sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Ovi ja salpa

Tänään navetan remontissa oli vuorossa pariovien paikoilleen kiinnittäminen ja salvan teko. Mies teki ja minä sain hääräillä puutarhassa. Tuli katkottua humalan viimevuotiset versot pois, kitkettyä ja siistittyä piparmintut. Sen jälkeen olikin pitkään hyvän tuoksuiset puutarhahanskat.
 Parioviin kiinnitettiin vanhat mutta kunnostetut saranat. Seuraavaksi on minun työnä maalata karmit ja yläosan ikkunat sekä karmi- ja koristelistat. Myös uusi salpa ja oven kiinnitys pitää maalata.
 Perinteisellä mennään. Narulla on oma tarkoitus. Naru menee oven läpi ja kun narua nykäisee oven vastakkaiselta puolelta, nousee salpa ylös ja näin oven saa auki kummalta puolelta vaan. Ovi vie navetan välitilaan jossa on kasa kaatopaikalle menevää tavaraa, sitten joskus kun joku ehtii ja jaksaa siivota tuon romua täynnä olevan tilan.
 Sillä välin minä puuhastelin omiani ja tein löydön ruusun alta, Lumikkihan se siellä ponnistaa itseään näkyviin. Ja myös Lumikin jurakko on noussut talven takia ylös kuten niin moni muukin. Tuossa oli maa niin jäässä etten saanut työnnettyä juurakkoa maan uumeniin. Toisaalta taidan ottaa riskin ja jakaa juurakon ja koitan siirtää sitä toiseen paikkaan.
Virvaliljat rusokirsikan juurella jaksavat ilahduttaa. Ovat vain hieman hankalia kuvattavia sillä rusokirsikka on tiiviisti verkotettu kanaverkolla enkä saa verkkoa pois vain pienen hetken kuvaamista varten. Verkon välistä sain kuitenkin edes pienesti kelvollisen kuvan.
Loppuun kuva ovien lähtötilanteesta. Näistä ei saatu pelastettua kuin saranat.

16 kommenttia:

 1. Alkuperäinen ovi on kaihoisan kaunis, mutta uusi on upea! Hienoa jälkeä ja etenkin tuo näppärä salpa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhassa ovessa on sellaista rappioromantiikkaa, hauska olisi ollut jättää tuollaiseksi mutta ei olisi ovi enää kauan kestänyt säitä vaan olis totaalisesti romahtanut. Salpa oli hyvä idea mieheltä.

   Poista
 2. Hieno ja kätevä salpa! Minä niin ihailen tuollaisia käytännön käteviä oivalluksia!!!

  VastaaPoista
 3. Upeaa jälkeä ja hienon salvan teitte! Ei taida minun uusi blogini päivittyä Bloggerin lukulistalla.. Nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En ole vielä kokeillut saanko päivitettyä blogisi tuohon sivuun. Joitain blogeja en ole saanut siihen :(

   Poista
 4. Ovesta ja sen salvasta tuli hyvä ja ryhdikäs. 😊


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli, olen oikein tyytyväinen uuteen ehompaan ulkonäköön.

   Poista
 5. Onpas komea ovi! Varmasti tuo oli parempi ratkaisu kun naru. Mekin ajateltiin navetan ovet ja ikkunat huoltaa, nyt kun kerrankin on aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aika ei ole lisääntynyt mutta viikonloppuisin tekemälläkin saa paljon aikaiseksi. Ikkunat teen likuhihnatyönä, tulee niin nopeammin.

   Poista
 6. No, nyt on ryhdikäs ovi ja juuri oikean näköinen salpa.
  Mahtavia tapahtumia on myös puutarhassa. Tällä viikolla tulee varmasti lisää uusia tapahtumia ja ilon aiheita puutarhaan, kun sään on luvattu lämpenevän niin mahtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäisen sää harmillisesti näyttää tällä hetkellä aika huonolta. Ei kiva puutarhurille mutta nykyisten rajoitusten kannalta hyvä. Puutarhassa tapahtuu paljon ihanaa.

   Poista
 7. Kiva, että saitte säästettyä saranat, ovista tuli oikein hienot. Ihanat virvaliljat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat kunnon metallisaranat saa hyvin pelastettua, niitä ei kannata heittää hukkaan.

   Poista
 8. Uuret ovet o komeeta! Ja tua vetonaru on hyvä juttu. Ihanat virvalilijat! Oho lumikkia, nii täpinäs jo, että meinaa lähtiä leijumahan.

  VastaaPoista
 9. Ovi on upea. Lumikki on sellainen kasvi, mikä pitäiso muistaa hankkia. Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)