sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Tulppaanierehdys

Vuosi vai kaksi sitten totesin saaneeni talon edustan penkkiin sirkustulppaaneja piparminttujen sijaan. Kauniit valkopunaiset tulppaanit olivatkin keltaoransseja, ei oikein onnistunut väri penkkiin missä kaikki muu on pinkkiä, vaaleanpunaista ja liilaa.
 Nyt kävi sama arboretumissa. Ostin tähän Lidlin jättipussin tulppaanin sipuleita, mielestäni vaaleanpunaisia. No, ei mennyt ihan niin kuin Srömsössä, ei nämä ole vaaleanpunaista nähnytkään.
 Muutama kymmenen oranssia tulppaania kahdella puolen pioneja ei ollut tavoite. Vaan minkäs teet jos pussissa ei ole sitä mitä pitäisi.
 Heti löytyi positiivista eikä silkkaa surkeutta. Toisen tulppaanipuskan läheisyydessä kasvaa japaninruusukvitteni oranssein kukin. Täydellinen pari edellisen kuvien tulppaaneille. Otan näistä yhdessä kuvan kunhan kvittenin vieressä kasvavat tulppaanit avaavat kukkansa.
 Nämä tulppaanit ovat täydellisiä, väri ja muoto juuri sitä mistä pidän. Nimi on hukassa mutta taitaa olla 'Angelique'.
 Nämä aurapenkin uudet tulppaanit olivat sitä mitä pitikin. Ihanaa hentoa roosaa.
 Kivimuurin liilat tulppaanit vetelevät viimeisiään. Luottotulppaanit jotka kukkivat runsaasti jo kolmatta kesää.
Tässä paluu siitä mistä aloitin. Vasemmalle on tulossa sirkustulppaanit kukkaan, voi olla että kaivan ne pois kokonaan tai sitten leikkaan kukat pois. Tätä näkymää en pilaa millään keltaoranssilla tykityksellä.

16 kommenttia:

 1. Luulen että minulla on jotain samantapaisia viime syksynä hankittuja Lidlin tulppaaneja, olisiko 'Salmon van Eijk' kyseessä? Harmi että ovat osuneet sinulla vääränväriseen penkkiin.
  Japaninruusukvittenin kukinta on kaunis ja 'Angelique' ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajike on 'Salmon van Eijk', kommentistasi muistin että pussin nimilappuhan on tallessa. Pussin kuvassa tulppaani on kaunis vaaleanpunainen ja nimi salmon taas viittaa lohenpunaiseen joka olisi ok väri. Ehkä väri vielä muuttuu kukinnon vanhetessa. Kun hoksasin kvittenin värin niin ei oikeastaan harmittanut enää yhtään.

   Poista
 2. Tulppaanit ovat ihania! Kauniilta näyttävät kuvissasi kaikki, mutta ymmärrän harmituksen, jos suunnitelma ei toteudukaan erheellisen lupauksen johdosta. (Harmi, kun kone tekee sanoille omat arvaukset)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennakoiva tekstinsyöttö on joskus hankala. Tänään tulppaanit näyttävät paremmilta, oranssi näköjään väistyy kukan auetessa enemmän.

   Poista
 3. Ihania kaikki. Minulle kävi niin, että piti olla vaaleanpunaisia ja onkin keltaisia ihan mielettömät määrät. En tiedä, mistä olen nuo ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou, keltainen on meillä pahin koska samaan aikana kukkii voikukat. Oranssi vielä nippanappa menettelee.

   Poista
 4. Voi että näitä "huijauksia". Monesti on varsinkin Honkkarin perennojen kanssa sattunut niin, että kukkii ihan toisenvärisenä, mitä luvattiin. On ne aina pettymyksiä, kun on odottanut toisenlaista. Onneksi virheelliset on suht helppo siirtää toisaalle ja tulppaaneistahan saa kauniin leikkokimpun sisälle : ) Kauniilta näyttää kaikki tulppaanit, erityisesti ne oikeanväriset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä en taida siirtää mutta sirkukset kaivan pois, eiköhän niille löydy uusi paikka. Keltaisia tulppaaneja raaskin leikata maljakkoon vaikka kuinka.

   Poista
 5. Kaikki nuo vaaleanpunaiset ovat ihania <3 Ensimmäisen kuvan tulppaanit sopivat hienosti yhteen japaninruusukvittenin kanssa, mutta onhan se ikävää, jos ei saa sitä väriä, mitä halusi. Minulla taisi olla viime keväänä samoja Peppermint-sirkuksia. Siirsin mielestäni kaikki kukinnan jälkeen toiseen penkkiin pilaamasta näkymiä, mutta yksi sipuli oli jäänyt vielä huomaamatta. Ehkä siirrän sen jo ennen kukintaa muiden luo. Olen siirrellyt sipulikukkia ihan kukkivanakin toiseen paikkaan, jos värit eivät sovi yhteen eivätkä ne ole siitä säikähtäneet. Silloin ainakin siirtää juuri oikean yksilön eikä vierestä toista. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen on lemppariväri tulppaaneissa, lohenvärikin käy ja onneksi nyt näyttää että noista oransseista tulee paremman värisiä kun kukka vanhenee.

   Poista
 6. itse ostin viime syksynä (ehkä Bauhausista, en ole enää varma) ison pussin tulppaanin sipuleita. Piti olla sekoitus kaikkea. Kissan viikset. Kaikki yhtä ja samaa, violetteja jokainen. Jos tulppaanisekoitusten teko on noin helppoa, voisivat minutkin palkata sinne pakkaamoon töihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo on, tuo on ärsyttävää. Itselle on käynyt samoin balkaninvuokon kanssa, piti olla sekoitus mutta kaikki oli liiloja.

   Poista
 7. Taisin ostaa samoja tulppaaninsipuleja viime syksynä. Ihmettelin myös väriä, mutta se muuttuu kohti vaaleanpunaista. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)