torstai 24. tammikuuta 2013

Punnitus

Haluatteko kuulla yhden omituisuuteni? No, kerron vaikka ette haluaisi. Olen aina inhonnut matematiikkaa, se nyt vaan ei ole mun juttu, ei mitenkään. Tästä huolimatta rakastan lukuja. Tykkään laskea montako askelmaa portaissa on, montako ikkunaa on kerrostalossa jonka ohi kuljen, paljonko näyttää auton mittari ajomatkan jälkeen. Lisäksi tykkään punnita. Itseäni punnitsen joka aamu, mutta punnitsen minä muutakin. Kuten leivottaessa kaikki ainekset, tai kuten tänään, parsakaalin syötäväksi kelpaamattomat osat.

Kukapa olisi uskonut, että 500 gramman parsakaalista oli syötäväksi kelpaamatonta osaa peräti 235 grammaa, eli (lähes) puolet.
 Oli se ilmeisesti ihan hullu idea, kun Iines-kissa tuli asiaa viereeni ihmettelemään. Ilme kertoi, että nyt sä emäntä puuhaat ihan hulluja, punnitse mieluummin kinkkua!
 Hullua tai ei, mutta kattilaan tuli 265g parsakaalia. Puolet päivän puolen kilon kasvis- ja marja-annoksesta. Lopputavoite täytettiin aamun mustikoilla ja parsakaalin seuraksi kuorituilla ja paistetuilla porkkanoilla. Ihan herkkua lohen kanssa.
Jos uskallat, kerro oma omituisuutesi!

14 kommenttia:

 1. Oisit vaan käyttäny varrenkin, sen voi aivan hyvin syödä jos se on `hyvännäköinen` :) Kuori vaikka ja siivuta sekaan vaan, kyllä se siellä pehmenee. Jotkut sanoo että varsi on jopa parempaa!

  Ihana tää sun blogi! Harvoin tulee kommentoitua, luen kyllä ahkerasti!

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tykkää varren mausta :) Mun makuaisti on ihan oman postauksen arvoinen :D

   Poista
 2. Maailmalla asuessa oli vihannesosasto täynnä ämpäreitä, joihin sai leikata kaiken tuollaisen ylimääräisen pois ennen punnitusta. Huomasin samanlaisen pöntön myös Lidlissä. Taitaa kertoa jotain asiakaskunnasta ainakin meidän kulmilla.
  Tunnustan kyllä myös itse esim. kukkakaalista repiväni ne lehdet ennen punnitusta. Ärsyttää kesällä, kun on pieni kukinto, jonka ympärillä on saman verran niitä vihreitä lehtiä. Ellei enemmänkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin Lidlissä on samanlainen loota, kukkakaalin lehdet riivin sinne aina.

   Poista
 3. Samoja omituisuuksia täälläkin, no ruokia en ole nyt punninnut enkä itseänikään (etten masentuisi), mutta ikkunoita, laattoja jne lasken huomaamattanikin :)

  VastaaPoista
 4. Mulle ei tuu nyt mitään juttua mieleen missä olisin omituinen... No onhan se ehkä omituista kun meillä ei ole ollenkaan henkilövaakaa. Vanha hajosi vuosi sitten ja uutta en ole hankkinut. Aion kyllä sellaisen ostaa,kun mulla on menossa raskauskilojen karistus;-)

  Mukavaa perjantaita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ollut vaakaa vuosiin, mutta ostin silloin kun aloitin laihdutuksen. Sitten siitä tuli tapa punnita itsensä joka aamu.

   Poista
 5. Laita varsi esim. kasvissosekeiton sekaan, niin ei maistu, mutta täydentää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittoon sen voisin laittaa, mutta muuten kyllä jää syömättä :)

   Poista
 6. Iineksen ilme :)

  Ennen postaustasi en jotenkin ollut tajunnut, että mähän lasken kanssa välillä kaikenlaista ;-)
  Vastaantulevia autoja, rappusia, joskus bussin matkustajia (jos lähden päätepysäkiltä saatan joskus laskea montako tulee mun jälkeeni) yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines on ihanan ilmeikäs katti :))

   Mikähän siinä laskemisessa on? Auttaako keskittymään vai miksi sitä tekee, minäkin teen sitä ihan huomaamattani.

   Poista
 7. Omituisuuteni on näköjään se että en revi kukkakaaleista niitä suojuslehtiä vaan höyrytän nekin kaalin kanssa sekä parsakaalistakin käytän kaiken kaupasta kannetun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Eikö ne maistu puisevilta? Joskus on kukkakaalista jäänyt enemmän sitä kukinnon vartta ja minusta se ei ole yhtä hyvää kuin itse kukinto. Sosekeitossa kyllä varmaan menisi muiden seassa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)