sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Puutarhasta

Ekat kuvat eivät ole puutarhasta, vaan lasikuistilta. Sain vihdoin ja viimein aikaiseksi laittaa amppelit paikoilleen ja Terrasta viikko sitten hankitut Mustasilmäsusannat paikoilleen amppeleihin.
Mustasilmäsusannaa en ole ennen kokeillut, ilmeisesti on todella hallanarka. Hallaöiksi kietaistaan vielä harsoa ympärille vaikka kuistilla ovatkin. Vaan kauniita ovat ja toivottavasti kasvavat suuriksi.

Kasvihuoneen reunaan tehtiin pieni kukkapenkki kehäkukille. Sen eteen taas laitoin köynnöskrassia ja sille tueksi vanhan ikkunanpokan. Ikkunaan virittelen vielä siimat paremmaksi tueksi. Kasvihuone on koottu aitasta löytyneistä vanhoista ikkunoista. Ilmeisesti ovat talomme vanhat ruudut. Ne kyllä raaskii käyttää kasvihuoneeksi, sillä ei niistä enää ole ikkunoiksi.

Sipuli, porkkana, lanttu ja herneetkin saatiin maahan. Mies teki niille kohopenkit, kitkeminen on helpompaa, samoin välien kurissa pitäminen. Viime jouluna syötiin oman kasvimaan antimista tehtyjä porkkana- ja lanttulaatikoita. Tälle vuodelle tähdätään samaan. Lannoitteena käytämme vain luonnonlannoitteita.

Mansikkamaa on aika lohduttoman näköinen. Alkukeväästä jo riemuitsin, ettei myyrät tuhonneet pihasta mitään. Vaan tuhosivat jotain, lähes kaikki mansikat! Juuri kun alkoivat tuottaa satoa. Kyllä oli lapset pettyneitä. Nyt pitää hommata uudet taimet, tarvitaan varmaan nelisenkymmentä uutta tainta. Kolmannen rivin viime vuonna istutetut eivät onneksi myyrille kelvanneet. Mansikoiden takana näkyy perunamaa, se laitettiin viikko sitten.

Kitkemistäkin vielä riittää...


4 kommenttia:

 1. Vautsi! Hienolta näyttää! Minä yritän tällä viikolla saada kaikki maahan, kun viikonloppu meni sairastellessa:/ Ja toisaalta, täällä on vielä aikasta kylmät yöt... Harsolla joutuu peittelemään kasvattejaan. Mukavaa maanantaita:)

  VastaaPoista
 2. Teillä on aivan ihana pihapiiri. Tuollaisesta minäkin haaveilen! :)

  VastaaPoista
 3. Mari: Viileitä öitä on täälläkin, harso pitää olla, mutta en kuviin viitsinyt laittaa :)

  Hanna: Kiitos, kyllä tästä pihasta ollaan onnellisia ja kiitollisia, juuri tällaisesta aikoinaan itsekin haaveiltiin.

  VastaaPoista
 4. Vau, ihanaa varmasti saada oman maan antimia pöytään! :) Jos joskus sais tuollasen pihapiirin, niin ois meilläkin vaikka mitä kasvamassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)