perjantai 1. toukokuuta 2009

Lasikuisti

Miehen ollessa tänäänkin töissä siivosin minä lasikuistin. Kuisti siivotaan yleensä vain kesäaikaan ja keväisin teen semmosen vähän paremman siivouksen, toisen ennen talvea. Kylmää kuistia on talvisin hankala siivota muuten kuin vähän imuria näyttää. Lisäksi täytyy nolona tunnustaa etten ole pahemmin lasikuistin ikkunoita pessyt. Lasi on vanhaa ja haurasta ja huonosti kiinni. Nyt ajattelin, että pesen kävi miten kävi. Ulkoa jäi pesemättä koska tikkaat oli miehellä töissä, mutta jäihän sitten puuhaa huomisellekin. Eikä muuten mennyt yhtään ruutua rikki.

Tuvasta tuolien alta poistettu penkki sai paikan lasikuistilta. Pojat siinä jo istuskeli ja ihmetteli siistiä kuistia.
Pulloja tietenkin kuistillakin :)


Täytyy myöntää, että talomme on ostettu aika paljon tunteella. Olen aina haaveillut tällaisesta sisääntulosta ja nimenomaan noista sisäportaista. Nyt meillä on sellaiset ja miten kätevät onkaan. Ei lumen luontia ja jäätyneitä askelmia kuten ulkoportaissa on. Ovet ei valitettavasti ole alkuperäiset, mutta nämä uudetkin ovat umpipuuta. Tarkoitus on joskus poistaa nykyinen väri ja maalata ovet. Kuistin muulle väritykselle en taida tehdä mitään, sillä tuo punainen lattia ja porras on ihan alkuperäistä väriä ja hyväkuntoista. Matto on toisessa laidassa siksi, että arkikäytössä sisään kuljetaan vain oikean puoleisesta ovesta ja vasen on aina kiinni.

Tämmöistä vappua meillä :) Toivottavasti muilla juhlavampaa.7 kommenttia:

 1. Voi miten ihanat maisematkin teillä siellä pilkottaa! :)
  En nyt muista oletko jo aiemmin kertonut, mutta onko teillä miten suuri talo? siis neliöissä.

  VastaaPoista
 2. Navetta siellä taisi ainakin pilkottaa, se onkin suuri :)
  Talo on ulkomitoiltaan n. 24x10 metriä, asuinpinta-alaa on ehkäpä semmonen 215m2, ei olla koskaan mitattu eikä ostettaessa ollut kuin talon ulkomitat selvillä. Siivottavaa siis riittää :D

  VastaaPoista
 3. Ihana kuisti! Ja meillä vappu on ihan yhtä epäjuhlava kuin teilläkin: puiden tekoa, veneen tervausta ja remppaa. Mutta hauska vappua silti!

  VastaaPoista
 4. Ihanalta näyttää siivottu kuisti:) Ja kauniit ovat ikkunat! Onneksi säilyivät ehjina.

  VastaaPoista
 5. <3 oi joi <3 olen varmaan jo kirjoitellut aiemminkin, mutta mä rakastan vanhoja taloja ja kaikkea vanhaa... ja olisin halunnut aikanaan vanhan talon ja etittiin pitkään sitä oikeaa taloa. Mutta ei löytynyt ja tää sitten rakennettiin. Voi miten nerokkaita ja ihania nuo vanhat talot onkaan! Taidan olla pikkiriikkisen kademielinen :D

  VastaaPoista
 6. Maija: Kiitos ja mukava kuulla että muilakin on ollut vappu täynnä työtä :)

  Mari: Kiitos, ikkunat on kauniit, ruuduissa oleva lasi on sitä vanhaa mikä vääristää näkymät.

  VastaaPoista
 7. Marika: Me etsimme tätä viisi vuotta, siinä ajassa ehdittiin remontoida yksi 40-luvun talo ja oli tontti odottamassa rakentamista :) Sitten pämähti tämä myyntiin ja meni kaikki suunnitelmat uusiksi. Työtä kyllä riittää, joskus miettii että onko sitä hullu kun tällaiseen homman ryhtyi. Oikeesti ei kyllä kaduta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)