keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Herkuttelua

Laivan ja herkkukaupan suklaavalikoimat oli ylivoimainen koitos. Ajatuksena oli hamsteroida Suomeen saakka vain ja ainoastaan tummaa suklaata, vaan miten kävi. Kotona kaivoin pakaaseista kaksi levyä tummaa suklaata ja laskematon määrä muita levyjä. Tätä pahaa ohariani perustelin itselleni sillä, että Suomesta (täältä peräkylästä) on sitten niin hankala saada pistaasipähkinäsuklaata. Ja kun syö Lidlin tummaa suklaata vuoden jokaisena päivänä, niin ihan pakko saada siihen pientä vaihtelua.
 Sitä paitsi tuo Lindtn pistaasiappelsiini suklaa on aivan törkeän hyvää, oikeastaan ihan hyvä ettei sitä saa ilman vaivaa, sillä koukkuun jäisin ja pahasti. Toinen suklaamerkki joka ei petä on Godiva, 85% en ole vielä maistanut, mutta uskallan silti kehua hyväksi. Lindtn toffee/suolahippunen on vielä sekin maistamatta, eiköhän se oli pistaasiappelsiinin veroista. Pergalen tummaa mangoa olen ostanut ennenkin, hyvää sekin.

Sokerina pohjalla on Marks&Spencerin pistaasi/mantelisuklaa. Jos jää koukkuun, on varmaan tehtävä matka Lontooseen tyhjällä matkalaukulla. Vink vink mieheni jos tätä luet.
 Ja jotta elämä ei olisi pelkkää suklaan syöntiä, on täällä herkuteltu oikeallakin ruualla. Mies teki tomaatissa haudutettua basilikabroileria ja minä sen kylkeen uuniporkkanoita keltaisesta porkkanoista, ja keitettyjä herneitä. Oman maan sipuli pääsi sekin uuniin porkkanan kanssa.
Ja kun porkkanoista puhutaan, on edessä matka kasvimaalle. Ne herkut poimitaan talteen tässä vaiheessa ksää ateria kerrallaan ja nyt olisi vuorossa päivän lämmin ateria.

6 kommenttia:

 1. suklaata,enpäs muista koska oisin tummaa suklaata maistanu :( ja nyt ku päätin ryhtyä herkku-lakkoon huomisesta alkaen...
  tuo ruoka-lautanen tyhjenis äkkiä ja ihan ensimmäisenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma suklaa on hyvä, mutta ainakin minulla tuommoinen 85% vaati totuttelua. Nyt tavalliset, eli sokerisuklaat on todella makeita suussani.

   Poista
 2. Siellä vaan herkutellaan ja täällä kuolataan ;D

  VastaaPoista
 3. Kun aloittelin tumman suklaan syöntiä, niin olihan se ihan hirveän pahaa sokerikermaisen jälkeen. Vaan nyt en enää vaihtaisi! Paitsi raakasuklaaseen, se se vasta hyvää onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raakasuklaata en ole maistanut koskaan, en ole uskaltanut ostaa, mutta ehkä kannattaisi jos on oikeasti hyvää.

   Poista

Kiitos kommenteista :)