perjantai 5. heinäkuuta 2013

Helteinen kasvimaa

Miten toivonkaan, että tulevia rippijuhlia hellisi tämän päivän kaltainen sää. Aurinkoa ja sopivasti tuulta jotta ei ollut liian kuuma. Edellisessä postauksessa toivottiin kuvia säntillisestä kasvimaasta ja tässä niitä olisi. En sentään viivottimen kanssa mittaile istutuksia, mutta tykkään että kaikki kasvaa suorassa ja ilman rikkakasveja.
 Mansikkamaan pääsato on ohi, tänään keräsin enää reilun kilon marjoja. Tämän vuoden saalis jää n. kymmeneen kiloon, kun viime vuonna saimme tästä mansikkaa 15kg. Kuiva jakso alkukesästä teki tuhoa kukinnalle, kastelukaan ei tuntunut auttavan.
 Löytyy kasvimaalta yksi epämääräisyyskin. Jätin nämä itsestään kylväytyneet kehäkukat kitkemättä sillä ajattelin niiden ehtivän kukkaan rippijuhliin mennessä. Sitten napsisin maljakkoon sisätiloja koristamaan. Täpärälle menee kukinnan kanssa. Kehäkukkien vieressä kukkii yksi lanttu, enpä ole aiemmin nähnyt lantun kukintaa. Veikkaan että reppana meni sekaisin liian lämpöisestä keväästä, lanttu kun tykkää viileästä.
 Kiinankaalin kanssa on toinenkin uutuuskasvi kokeilussa. En ole ennen kasvattanut härkäpapuja. Toistaiseksi se on osoittautunut vähän hoitoa vaativaksi ja mikä parasta,
 härkäpavussa on upeat kukat. Ja kukkii pitkään. Melkein voisin suositella tätä jokaiselle kasvimaalle.
 Kasvihuoneesta on saatu jo useita kurkkuja, ja kohta on kypsä ensimmäinen tomaattikin. Tämän pensastomaatin siemenet sain ystältä ja ilmeisesti kasvoivat oikein mallikkaasti kun satoakin on tulossa runsaasti.
 Siistimmät kuvat olisin saanut otettua iltapäivästä kun nurmikko oli siihen mennessä leikattu, mutta en muistanut hakea kameraa uudestaan pihalle. Lopun päivän vietin tiiviisti kukkapenkkejä ja muita istutuksia kantaten.
Toisin sanoen sisätilojen siivousta vältellen. Suursiivous pitäisi jo aloitella, mutta kun ei huvita, ei sitten millään. Joku sadepäivä sopii siivoamiseen paljon paremmin. Kitkentää olen suunnitellut huomisellekin.

4 kommenttia:

 1. WAU mikä kasvimaa. Tuostahan voisi itsellekin ottaa tavoitteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on saanut kasvimaan tuohon pisteeseen, nin loppukesän vaatii todella vähän työtä, kunhan haraa rivivälit silloin tällöin ja nauttii sadosta :)

   Poista
 2. Onpas komea kasvimaa! Tuo härkäpapu on mielenkiintoinen, sitä pitäisi joskus kokeilla. Kerroppa sitten sadon käyttökokemuksistkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on tuossa työtä tehty, mutta palkitsevaa puuhaa se on. Vielä en tiedä miten härkäpapua hyödynnetään, mutta eiköhän se vielä selviä :) Ainakin käy eläinten rehuksi, mutta kun ei ole niitä eläimiä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)