maanantai 8. heinäkuuta 2013

Ahneelle käy aina huonosti

mutta siltin toivon että nyt ei kävisi. Sulovilen nimittäin iski taas!

Miehen vanhemmat muuttavat omakotitalosta kerrostaloon, ja me kaikkihan tiedämme mitä se tarkoittaa. Tavaraa pitää karsia ja paljon. Saimme kunnian käydä katsomassa olisiko heidän pois heitettävien kasassa mitään meille sopivaa. Ja olihan siellä tavaraa, peräti peräkärryllinen tuli tänne meille.
 Siis ihan kaikkea, vientikerman puulaatikko, arabian iso kannu, komuutti, pari potkukelkkaa, keinu, venäläiset lastenrattaat 70-luvulta ja jopa puutarhakalusto mahtui kärryn kyytiin tuon ison vanhan keittiökaapiston lisäksi. Sekä kaapiston, että komuutin aion kunnostaa lasikuistille. Siellä nyt oleva puuarkku on epäkäytännöllinen säilöä mitään, kaapit toimii paremmin.
 Kaapistosta puuttuu taso. Luulen, että siihen on alunperin kuulunut sinkitty pelti, mutta minä ajattelin laittaa maalatun puutason. Lisäksi leivintaso on hukassa, mutta eiköhän sellaisenkin saa tehtyä jos tahtoo. Komuutti vaatii uutta maalia sekä sisä-, että ulkopinnalle. Sisäpuoli on maalattu söpösti possunpunaiseksi!
Ehkä se haaveilemani vuorotteluvapaavuosi tulisi ihan tarpeeseen. Muuten ei riitä yksi ihmisikä kaiken sen kunnostamiseen mitä navetta kätkee sisäänsä. Ja toivotaan, ettei navetan välipohja romahda tämän ahneuden seurauksena, alkaa olla yliset täynnä enemmän ja vähemmän aarteksi luokiteltavaa tavaraa.

15 kommenttia:

 1. Iiiiiihana aarre tuo keittiönkaapisto! Ooh ja aah!
  Ja muutakin mukavaa :-) ONNEKSI pelastitte talteen tuleville sukupolville, ei muuta kuin vuorotteluvapaata anomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapistosta täytyy myöntää, että kysyin sitä hävyttömän suoraan anopilta meille heti kun muuttonsa varmistui. Tosin varmistaen että heillä itsellään ei ole sille käyttöä. Se on ihana! Ja ei tarvitse kuin kunnon pesun ja uuden kannen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Toisaalta emme ottaneet kuormaan mukaan mitään, mistä vähänkin epäröimme onko sille käyttöä. Muuten olisi pitänyt tuoda kotiin kaksi kuormaa :D

   Poista
 3. Tuo puukaapisto on niin tutunnäköinen lapsuudestani:) Ihania aarteita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on saunalle jo samantyyppinen alakaapisto, siinä on jopa alkuperäinen sinkitty kansi tallessa. Lasikuistille on kyllä puukansi jotenkin parempi. Oli siinä aarre poikineen :)

   Poista
 4. Mahtavat aarteet...onneksi otitte talteen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kelpaa aina, ainakin niin kauan kun navettaan mahtuu.

   Poista
 5. Riemusta kiljuen ottaisi myös itse vastaavan keittiökaapiston vastaan, ihanat aarteet sait :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sain, ja väritkin sopii aika hyvin lasikuistin värimaailmaan.

   Poista
 6. Pakko tunnustaa, että tämä postaus sai hersyvät naurut aikaan :) Ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Muistuu vaan mieleen eräs edesmennyt sukulaismieheni,jolla oli ehtymätön vainu. Teki aivan huikeita löytöjä milloin mistäkin. Kun kurvasi peräkärrynsä kanssa pihaan, vaimonsa oli aina ihan että apua mitähän tällä kertaa "Sulo Vilen" toikaan.... :)Kummasti sieltä kuormasta vaan aina löytyi kaikkea hyödyllistä. (Toki joskus vähemmän tarpeellistakin)

  Mutta oikeasti ihan mahtavaa tuollainen kierrätys. Se mikä ei ole enää toiselle tarpeellinen, voi olla toiselle aarre. Ja sekin, että jätetään vanhoja esineitä muistoksi, kun kerran tilaa on.

  Kyllä alkaa siltä kuulostaa, että vuorotteluvapaalle vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaalle vaan, sitä suunnittelen ihan oikeasti!

   Nuo sulovilen-reissut on hauskoja. Niitä voisi tehdä useamminkin.

   Poista
 7. Oih mitä aarteita <3 Tuo kaapisto, huoh :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)