perjantai 8. toukokuuta 2009

Puutarhassa

Näillä säillä päivät kuluu pihalla. Tekemistä siellä riittää, on kitkemistä, kaivamista ja vaikka mitä. Eilen aloitimme ison pihakoivun alusen siivoamisen. Sitä oli joskus muinoin käytetty kai rikkinäisten astioiden kaatopaikkana. Lasia ja posliinia sirpaleina on riittänyt. Tänään oli vuorossa istutus. Paikka on varjoisa ja aika kuiva johtuen alla olevasta kalliosta ja isosta koivusta. Meillä kasvaa paljon vuorenkilpeä, ja koska valmiit taimet eivät ole löytäneet uutta omistajaa, päätin käyttää ne nyt. Apulainen avusti.


Ensin pohditaan oisiko tuossa hyvä paikka ja sopiiko kukat tähän.

Kyllä sopii, ei muuta kuin kärräämään vuorenkilpiä äidin taimipaikasta.


Äidinkin kärryihin riitti taimia.Sitten istutus, tarkkaa puuhaa.
Vielä näyttää kovin harvalta, mutta parissa vuodessa on ihan täynnä, tai niin ainakin toivotaan.


Lopuksi kastelu. Aamulla kun puuhailtiin, oli vielä niin kylmä, että oli pakko olla hanskat kädessä ja pipo päässä. Pihapiirimme on muutenkin tuulinen, on hivenen ympäristöään korkeammalla ja pellolta pääsee tuulet puhaltelemaan joskus todella kylmästikin. Taustalla näkyvä punainen mökki on saunamökki.


3 kommenttia:

 1. Sama siruongelma meilläkin, ennen taidettu heittää kaikki rikkinäinen navetan nurkille.

  VastaaPoista
 2. Ihana tomera puutarhuri, tuollaista meilläkin tarvittaisiin, tarkkanakin vielä ;) Ihanat pyykit narulla, muistuttaa että sinnehän ne nyt pitäisi viedä kun sää jo sallii.

  VastaaPoista
 3. Rouva Huvikumpu: Miten monesti olenkaan toivonut, että ehjänä olisi löytynyt sitä vanhaa arabiaa, eikä alkon pulloja.

  Parolan asema: Ensin olin sitä mieltä että pyykkiteline pitää pihallekin saada. Onneksi sitten mies veti tilapäiset narut pihakoivusta saunan seinään. Naruista tulikin pysyvät, sillä juuri noinhan vanhassa talossa "kuuluu" pyykit kuivata :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)