sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Ratsastusterapiassa.

5-vuotias poikamme aloitti tänään ratsastusterapian joka toimii toimintaterapian tukena. Ratsastus ei ole pojalle tuttua muuten kuin satunnaisina ponitalutus hetkinä ja siitä, että siskonsa harrastaa ratsastusta. Kiinnostusta ratsastukseen on ollut sitäkin enemmän. Aamupäivällä lähdettiin innoissaan tallille katsomaan mitä tähän meille uuteen terapiamuotoon kuuluu.

Terapia alkoi ponin harjaamisella ja valjastamisella (pahoittelen jos termini eivät ole oikein). Sen jälkeen noustiin selkään (yläkuvassa) ja lähdettiin ratsastamaan (alakuvassa). Ratsastus tapahtuu ilman satulaa jotta tuntuma poniin olisi mahdollisimman hyvä. 5-vuotias oli kokeillut jo ravia, takaperin ponin selässä istuntaa ja erilaisia asentoja kuten esim. kädet sivulla ratsastusta. Tarkoituksena on harjoittaa tasapainoa, keskiviivan ylitystä ja toivoa tic-oireiden yms. lievittyvän.
Yläkuvasta alakuvaan jalkineet vaihtuivat saappaista lenkkareihin. lenkkarit osoittautui paremmiksi kun ratsastetaan ilman jalustimia, ei mene energiaa hukkaan sen miettimiseen pysyykö jalkineet jalassa. Ratsastus tapahtuu mahdollisimman paljon maastossa, tässä ovat lähdössä tekemään lenkin läheiselle rannalle. Äiti ja pikkuveli jäivät odottelemaan tallille.
On tässä yksi huonokin puoli, nimittäin raha. Pulitamme koko lystin omasta pussista ja tämä ei ole halpaa. Raha on kuitenkin nyt tässä asiassa sivuseikka jos terapiasta on lapselle hyötyä.

8 kommenttia:

 1. Ihan uusi juttu minulle tuo ratsastusterapia. Toivottavasti pojalle on siitä hyötyä, tai no varmasti on, onhan se varmasti jo kivaa ja jännääkin päästä ratsastamaan :)

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa oikein kivalta ja toimivalta jutulta. :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Myös meillä pojalla tic-oireita, tällä hetkellä odotamme lausuntoja että saisimme asiat eteenpäin (lue taistelu kelan kanssa taas alkakoon!!!). Me käydään pojan kanssa psykoterapiassa ja pulitamme sen omasta pussista, 107e/käynti ja käymme kerran viikossa! Voin sanoa samoin kuin sinä että, raha on sivuseikka jos terapiasta on hyötyä ja meillä siitä on todellakin ollut hyötyä!

  Reipasta kevään jatkoa, kyllä se kesäkin
  sieltä tulee!

  ODETUS =)

  VastaaPoista
 4. Odetus: Meillä seuraavat tutkimukset ovat vasta n. vuoden päästä, väliä tuleekin sitten melkein kolme vuotta.
  Äitini opiskelee psykoterapeutiksi, mutta häntä emme voi käyttää jos psykoterapialle on joskus tarvetta:) Kalliita ovat kaikki. Ratsastusterapia maksaa 62e/käynti ja mekin alamme käydä kerran viikossa.

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa kivalle jutulle, vaikkakin kallista...

  VastaaPoista
 6. Moikka!

  Meidän neitikin käy toimintaterapiassa ja onneksi ihan kelan kustantamassa sellaisessa. Ratsastamista meillä on kokeiltu ihan vain harrastuspohjalta.


  Toivottavasti ratsastusterapiasta on teille kaivattua hyötyä! On sen verran hinnakasta touhua.

  Voimia päiviinne!

  VastaaPoista
 7. Outi: Meillä toimintaterapian kustantaa kunta, onneksi, sillä ei olis kyllä varaa kahteen terapiaan. Voimia sinnekin :)

  VastaaPoista
 8. Katja -vastavierailulla blogissasi. En tiedä mikset pysty näkemään sivuja kunnolla???Suklaakahvilamme on Fiskarsissa. Tervetuloa. ps.sinulla on ihanat sivut...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)