen ja vaalimisen arvoisia. Silmä lepää tuossakin pikkuikkunassa.

  Mansikkaista kesän jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kasvimaasta en ole ottanut viikkoihin kuvia, täytyykin ottaa huomenna nyt kun se on kuosissaan. Kokeilussa on kiinankaali joka kasvaa muuten hyvin, mutta kirpat meinaavat kiusata. Nauris oli taivaallisen hyvää!

  Mansikkaista on riittänyt, tänään pakastin 15kg ostomansikkaa ja 2kg oman puutarhan mansikkaa :)

  VastaaPoista
 3. Kiva keksintö laittaa miniversio koristelistoista! Kasvimaasta ehdottomasti kuvia, kun olet siellä kerta päivän uurastanut :-)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on ollut vähän koristeelliset listat, mutta kaikessa uudistamisessa joku on joskus ne tuhonnut. Kuten monen muutkin jutut, argh!

  Ikkunasta tuli hieno ja noi listat on mun mielestä jotenkin myös hauskat. Niistä tulee viikingin viikset vähän mieleen :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)