keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Omatekoista hilloa.

Nyt on kuulkaan hillonteko helppoa kuin heinänteko. Tarvitset mansikoita tai muita pakastimesta, määrä sen mukaan miten löytyy, itselläni tuossa on kaksi pakastusrasiallista. Lisäksi tarvitaan hillosokeria ja sauvasekoitin jos on kuten me, eli hillossa ei saa olla kokonaisia mansikoita.
Ensin sulatetaan mansikat mikrossa, voi jättää vähän kohmeisiksikin. Sitten hienoksi sauvasekoittimella, ei tarvii olla ihan sosetta. Tai jättää sauvasekoitinvaiheen kokonaan pois jos tykkää kokonaisista mansikoista.

Sotketaan mansikoihin hillosokeri, määrä omantunnon mukaan, pussissa taitaa olla ohjekin. Sitten kulho uudestaan mikroon, pidetään noin 10 minuuttia niin että ehtii kiehua kunnolla.
Sitten hillo tölkkiin ja tölkki jäähtymään ja ei kun nauttimaan :) Sopii hyvin sadepäivien puuhaksi. Onnistuu kehnommaltakin kokilta, kuten minulta :D





3 kommenttia:

  1. Tuon siis osais meikäläinenkin, vaikka oonkin ihan käsi ruuanlaitossa muuten. ;)

    VastaaPoista
  2. Mia: Ihan varmana osaat :) Täällä nimittäin on se toinen käsi ja varmaan vielä vasen :D

    VastaaPoista
  3. ...ja on taatusti myös hyvää! Namskis.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)