lauantai 16. toukokuuta 2009

Soppakulho

Täällä ensishokki alkaa helpottaa, tilalla onkin sitten suru, puhdas yksinkertainen suru. Keskustelut oman ädin ja muiden läheisten kanssa ovat auttaneet, onneksi äidinäidistä jäi vain hyviä muistoja ja niitä muistoja on paljon.

Tänään meidän miesväki lähti Lahteen ostamaan ruohonleikkuriin uusia teriä. Minä ajattelin, että kaipa tässä voisi tehdä hyvää lähteä ihmisten ilmoille ja ilmoittauduin mukaan. Minut kyllä jätettiin pois kyydistä Anttilanmäen kaupunginosassa sillä lehdessä mainostettiin siellä olevia pihakirppiksiä. Teki oikeastaan hyvää kierrellä rauhassa vanhoja katuja pitkin ja ihastella hoidettuja puutaloja ja pihoja. Yhden talon pihasta tein tämän löydön muutamalla eurolla. Vanhan Arabian soppakulhon. Kulho taitaa olla täysin ehjä, sisäpuolelta on krakeloitunut. Kannesta puuttuu nuppi. Siis täydellinen kukkaruukuksi. Soppaa siinä en tohdi sentään tarjota.

Soppakulho on kaunis, sekä muodoltaan, että kuosiltaan. Jos joku tietää mitä sarjaa ja kenties vuosiluvunkin, olisin kiitollinen. Pohjassa on yksipiippuinen leima, ja teksti arabia. edit. Kulho on nimeltään Maisema, valmistusvuosi välillä 1932-1949. Kaikkea löytää kun nettiä selaa :)

7 kommenttia:

 1. ihana idea!!
  meillä ei saisi rauhassa olla kukat ja kupit pöydällä.:)

  VastaaPoista
 2. Ai miten kaunis! ja minä rakastan krakeloitunutta pintaa, jos se on semmoinen "särölleen" mennyt...

  VastaaPoista
 3. Jarna: Juuri sellainen säröillyt pinta, kuin krokotiilin nahkan kuviota.

  VastaaPoista
 4. IIIK mikä ihana löytö!!! Mä tykkään älyttömästi tosta punaisesta maisemasarjasta, ja arvaa vaan olenko haaveilllut tuosta terriinistä, mutta en ole vielä raskinut ostaa! Ne joita olen nähnyt ovat maksaneet suurinpiirtein 80 euroa! Mulla on punaista maisemaa kaksi liemiastiaa, joissa sivuilla korva (menevät jogurtille, sokerille yms. tosi hyvin) ja lautaset niiden alle ja yksi tarjoilulautanen. Sinistäkin maisemaa löytyy teekupin ja sokerin muodossa.

  VastaaPoista
 5. Ihana!!! Mä kyllä varmaan käyttäisin ihan tarjoilukulhona, kun on niin kaunis ja se sisäpinta vielä..ah!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)